Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Θα επιτεθούν με μικροκύματα οι ΗΠΑ στην Β.Κορέα;

Ο Λευκός Οίκος συζητά την χρήση πειραματικών πυραύλων μικροκυμάτων ενάντια στην Βόρεια Κορέα ,

προκειμένου να εξουδετερώσει τα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σε περίπτωση πολέμου η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα τύπου CHAMP προκειμένου να «ψήσει» τα ηλεκτρονικά συστήματα που ελέγχουν τους πυραύλους του Κιμ σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει πριν εκτοξευτούν.
Η χρήση τέτοιων όπλων δεν έχει φτάσει ακόμα σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά συζητήθηκε σε μια σύσκεψη του Λευκού Οίκου τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με το NBC.

Αρχαιοελληνικά ονόματα για τρεις νέους εξωπλανήτες [Υπατία, Αρίων, Θεστιάς]

Δεκατέσσερα άστρα και 31 εξωπλανήτες «βαφτίσθηκαν» με νέα ονόματα που προτάθηκαν από το κοινό, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «NameExoWorlds» και έγιναν δεκτά από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU).
Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία ονόματα εξωπλανητών που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα: Υπατία, Αρίων και Θεστιάς.

Κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη

Τα κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη κατά μήκος της όχθης του ποταμού Τίβερη, στο ύψος της γέφυρας του Μιλβίου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται αρχαία κατάλοιπα κοντά στο Ponte Milvio», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων της Ρώμης. «Πρόκειται για τα κατάλοιπα οικιστικού κτιρίου της αυτοκρατορικής εποχής, που βρέθηκε κατά μήκος της όχθης του ποταμού χάρη σε μια προκαταρκτική έρευνα εργοτάξιου κατά μήκος της Acea-Areti».

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου! Τελικά τι συνέβη στις βουνοκορφές της Νάζκα; (Εικόνες)

Οι γιγάντιες και επίπεδες βουνοκορφές της Nazca έχουν παραμείνει ένα μεγάλο μυστήριο για δεκαετίες.
Ακόμα και σήμερα, οι αρχαιολόγοι δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς και γιατί οι «αρχαίοι άνθρωποι» δημιούργησαν τεράστιους, επίπεδους διάδρομους πριν από χιλιάδες χρόνια.
Όλοι είμαστε γοητευμένοι από τις γραμμές Nazca και Palpa. Αυτά τα απίστευτα κομμάτια της αρχαίας «τέχνης» βρίσκονται στην άγονη παράκτια πεδιάδα του Περού περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της σύγχρονης Λίμα. Τα συγκλονιστικά geoglyphs (γεωγλυφικά) καλύπτουν περίπου 450 χιλιόμετρα και δημιουργήθηκαν κάποια στιγμή μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.Χ.

Η NASA ΖΗΤΑΕΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ....!!!

Προσφέρει δύο εκατ. δολάρια στους συμμετέχοντες ώστε να δημιουργήσουν μικροσκοπικές κατοικίες χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά από την περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί η κατοικία

Η NASA ανακοίνωσε ότι ξεκινά η τρίτη φάση του προγράμματος κατασκευής κατοικιών στην Σελήνη και τον Αρη 3D Printed Habitat Challenge και καλεί σε αυτόν τον δικτυακό τόπο https://www.bradley.edu/challenge/ όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις αιτήσεις και τις προτάσεις τους.

Η ήττα στην μάχη της Ζάμα που σήμανε το τέλος της Καρχηδόνας

Η μάχη στην Ζάμα το 202 π.Χ σήμανε το τέλος του Β’ Καρχηδονιακού πολέμου ο οποίος έληξε με ήττα των Καρχηδονίων και σήμανε την αρχή του τέλους για την Καρχηδόνα μετατρέποντάς την από μια αυτοκρατορία σε μια πόλη που απλά περίμενε το θάνατό της.
Στο πεδίο της μάχης παρατάχθηκαν 40,000 από την πλευρά των Καρχηδονίων και 35,000 από την πλευρά των Ρωμαίων.

Ξεβράστηκε απόκοσμο θαλάσσιο φίδι 20 μέτρων (ΦΩΤΟ)

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή Τσουκότκα της Ρωσίας, καθώς ξεβράστηκε από τη θάλασσα φίδι-τέρας μήκους 20 μέτρων.
Οι ντόπιοι κάτοικοι που το εντόπισαν έμειναν έκπληκτοι, ενώ οι ειδικοί που το εξέτασαν έκαναν λόγο για ένα είδος με άγνωστες ιδιότητες.
Το «φίδι» έχει μεγάλο κεφάλι και μακρύ μαύρο σώμα. Είναι ένα άγνωστο είδος για τους επιστήμονες, καθώς υπήρχαν κάποιες περιγραφές από άλλες περιοχές, αλλά δεν υπήρχε κανένα