Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Σύγχρονοι «βρικόλακες»


Στις περισσότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου, κοινότητες ανθρώπων της διπλανής πόρτας –νοσοκόμες, σερβιτόροι, γραμματείς– πίνουν ανθρώπινο αίμα σε τακτική βάση. Φετίχ, ψύχωση ή θεραπεία; Η επιστημονική κοινότητα ήδη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις...

Μεταφερόμαστε στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, όπου ο John Edgar Browning ετοιμάζεται να πάρει μέρος στο λεγόμενο «τάισμα». Ξεκινά σαν κλινική διαδικασία. Ένας γνωστός τού τρίβει ψηλά την πλάτη με ένα μπαμπάκι νοτισμένο οινόπνευμα. Παίρνει ένα νυστέρι μιας χρήσης, χαράζει το δέρμα και το πιέζει ώσπου να αρχίσει το αίμα να τρέχει. Σκύβει στην πληγή κι αρχίζει να ρουφά. «Ήπιε μερικές φορές, ύστερα με καθάρισε και μου έβαλε επίδεσμο» διηγείται σήμερα ο Browning στον ρεπόρτερ του BBC.

Σρι Λάνκα: Αστρονόμοι βρίσκονται υπ” ατμόν για την πτώση ενός «άγνωστου αντικειμένου» από το Διάστημα

Στις 13 Νοεμβρίου, θυμηθείτε να απομακρυνθείτε από αυτήν την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, 65 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της Σρι Λάνκα: οι αστρονόμοι βρίσκονται υπ” ατμόν για την πτώση ενός αντικειμένου από το Διάστημα.
Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι το εισερχόμενο αντικείμενο, στο οποίο δόθηκε η κωδική ονομασία WT1190F, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature.
Το μόνο που γνωρίζουν οι αστρονόμοι είναι ότι έχει διάμετρο ένα έως δύο μέτρα και κινούνταν μέχρι σήμερα σε μια ασυνήθιστη τροχιά γύρω από τη Γη, πιο μακριά από ότι η Σελήνη.
Το WT1190F, ένα από τα ελάχιστα διαστημικά αντικείμενα του οποίου η πρόσκρουση μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, παρακολουθείται τώρα από τη NASA και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή υπηρεσία ESA. Το συμβάν θα προσφέρει εξάλλου μια ευκαιρία για πρόβα της συνεργασίας των υπηρεσιών στην περίπτωση που η Γη απειληθεί από αστεροειδείς.

Επιμένουν! Σουλτς: Κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα για 50.000 άτομα!



Την ανάγκη να αναπτυχθούν τα κέντρα καταγραφής των προσφύγων (Hotspots) στην Ελλάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προειδοποίησε για τους κινδύνους από το γεγονός ότι μεταξύ χωρών των Βαλκανίων σημειώνονται πλέον πραγματικές εντάσεις με αφορμή την μετακίνηση των προσφύγων. 

Συνέλαβαν «μέλη» της... Ομάδας Έψιλον



Στη σύλληψη 5 ατόμων (ενός 52χρονου από την Καλαμάτα και 4 νεαρών ατόμων από τη Δράμα) που κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, προχώρησε η αστυνομία της Μεσσηνίας.


Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν και πυροδοτήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον ΜυστράΠρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και ίσως διπλό χτύπημα, καθώς σε χρονικό διάστημα δύο ωρών τα ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Και τα δύο χτυπήματα έφεραν ως υπογραφή το δελφικό Έψιλον, ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο που ταυτίζεται με τη φημολογούμενη «Ομάδα Έψιλον».