Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γκάι Φωκς ( V for VENDETTA)



Απεικόνιση του Γκάι Φωκς από βιβλίο του 1840
Ο Γκάι Φωκς (αγγλ. Guy Fawkes, 13 Απριλίου 1570-31 Ιανουαρίου 1606), γνωστός επίσης κι ως Γκίντο Φωκς, γεννήθηκε στην Υόρκη (York) κι ήταν Άγγλος στρατιώτης και μέλος μιας ομάδας Kαθολικών συνωμοτών, οι οποίοι οργάνωσαν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605. Η συνωμοσία, όμως, ξεσκεπάστηκε πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου: ο Γκάι Φωκς κι οι συνεργάτες του πέρασαν από ανακρίσεις με βασανιστήρια, κι έπειτα από δίκη καταδικάστηκαν κι εκτελέστηκαν για προδοσία κι απόπειρα δολοφονίας. Σε ορισμένες χώρες η επέτειος αυτής της αποτυχημένης απόπειρας γιορτάζεται στις 5 Νοεμβρίου σαν Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night).

ALERT :Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε πολεμική επάνδρωση

Και ενώ μιλάμε για PSI και νεους πολιτικους η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι από το πρωί σε κατάσταση Πολεμικής Επάνδρωσης. Δεν θα δεχτώ ότι δεν ισχύει. Το έχω τσεκάρει με 4 διαφορετικούς αξιωματικούς . Από τις 2.00 μ.μ δεν σηκώνουν ούτε τηλέφωνα.

Και λίγα λόγια για την Ταξιαρχία

32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ "ΜΟΡΑΒΑΣ"

32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ "ΜΟΡΑΒΑΣ"

-505 ΤΠ/Ν (Κ.Ε. Νεοσυλλέκτων)
-521 ΤΠ/Ν
-575 ΤΠ/Ν
-ΛΣ/32ης ΤAΞ ΠΝ
-32η ΙΜΑ
-32η ΜΠΠ
-32ος ΛΜΧ
-32η ΠΕΑ/ΑΠ
-32ος ΛΔΒ
-32ο TYΠ

- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Οι μονάδες- ανεξάρτητες υπομονάδες της ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. Τα τάγματα πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών.