Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;

Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο στην Ελλάδα, ενώ 37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IARC (International Agency for Research on Cancer)...
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αυξητική είναι η τάση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, και οι θάνατοι από 7,6 εκατομμύρια που ήταν το 2008, αναμένεται να φτάσουν τα 13,1 εκατομμύρια, μέχρι το 2030.
Σταθερά αυξητική είναι η τάση στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ενώ περίπου το 30% των θανάτων οφείλονται σε διατροφικούς και παράγοντες όπως το κάπνισμα κ.λ.π.

Τρολ

Τρολ ονομάζονται τρομακτικά όντα της Νορβηγικής μυθολογίας που πολλές φορες χαρακτηρίζονται και ως ανθρωποφάγα.Λένε πως ο ήλιος έχει την ιδιότητα να τα πετρώνει και γι'αυτό λένε πως είναι νυχτόβια.
Τα τρολ είναι άσχημα, γιγάντια όντα είτε αρσενικά ή θηλυκά.

Το γεωτρύπανο "West Capella" ξεκίνησε για την Κυπριακή ΑΟΖ εν μέσω του τουρκικού casus belli!

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το ταξίδι του το γεωτρύπανο West Capella για την Κύπρο. Το γεωτρύπανο βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο αγκυροβόλιο-λιμένα της Τενερίφης. Το υπερσύγχρονο σκάφος της γαλλικής Total αναμένεται ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ και θα μπει στην Μεσόγειο.

Όλα αυτά ενώ η Τουρκία απο τον Μάιο έχει προειδοποιήσει μέσω επιστολής στον ΟΗΕ από τον   μόνιμο αντιπρόσωπό  της Φεριντούν Σινιρλίογλου, σύμφωνα με την οποία, απειλεί με casus belli, τόσο την Λευκωσία, όσο και τις δυο εταιρίες την Ιταλική ENI και την Γαλλική TOTAL, που έχουν κερδίσει τον διεθνή διαγωνισμό, να προχωρήσουν σε έρευνες και να αξιοποιήσουν τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΕΣΤΗΣΑΝ GLAMOUR ΤΟΥΡΚΟ-ΓΥΦΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ… ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟ

Η τουρκική ξεφτύλα σε όλο της το μεγαλείο, σε βάρος ενός ιερού χώρου που έχει αναγνωριστεί για την τεράστια αρχαιολογική, ιστορική θρησκευτική και πολιτιστική του αξία, σε βάρος της αρχαίας Εφέσου, της αρχαίας ελληνικής πόλης της δυτικής Μικράς Ασίας, που είναι και μια από τις επτά ιερές εκκλησίες της Βίβλου.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ: ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Οι Αθάνατοι (αρχ. ελλ.: Ἀθάνατοι, περσ.: سپاه جاودان) ήταν ο πυρήνας του περσικού στρατού, κατά τα χρόνια των Αχαιμενιδών. Αποτελούνταν από άριστα εκπαιδευμένους Ελαμίτες, Μήδους και Πέρσες πολεμιστές.

Οι αρχαίοι Έλληνες τους αποκαλούσαν και Μύριους Αθανάτους, επειδή όταν ένας άντρας έπεφτε στη μάχη τον αντικαθιστούσε αμέσως κάποιος άλλος, και έτσι το σώμα διατηρούσε τη δύναμη των 10.000 στρατιωτών. Ο όρος αποδίδεται στον Ηρόδοτο.

Η Τουρκία διάνοιξε στον Εβρο σε χρόνο-ρεκόρ ολόκληρο κανάλι (!) για την εξουδετέρωση των ελληνικών αρμάτων μάχης!

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου πλάτους 50 (πενήντα) που διάνοιξε ο τουρκικός Στρατός στην εξέχουσα του Κάραγατς στον Έβρο, το βασικό οχυρωματικό έργο των τουρκικών δυνάμεων που σκοπεύει στην αναχαίτιση της πλημμυρίδας των ελληνικών αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το έργο υποτίθεται ότι είναι «αντιπλημμυρικό», αλλά η σχεδίαση και το σημείο που εκτελείται, είναι εντελώς άσχετο με έργο πολιτικής προστασίας, αλλά πρόκειται για μία στρατιωτική κατασκευή, η οποία εκτελέστηκε από το Μηχανικό του τουρκικού Στρατού αι όχι από τη νομαρχία της Ανδριανούπολης όπως θα συνέβαινε αν ήταν πολιτικό έργο.