Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Διατρητικό βλήμα θα αναζητήσει ζωή στην Ευρώπη, το δορυφόρο του Δία





Το μεγάλο ερώτημα του εάν ο δορυφόρος του Δία Ευρώπη φιλοξενεί μικροβιακή ζωή θα μπορούσε ίσως να απαντηθεί χάρη σε ένα βλήμα με το οποίο Ευρωπαίοι ερευνητές σχεδιάζουν να τρυπήσουν τους πάγους του φεγγαριού.
Η αποστολή
Οραματιστές της πλανητολογίας συναντώνται αυτήν την εβδομάδα στο Παρατηρητήριο του Παρισιού αναζητώντας την καλύτερη προσέγγιση για την εξερεύνηση του υποσχόμενου δορυφόρου, ο οποίος κρύβει έναν παγκόσμιο ωκεανό κάτω από ένα παχύ παγωμένο κέλυφος.

Ανεκτίμητης αξίας ο Κούρος των αρχαιοκαπήλων που συνελήφθησαν στην Κρήτη





Το μεγαλύτερο χάλκινο ειδώλιο που έχει βρεθεί οπουδήποτε, είναι ο ύψους 0,30 εκατοστών Κούρος της Μεσομινωικής περιόδου (μεταξύ 1700 – 1450 π.Χ.), που είχαν βγάλει στο «σφυρί» τέσσερις Έλληνες αρχαιοκάπηλοι οι οποίοι συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου του 2015 στη Σητεία!
Φαίνεται, μάλιστα, πως είχαν γνώσεις αρχαιολογίας, γιατί είχαν δώσει τιμή εκκίνησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για το πολύτιμο εύρημα. Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με υπουργική απόφαση για την εκτίμηση του ειδωλίου με τα ιδιαίτερα λεπτομερή μορφολογικά χαρακτηριστικά, η χρηματική του αξία φτάνει τα 1.300.000 ευρώ!

Κατεπείγον αίτημα στις ΗΠΑ για να εκσυγχρονιστούν τα F-16!





Tο μπαράζ των παραβιάσεων των εναέριων συνόρων της χώρας και των πτήσεων επάνω από το ελληνικό έδαφος των τουρκικών μαχητικών που δείχνουν να "κάνουν ότι θέλουν" στο Αιγαίο, αλλά κυρίως το ελάχιστο χρονικό διάστημα (λιγότερο από 30 μήνες) που έχει απομείνει για την ένταξη σε υπηρεσία στην τουρκική Αεροπορία των πρώτων μαχητικών πέμπης γενιάς F-35, έχουν θορυβήσει τόσο την πολιτική όσο και την στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Γιατί τα Μνημόνια μπορεί η χώρα να τα αντέξει, αλλά μια πιθανή στρατιωτική συντριβή (κάτι που θα συμβεί μέσα σε ελάχιστες ώρες) θα έχει σεισμικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν οδηγήσουν ολόκληρες σειρές πολιτικών (όχι μόνο τους εν ενεργεία), που θα κριθούν υπεύθυνοι για τον αφοπλισμό της χώρας, όχι στην φυλακή, αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή μιας εθνικής στρατιωτικής ήττας.

Σπουδαία ανακάλυψη Ελλήνων ερευνητών για τα κύτταρα

Τα κύτταρα όλων των οργανισμών, από ένα απλό βακτήριο ως τα κύτταρα του ανθρώπινου εγκέφαλου, για να λειτουργήσουν και επιβιώσουν, προσλαμβάνουν συνεχώς τροφή και μοριακά σήματα από το περιβάλλον τους και, συγχρόνως, αποβάλλουν συσσωρευμένες τοξικές ενώσεις από το εσωτερικό τους.

Η μεμβράνη, όμως, των κυττάρων είναι πρακτικώς μη διαπερατή, ακόμη και από μικρά μόρια όπως το νερό, ιόντα και τα προϊόντα του μεταβολισμού. Η απαραίτητη και εξαιρετικά ελεγχόμενη πρόσληψη και αποβολή ουσιών γίνεται αποκλειστικά δια μέσου πρωτεϊνών ενσωματωμένων στην κυτταρική μεμβράνη, γνωστών ως μεταφορέων.

Index Librorum Prohibitorum : Ο κατάλογος των απαγορευμένων βιβλίων – Το βιβλίο του Διαβόλου και το Necronomicon.



Index Librorum Prohibitorum

Ο Κατάλογος των Απαγορευμένων Βιβλίων (Index Librorum Prohibitorum) είναι ένα πραγματικό έντυπο, που περιέχει κυρίως βιβλία τα οποία απαγορεύτηκαν η λογοκρίθηκαν τμηματικά από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία,  αφού κατά την γνώμη της θεωρούνταν επικίνδυνα για την ίδια και κατ’ επέκταση για την σταθερότητα  της πίστης των μελών της. Γι’ αυτό τον λόγο στις διάφορες εκδόσεις του περιέχονται συγκεκριμένες οδηγίες με εκκλησιαστικούς κανόνες, σχετικά με την ανάγνωση και την πώληση των βιβλίων…

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ – Οι μυστηριώδεις ασθένειες που εξόντωσαν Πόε, Δαρβίνο, Λένιν, Λάβκραφτ και Ηρώδη

 
Στην Ιστορία έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου μεγάλες προσωπικότητας, της επιστήμης, της τέχνης και της πολιτικής προβλήθηκαν από παθήσεις.
Από το εντελώς παράξενο ως το ακραία τρομακτικό, οι μυστηριώδεις παθήσεις του παρελθόντος προκαλούσαν ανείπωτο φόβο στους ανθρώπους της εποχής, καθώς ήταν το ανεξήγητο αυτό που έσπερνε τον μαζικό πανικό.
Όταν μάλιστα θύμα ήταν κάποια προβεβλημένη προσωπικότητα, τότε το πράγμα γινόταν ακόμα πιο ειδεχθές, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τον κίνδυνο που καραδοκεί διαρκώς.
Ονομαστές υποθέσεις δηλαδή όπως…

Τι «κρύβει» η σκόνη που έρχεται από την Αφρική

 
   Έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων εντόπισαν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη που «ταξιδεύει» συχνά στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Μόλυβδος, ψευδάγρυρος, χρώμιο, βανάδιο, αρσενικό και νικέλιο είναι ανάμεσα στις ουσίες που έρχονται μαζί με την αφρικανική σκόνη η οποία έχει αυξήσει τις «επισκέψεις» της στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό λόγω της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα.
Οι επιστήμονες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει η τοξική αφρικανική σκόνη στην υγεία και το περιβάλλον εμφανίζεται πλέον σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας ενώ αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.
Οι μετρήσεις εκτός από τα φυσικά στοιχεία στη σκόνη της ερήμου, δείχνουν και ουσίες που παράγονται από ανθρωπογενή δραστηριότητα.