Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Σε ποιον ανήκει η φράση: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»;

Σε ποιον ανήκει η φράση: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»;

Όσο κι αν φανεί απίστευτο ή περίεργο, εντούτοις η φράση: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος», που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ήταν του Σωκράτη, ανήκει στον Σόλωνα, που έζησε μια εκατονταετία νωρίτερα από τον μεγάλο Αθηναίο φιλόσοφο, ο οποίος είπε: «Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος»!!! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί με την -κατά λέξη- αναλυτική ερμηνεία του γνωμικού!..

Η Κηφισιά γέμισε με «έξυπνα» παγκάκια που είναι θερμαινόμενα και έχουν USB (φωτο)

Ίσως είναι ό,τι καλύτερο διαβάσαμε σήμερα, ίσως να αδυνατούμε να το πιστέψουμε, είναι όμως αλήθεια. Τα «έξυπνα» παγκάκια στην Κηφισιά που είναι θερμαινόμενα κι έχουν USB, είναι πραγματικότητα!
Ειδικότερα, ο Δήμος Κηφισιάς τοποθέτησε έξι «έξυπνα» παγκάκια σε επιλεγμένα σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προκειμένου να βάλει την τεχνολογία επιτέλους στην πόλη!

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι σκοπιανοί! Το όνομα Μακεδονία τώρα και σε τσιγάρα!

Και άλλη πρόκληση από τους Σκοπιανούς έφτασε, πρώτα με τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ, τώρα και σε τσιγάρα κάνουν χρήση του ονόματος Μακεδονία.

Αυτό θα είναι το νέο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού!

Στις αρχές του 2018 έγινε γνωστό εκ νέου το ενδιαφέρον του ΠΝ, αυτή τη φορά για τη νεώτερη έκδοση MH-60R που υπηρετεί στο US Navy.
Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ναυτικό οχυρό Κοτρώνι) εμφανίστηκε ένα «θαλασσινό γεράκι» διαφορετικό από τα υπόλοιπα… ήταν το «702», τύπου MH-60R, που φέρει το έμβλημα της μοίρας HSM-72 «Proud Warriors» της 1ης Πτέρυγας Μάχης Αεροπλανοφόρου (Carrier Air Wing One) που επιβαίνει του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman.

Καταπέλτης ο Σαλβίνι: Για το χάος στο Παρίσι φταίει μόνο ο Μακρόν

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάτεο Σαλβίνι δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ήταν υπεύθυνος για τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» που βύθισε στο χάος τη Γαλλία και απέσυρε και τις Βρυξέλλες.
Ο Σαλβίνι έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με τον Μακρόν στο παρελθόν σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική και ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις που κλονίζουν το Παρίσι είναι η απόδειξη ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει χάσει την πολιτική του πινελιά.

Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4

Το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4 (Aktion T-4) πήρε το όνομά του από την οδό Tiergartenstraße (Tiergartenstrasse) αριθ. 4. του Βερολίνου όπου βρισκόταν η έδρα της υπεύθυνης για την εφαρμογή του υπηρεσίας. Ήταν το επίσημο όνομα του προγράμματος ευγονικής της Ναζιστικής Γερμανίας, το οποίο προχώρησε σε μαζικές εκτελέσεις, υπό το πρόσχημα της ευθανασίας, σε «ανεπιθύμητα» στοιχεία του πληθυσμού στη Γερμανία και στις κατεχόμενες από τους Ναζιστές περιοχές.


Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη και οι ευεργετικές ιδιότητες

Στους περισσότερους, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται όταν ακούμε γάλα γαϊδούρας, είναι η βασίλισσα Κλεοπάτρα, η οποία σύμφωνα με την παράδοση, συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα γαϊδούρας, προκειμένου να διατηρήσει την επιδερμίδα της απαλή και νεανική. Αρκετούς αιώνες αργότερα, οι επιστήμονες επισημαίνουν, πως το γάλα γαϊδούρας εκτός από φυσικό προϊόν με σημαντικά οφέλη στο δέρμα, έχει επίσης πλούσια δράση και στην υγεία του οργανισμού.

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι τρεις όροι που θα θέσει η Ελλάδα στα Σκόπια για την συμφωνία.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός δέχθηκε όρους από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που εντέλει υπερψήφισαν την συνταγματική αναθεώρηση, οι οποίοι ακυρώνουν το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζάεφ στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, όπου επικύρωσε τις αλυτρωτικές διαθέσεις ενός σκληρού πυρήνα που διέπει δυστυχώς ένα κομμάτι του σλαβικού πληθυσμού της γειτονικής χώρας.

Η τάφρος των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο του πλανήτη

Το Challenger Deep στην Τάφρο των Μαριανών στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, είναι το βαθύτερο γνωστό σημείο στον πλανήτη. Το 2010 το Αμερικάνικο κέντρο θαλάσσιων και παράκτιων χαρτογραφήσεων μέτρησε το βάθος αυτού του σημείου στα 10994 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με ακρίβεια ±40 μέτρα.

Σκεφτείτε πως αν η υψηλότερη κορυφή της Γης, το Έβερεστ με ύψος 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν στο βαθύτερο σημείο της τάφρου τότε θα ήταν 2123 μέτρα κάτω από την επιφάνεια!

Ο χορός του Ζαλόγγου – Τα γεγονότα και οι αντίθετες απόψεις (φωτο)

Ο Δεκέμβριος του 1803, ήταν ένας μήνας που σημαδεύτηκε από την εγκατάλειψη του Σουλίου από τους γενναίους κατοίκους του, μετά τη συνθήκη με τον Αλή πασά και τη φυγή των περισσότερων προς την Πάργα. 
Δυο ηρωικές πράξεις όμως, το ολοκαύτωμα στο Κούγκι, από τον καλόγερο Σαμουήλ, με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενώς τις επόμενες ημέρες και η θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο με τον περίφημο χορό τους, συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη και έδωσαν άλλη διάσταση στις έννοιες ηρωισμός, γενναιότητα και αυτοθυσία.

Πιλότοι F -16 από όλο τον κόσμο θα εκπαιδεύονται στην… Καλαμάτα!

Πριν δύομισι μήνες περίπου το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται Ικάρους από το Κατάρ και άλλες αραβικές χώρες και φυσικά από την Ελλάδα. Εκεί, οι νέοι ιπτάμενοι και… τζέντλεμεν αλλά – και γιατί όχι – και γυναίκες που θέλουν να κατακτήσουν τους αιθέρες, θα περνούν απ» όλα τα στάδια εκπαίδευσης ενός αεροσκάφους.
Και πλέον η πόλη της Μεσσηνίας δεν θα φημίζεται διεθνώς μόνο για το λάδι της, αλλά και για την

Και όμως!!!!!!Η μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου ήταν στη Σαχάρα

Μια τεράστια λίμνη (Mega Chad), η οποία βρισκόταν εκεί που τώρα υπάρχει η έρημος Σαχάρα, χρειάστηκε μόλις μερικές εκατοντάδες χρόνια για να συρρικνωθεί σε ένα κλάσμα του μεγέθους της, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες.

Η λίμνη Mega Chad, όπως την ονόμασαν, ήταν κάποτε η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Γη και κάλυπτε 360.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Κεντρική Αφρική, όμως συρρικνώθηκε απότομα πριν από 1.000 χρόνια.

Ελληνικός Ποιμενικός: Ο μοναδικός σκύλος που παλεύει με την αρκούδα

Το τηλεφώνημα στο φίλο μου τον Γιώτη, κτηνοτρόφο σε ένα χωριό του Δυτικού Ζαγοριού, δίπλα στη χαράδρα του Βίκου, έγινε περασμένα μεσάνυχτα και μάς βρήκε στο μαγαζί τού χωριού:
“Έλα γρήγορα πάνω, η αρκούδα έφαγε τον Καλέση”.
Την κλήση έκανε ο τρομαγμένος νεαρός τσοπάνος του, που ξενυχτούσε τα πρόβατα στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια της Τύμφης.

«Κίτρινα γιλέκα»: Προσκλητήριο για την «τελική επίθεση» το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook, μιλώντας για «τελική επίθεση», μια μόλις ημέρα μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις που σημαδεύετηκαν με μεγάλες καταστροφές, 126 τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Η Google βάζει στο… μάτι την κρεβατοκάμαρα σας

Η Google έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον – και αυτά περιλαμβάνουν την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτό αποκαλύπτουν δύο νέες τεχνολογικές πατέντες που η αμερικανική εταιρεία κατοχύρωσε, με στόχο να αξιοποιήσει ολοένα περισσότερα στοιχεία από το μελλοντικό «έξυπνο» σπίτι. Μόνο που έτσι το smart home θα αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα Big Brother home…

Η σωτηρία του πλανήτη κοστίζει ακριβά;

Οι μετακινήσεις, η θέρμανση, η παραγωγή ενέργειας έχουν οικολογικό αποτύπωμα και κόστος για το περιβάλλον – Μόνο όταν η ζημιά κοστολογηθεί, συνειδητοποιούμε ευκολότερα τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής.
Οι ρύποι που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου βλάπτουν την υγεία, καταστρέφουν οικοσυστήματα και ενισχύουν τη θερμοκρασία του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξήθηκαν προκαλώντας πλημμύρες, ξηρασίες και πολύ ανθρώπινο πόνο. Υπολογίζεται ότι περίπου 11.500 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους από ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι υλικές ζημιές ξεπέρασαν κατά πολύ τα 375 εκατομμύρια δολάρια.

Β. Ήπειρος γη ελληνική! – 9 Δεκ 1940: Η απελευθέρωση του Αργυροκάστρου από τα ελληνικά στρατεύματα

Το Δεκέμβριο του 1940, στη διάρκεια της ελληνικής αντεπίθεσης και της προέλασης του Ελληνικού Στρατού μέσα στο βορειοηπειρωτικό έδαφος, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού υπό τη διοίκηση του Συνταγματάρχη Πεζικού Κουδούνα Ιωάννη, ανήκε στην IV Μεραρχία. Η Μεραρχία αυτή, μετά την ολοκλήρωση της στρατηγικής της συγκέντρωσης στην περιοχή της Καλαμπάκας, στις 24 Νοεμβρίου, κατευθύνθηκε με νυκτερινές πορείες στα δυτικά της περιοχής των Ιωαννίνων, όπου έφθασε στις 2 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια μετακινήθηκε και έφθασε στις 6 Δεκεμβρίου στην περιοχή Βάλτιστα –

Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια, το ελληνικό υποβρύχιο «Δελφίνι» έριξε την πρώτη τορπίλη

Σαν σήμερα πρίν από 100 χρόνια, τό ἑλληνικό ὑποβρύχιο «Δελφίνι» έριξε την πρώτη τορπίλη στην παγκόσμια ἱστορία. Ενώ ο ἑλληνικός στόλος με το Αβέρωφ κέρδιζε τη Μάχη του Αιγαίου, το υποβρύχιο επετέθη εναντίον του τουρκικού πλοίου Μετζιδιέ.

Γαύδος: Ιστορικά ευρήματα ανατρέπουν τα δεδομένα – Δείγματα ανθρώπινης παρουσίας 300.000 ετών

Ευρήματα των τελευταίων ετών στη Γαύδο ανατρέπουν τις μέχρι σήμερα παραδοχές ότι ο άνθρωπος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Κρήτη περίπου το 7000 π.Χ.
Νέα δεδομένα από έρευνες ανατρέπουν αυτό που μέχρι σήμερα πιστεύαμε – Ευρήματα δείχνουν ανθρώπινη παρουσία στη Γαύδο χιλιάδες χρόνια πριν τη νεολιθική περίοδο
Μέχρι πρόσφατα οι ερευνητές τοποθετούσαν χρονικά την παρουσία ανθρώπου στην Κρήτη περίπου το 7000 π.Χ.

Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Dragon της SpaceX

Μια μη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX που μετέφερε χρήσιμο υλικό, κατάφερε να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS, σύμφωνα με τη NASA.

Το όχημα Dragon της SpaceX έφτασε με σχετική καθυστέρηση λόγω ενός προβλήματος επικοινωνίας με τον δορυφόρο.