Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

To λαμπρό ιερό του Απόλλωνα στο ακατοίκητο σύμπλεγμα νησίδων νοτιοδυτικά της Αντιπάρου

Το Δεσποτικό είναι ένα ακατοίκητο σύμπλεγμα νησίδων και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αντιπάρου.
Στο ίδιο σύμπλεγμα ανήκουν επίσης τα νησάκια Τσιμιντήρι και Στρογγυλό. Το Δεσποτικό σύμφωνα με τον γεωγράφο Στράβωνα και τον ιστοριογράφο Πλίνιο, στην αρχαιότητα ονομάζονταν Πρεπέσινθος, ενώ σήμερα ονομάζεται και Επισκοπή. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι κάτοικοι της αρχαίας Πάρου ίδρυσαν εκεί λαμπρό ιερό του Απόλλωνα ως απάντηση στην αθηναϊκή κυριαρχία της Δήλου. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα βρέθηκαν στο στόχαστρο των αντιπάλων τους.

ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ : Εμφυτεύουν μικροτσίπ στο χέρι τους για να ανοίγουν υπολογιστές και να αγοράζουν προϊόντα γρηγορότερα ( ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού, εταιρεία αποφάσισε να εμφυτεύσει προαιρετικά στους υπαλλήλους της, μικροτσίπ.
Τι προσφέρει αυτό το μικροτσίπ σε σχήμα κόκκου ρυζιού; Προσφέρει στους εργαζόμενους του Three Square Market να ανοίγουν πόρτες και υπολογιστές, να αγοράζουν προϊόντα γρηγορότερα μέχρι και να χρησιμοποιούν το φωτοτυπικό.
Η Three Square Market είναι μία εταιρεία στο Ουισκόνσιν που ειδικεύεται στους αυτόματους πωλητές. Μισοί από τους υπαλλήλους της δέχτηκαν να βάλουν μικροτσίπ στο χέρι τους για να επωφεληθούν όσα μπορούν να κάνουν χάρη σε αυτό.

Tiangong-1: «Μπήκε» στη Γη και κάηκε πάνω από τον νότιο Ειρηνικό

Ο Tiangong-1 είχε το μέγεθος σχολικού λεωφορείου. Ο δορυφόρος που το όνομα του μεταφράζεται σε «Ουράνιο Παλάτι» μπήκε στην ατμόσφαιρα της γης τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η είσοδός του στη γήινη ατμόσφαιρα προκάλεσε την… ανάφλεξή του. Έγινε πύρινη μπάλα και κάηκε σχεδόν ολοσχερώς πάνω από το μεσαίο τμήμα του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.
Ο κινέζικος διαστημικός σταθμός μπήκε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης περί τις 08:15 ώρα Πεκίνου (03:15 ώρα Ελλάδας) και το «μεγαλύτερο μέρος του» κάηκε κατά την επανείσοδό του, ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία διαστήματος.