Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

«Λουκέτο» βάζει το Βέλγιο σε όλα τα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2025

Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα του βελγικού Τύπου, με την εφημερίδα De Standaard στο σημερινό κύριο άρθρο της, να παρατηρεί ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά θα πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η χώρα θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Εγινε η νύχτα, μέρα: Διέλυσαν τον κυριότερο κόμβο φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη – Διακόπηκε η ροή ρωσικού φ.α. σε Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, A.Γερμανία


Έκρηξη και πυρκαγιά είχαμε σήμερα στον μεγαλύτερο σταθμό διανομής φυσικού αερίου στο Baumgarten (Αυστρία ) από ύποπτη έκρηξη , κάτι που οδήγησε εν μέσω εορταστικής περιόδου, σε διακοπές των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου, αφήνοντας πλήθος ερωτηματικών τις οποίες εξετάζουν οι μυστικές υπηρεσίες .
Η εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν, στην ανατολική Αυστρία είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.
Στην περιοχή επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα ασθενοφόρα, και δύο ελικόπτερα διάσωσης.
«Πυκνοί καπνοί και τεράστια μαύρα σύννεφα έχουν καλύψει τον ουρανό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανακαλύφθηκε το «τρομερό τσιμπούρι του Δράκουλα» που «έτρωγε» δεινόσαυρους πριν από 100 εκατ. χρόνια!

Τελικά, ακόμη και οι δεινόσαυροι δεν είχαν γλιτώσει από τα τσιμπούρια. Επιστήμονες ανακάλυψαν μέσα σε κεχριμπάρια, τέσσερα παγιδευμένα τσιμπούρια. Το ένα παγιδευμένο τσιμπούρι ήταν πιασμένο πάνω στο φτερό ενός δεινόσαυρου, ενώ ένα άλλο ήταν πρησμένο από το πολύ αίμα που είχε ρουφήξει.
Τα κεχριμπάρια βρέθηκαν στην Μιανμάρ και χρονολογούνται προ 99 εκατ. ετών. Πρόκειται για τα πρώτα απολιθώματα που αποδεικνύουν ότι τα εν λόγω παράσιτα έπιναν το αίμα και των δεινόσαυρων πριν από σχεδόν 100 εκατομμύρια χρόνια.
Οι ερευνητές από την Ισπανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Ενρίκε Πενιαλβέρ της Ισπανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications» ονόμασαν το -εξαφανισμένο πια- είδος τσιμπουριού «Deinocroton draculi» ή «το τρομερό τσιμπούρι του Δράκουλα».

Η μυστηριώδης εμφάνιση του νεότερου νησιού στον κόσμο

Πριν 3 χρόνια περίπου, στο Βασίλειο των Τόνγκα, ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 170 νησιά βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, στο Νότιο Ειρηνικό ξεφύτρωσε ένα μυστηριώδες νησί και του δόθηκε η ονομασία Hunga Tonga-Hunga Ha’apai.
Το νέο νησί, το υψηλότερο σημείο του οποίου ορθώνεται 120 μέτρα από τη θάλασσα, σχηματίστηκε μετά την έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου, που εκτόξευσε ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος δέκα χιλιομέτρων. Κι ενώ οι επιστήμονες εκτιμούσαν αρχικά ότι θα εξαφανιζόταν μετά από λίγους μήνες, σύμφωνα με νεότερους υπολογισμούς μπορεί να παραμείνει στη θέση έως και τρεις δεκαετίες.

Δείτε ποιο είναι το μοναδικό κράτος που μας αποκαλεί Ελλάς! (Χάρτης)

Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα…
Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας. Δείτε αυτήν την επιρροή πόσο ισχυρή είναι στην σύγχρονη Ευρώπη. Αυτοί που σχεδίασαν τον χάρτη απάντησαν σε ένα σχετικά απλό ερώτημα: με ποια ονομασία αποκαλούν την Ελλάδα οι υπόλοιποι «εταίροι».

Δείτε τι μπορεί να πάθετε αν σπάσει η λάμπα στα χέρια σας – Δε θα το πιστεύετε – Τι μπορείτε να κάνετε

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας βλάπτουν τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, το ήπαρ, τα νεφρά και την καρδιά.

Υπάρχει μια αυξανόμενη φρενίτιδα σχετικά με την ασφάλεια των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.
 Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. έχει ήδη εκδώσει συμβουλές έκτακτης ανάγκης για το προϊόν. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι λαμπτήρες αυτοί είναι γεμάτοι δηλητηριώδη αέρια, τα οποία απελευθερώνονται σε περίπτωση θραύσης.

Περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα με μοτοσικλέτες όταν έχει πανσέληνο

Η πανσέληνος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο να συμβεί ένα δυστύχημα μοιραίο για τον οδηγό μοτοσικλέτας, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντόναλντ Ρεντελμέγιερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ανέλυσαν χιλιάδες περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία).Η μελέτη συνέκρινε τον αριθμό των δυστυχημάτων τα βράδια με πανσέληνο, με τον αντίστοιχο αριθμό μια εβδομάδα πριν και μία μετά την πανσέληνο για μία περίοδο 50 ετών. Συνολικά μελετήθηκαν σχεδόν 500 πανσέληνοι, στη διάρκεια των οποών υπήρξαν περίπου 4.500 θάνατοι οδηγών μηχανών.