Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσικό υποβρύχιο εξαπέλυσε πυραύλους κατά θέσεων τζιχαντιστών για πρώτη φορά

 
Το ρωσικό υποβρύχιο που πλέει ανοιχτά της Συρίας εξαπέλυσε τις πρώτες του επιθέσεις, με πυραύλους εδάφους εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όπως ενημέρωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το απόγευμα της Τρίτης.
To υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας εξοπλισμένο με πυραύλους (3M-54 Kalibr) έχει εισέλθει στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και βρίσκεται κοντά στις ακτές της Συρίας.

Πρωτοφανής εθνική γκάφα από τον υπουργό Πολιτισμού! "Nα μην πάμε νομικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί μπορεί να χάσουμε"




- Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως η τάση είναι να μην προχωρήσει νομικά η διαδικασία
- Την υπόθεση είχε αναλάβει δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο που εργάζεται η κα Κλούνεϊ
- Ο κ. Τασούλας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η τωρινή κυβέρνηση αρνήθηκε να παραλάβει τη γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου στο Λονδίνο
- Η γνωμάτευση έτσι παραδόθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο
- Όλοι οι βουλευτές μέσα στην Επιτροπή της Βουλής πάγωσαν όταν άκουσαν τον κ. Μπαλτά

Απίστευτη εθνική γκάφα του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάκου που μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε πως «η τάση είναι να μην προχωρήσουμε νομικά στην διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε (!) το αντίστοιχο δικαστήριο.. και σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσει η ελληνική προσπάθεια…»!

Η σιωπη του θεού Ώρου, στον υπόγειο μυστικό ναό της Θεσσαλονίκης



Φωτo:Ο θεός Ώρος με την χαρακτηριστική του κίνηση, επιβάλλει την σιωπή στους «μυημένους»-Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης-
Είναι μια συννεφιασμένη μέρα του 1939,και ο αρχαιολόγος Χ.Μακαρονάς,βυθίζεται σε ένα μυστικό κόσμο.Βαδίζει επιφυλακτικά σε έναν υπόγειο στενό διάδρομο,και η δέσμη φωτός που στέλνει ο φανός που κρατά,σκορπά ολόγυρα τερατώδεις σκιές που τρεμοπαίζουν στους τοίχους,αρχίζοντας να χορεύουν γύρω του και να τον κοροϊδεύουν.Αιγυπτιακά σύμβολα στο δάπεδο τον προειδοποιούν για τις κατάρες που πρόκειται να πέσουν επάνω του,αν συνεχίσει αυτήν την υπόγεια διαδρομή.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα μπορούσε να σκέφτονταν ένας αρχαιολόγος,που αναζητούσε στον χρόνο αυτό που όλοι έψαχναν στο χώρο,πόσο μάλλον ,όταν το αναζητουσε στις παραμονές του μεγάλου πολέμου,όταν την ίδια εποχή οι Ναζί έσκαβαν για να ανακαλύψουν την υπόγεια μυστική Υπερβόρεια..

Νέες ταυτότητες με «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου

 

Ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους - Το κόστος εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ!

Σε πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.

Έρχεται “τσιπάκι” μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων!



Κανονικό ηλεκτρονικό φακέλωμα φαίνεται ότι ετοιμάζει μαζί με τα τέλη το υπουργείο για όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” από το υπουργείο προωθείται σχέδιο με το οποίο μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οι ιδιοκτήτες θα προμηθεύονται και ένα αυτοκόλλητο το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό “τσιπάκι” το οποίο θα περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του αυτοκινήτου, κυρίως τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, όπως εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ, εάν είναι ασφαλισμένο και φυσικά εάν έχει πληρώσει ο Ιδιοκτήτης τα τέλη κυκλοφορίας.
Και τέλη με το... μήνα!