Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Κικίλιας φέρνει τα drones στην Ελλάδα. Ερχεται η πληρη κατασκοπεια της προσωπικης Ζωης μας.

Μετά τις σημαντικές επαφές στη άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα ραντεβού του στην καρδιά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της CIA, ο Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζει βαλίτσες
για το "Ινστιτούτο" την περίφημη Μοσάντ, την οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ..Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του έλληνα υπουργού Δημόσιας Τάξης στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση των πολιτικών συμμαχιών για το καυτό θέμα της ΑΟΖ, το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά και της τρομοκρατίας.

ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!


Με μια φρικιαστική και αιματηρή σκηνή μάχης είναι διακοσμημένα τα δάπεδα μιας συναγωγής του 5ου μ.Χ. αιώνα  σε ένα εβραϊκό χωριό (huqoq) στο βόρειο Ισραήλ.
Το ψηφιδωτό χωρίζεται σε τρία οριζόντια πάνελ και είναι διαστάσεων 3 Χ 2 μέτρα. Το χαμηλότερο τμήμα δείχνει έναν ετοιμοθάνατο στρατιώτη που τον μεταφέρουν με μια ασπίδα, και έναν ταύρο στον οποίο έχουν καρφώσει αρκετά δόρατα, με το αίμα να στάζει από τις πληγές. Το λαμπερό σκηνικό βρέθηκε στα κεραμίδια της συναγωγής κι εξέπληξε την ομάδα ανασκαφής.

ΣΙΝΕΜΑ,ΟΧΗΜΑΤΑ,ΓΕΡΑΝΟΙ,ΞΥΠΝΗΤΗΡΙΑ &ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΕΛΛΑΔΑ

Κινητό αυτόματο κουκλοθέατρο του Ηρωνος


«Είναι κρίμα τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο για τον Ντα Βίντσι και να μη γνωρίζουν από ποιους εμπνεύστηκε». Αυτό το παράπονο είχε ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Κοτσανάς και αποφάσισε να αναλάβει δράση. Με θαυμασμό στην αρχαιοελληνική τεχνολογία, ερεύνησε, σχεδίασε και υλοποίησε 50 σημαντικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων...

Επειτα τις φόρτωσε σε μια νταλίκα και, με στόχο να αναδείξει μια ξεχασμένη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, ξεκίνησε να γυρίζει την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ξεναγεί αφιλοκερδώς μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο γοητευτικό και εντελώς άγνωστο στους πολλούς.



ΟΡΥΧΕΙΟ ΛΑΥΡΕΙΟΥ

 

Τα μεταλλεία στην περιοχή του Λαυρίου είναι από τα αρχαιότερα μεταλλεία στον Ελλαδικό χώρο. Η μεταλλευτική δραστηριότητα σε αυτά χρονολογείται από το 3.000 π.Χ., (ίχνη εξορύξεως χαλκού στην περιοχή Θορικού) αλλά η συστηματική εκμετάλλευσή τους αρχίζει με τη γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας το 508 π.Χ. από τον Κλεισθένη .Τα μεταλλεία του Λαυρίου υπήρξαν η κύρια πηγή πλούτου της Αθήνας κατά την κλασική εποχή (5ος και 4ος π.Χ. αιώνας). Η πρώτη ενέργεια που βασίστηκε στα μεταλλεία αυτά υπήρξε προγενέστερη της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας, όπως αυτή τοποθετείται από τους ιστορικούς: