Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Στο Μουσείο Ακρόπολης το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Από την Τρίτη 28 Αυγούστου, και για ένα έτος, το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, θα φιλοξενείται στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Αξίζει να αναφερθεί, πως το Κύπελλο – έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ- θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο είχε αποκτήσει το Κύπελλο σε δημοπρασία τον περασμένο Απρίλιο, εκπληρώνει τη δέσμευσή του να το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και να το καταστήσει ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

Από την καταπληκτική ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης αφηγείται για τα 5 χειρότερα δευτερόλεπτα της Ζωής του. Ένας ύμνος για την Ελλάδα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

'Ενα απάσπασμα από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου "Το βλέμμα του Οδυσσέα" με τα λόγια του Θανάση Βέγγου που εκφράζει την άποψή του για την κατάσταση στην Ελλάδα...

Αφιερωμένο στους Ανθέλληνες. Όταν οι Έλληνες βασίλευαν στην Ινδία

Μένανδρος ο Δίκαιος

Νόμισμα του Μένανδρου με την μορφή του
O Mέναδρος ήταν Έλληνας Βασιλιάς της Βακτρίας από το 163 π.Χ. έως το 145 π.Χ..
Γεννήθηκε στους Παραμισάδες , περιοχή του βασιλείου της Βακτρίας, είναι άγνωστο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν γίνει βασιλιάς. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια και από μικρός ακολούθησε το επάγγελμα του στρατιωτικού. Όταν ο Ευκρατίδης εισέβαλε στη Βακτρία και έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα, τα Τάξιλλα, ο Μέναδρος κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει . Ο Μέναδρος κατάφερε να καθηλώσει το στράτευμα του Ευκρατίδη και διεξήγαγε μαζί του πολλές μάχες χωρίς όμως ουσιαστική επικράτηση ενός από τους δύο αντιπάλους.