Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Ο ρήσος, το ζώο «μύθος»


 «Βουνά και κάμπους έδειρα, βουνά και καταράχια, 
νυχτιαίς χωρίς αστροφεγγιά, νυχτιαίς χωρίς φεγγάρι. 
Και τόσα χρόνια που ‘ζησα δω σ’ τον απάνου κόσμο 
κανένα δε φοβήθηκα από τους αντρειωμένους.
Τώρα είδα έναν ξυπόλυτο και λαμπροφορεμένο, 
πόχει του ρήσου τα πλουμιά, της αστραπής τα μάτια, 
με κράζει να παλέψωμε σε μαρμαρένια αλώνια 
κι όποιος νικήσει από τους δυο να παίρνει την ψυχή του».
(«Ο θάνατος του Διγενή», Δημοτικό τραγούδι)

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου με πρωτόνια υπόσχεται πλήρη αποθεραπεία-ίαση στο 95% των περιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου με πρωτόνια υπόσχεται πλήρη αποθεραπεία-ίαση στο 95% των περιπτώσεων


Περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί πλήρως με τη χρήση της τεχνολογίας των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων.  

Πρόκειται για μια μέθοδο που ενδείκνυται για τη θεραπεία του 20% όλων των καρκίνων και έχει θεαματικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη ο οποίος αντιμετωπίζεται μέσα σε 5 ημέρες και ο ασθενής δεν χάνει τη σεξουαλική του ικανότητα.

Ο ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΑΣ ΠΑΠΑ-ΕΥΘΥΜ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.3 Οκτωβρίου 1923 -> επίθεση του τουρκόφρονα παπα-Ευθύμ στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης για να παύσει προσωρινά 6 συνοδικούς και να επιβάλλει προσωρινά διευθύνοντα του πατριαρχικού οίκου τον επίσκοπο Ροδοπόλεως
το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο κι αν μειώθηκε το μειονοτικό ελληνικό στοιχείο στην Τουρκία λόγω διωγμών κλπ. ήταν κι είναι στοιχείο αναφοράς για την ορθοδοξία και το γένος των Ελλήνων κι έτσι για κάποιους (δεν τους έγινε το χατήρι όμως) έπρεπε να αλλάξει χαρακτήρα!
κι ένας από αυτούς είναι ο Παπα-Ευθύμ (Ευθύμιος Καραχισαρίδης 1884-1968), ποντιακής καταγωγής, σχισματικός κληρικός κι επικεφαλής της λεγόμενης Τουρκορθόδοξης Εκκλησίας