Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Έξι (6) Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι στη λίστα των «έμπιστων» του Σόρος

Όλα ξεκίνησαν από την έρευνα της Ιταλίδας δημοσιογράφου Maria Giovanna Maglie.

226 Ευρωβουλευτές σε σύνολο 751 εμφανίζονται μέσα στην Ευρωβουλή ως «έμπιστοι» της οργάνωσης «Open Society» του Σόρος (George Soros)»φιλάνθρωπου» πολυεκατομμυριούχου κι πρωτεργάτη των «ανοικτών συνόρων» για την έλευση μεταναστών στην Ευρώπη, των «δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων» και χρηματοδότη των gay pride, των «πολύχρωμων εξεγέρσεων» και σια…
7 Αντιπρόεδροι, δεκάδες Συντονιστών Επιτροπών, μέλη 11 Επιτροπών, 26 μέλη Αντιπροσωπειών… όλοι κι όλες χαρακτηρίζονται «έμπιστοι σύμμαχοι που ήδη το απέδειξαν» στις ευρωομάδες τους, μαζί κι οι συνεργάτες τους, οι σύμβουλοί τους, υπηρεσιακοί παράγοντες και πάει λέγοντας.
Το σκάνδαλο ξέσπασε την 1η Νοέμβρη και τα ΜΜΕ μαζί με τους δημοσιογράφους «ποιούν τη νήσσα«.

Επίκουρος - H σοφή διαβίωση

Ως κυριότερη και πιο θεμελιώδη αρετή, λοιπόν, ο Επικούρειος ορίζει τη Φρόνηση (που αποδίδεται επίσης και ως «σοφία» ή «σωφροσύνη»). Το να ζεις σοφά, κατά τα επικούρεια πρότυπα, σημαίνει να προσγειώνεις πάνω στο δύσκολο έδαφος της καθημερινής σου ύπαρξης την πλατειά γνώση της πραγματικότητας (γνώση, για την κατάκτηση της οποίας, προϋπόθεση είναι η χρήση των κριτηρίων της αλήθειας ή, αλλιώς, του επικούρειου Κανόνα.

Αυτή η γνώση είναι που θα μας επιτρέψει ν’ ανακαλύψουμε τους περιορισμούς της φύσης αλλά και του εαυτού μας, κι έτσι να ορίσουμε το πλαίσιο για τη σοφή λήψη αποφάσεων – δηλαδή για τη διαδικασία μετατροπής της διορατικότητας σε προνοητικότητα.

Η προφητεία του Αισχύλου

«Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν, πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που Θεόν δεν λογαριάζουν· γιατί στην χώρα την Ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν.

Κι οι βωμοί αφανισμένοι και των θεών τα ιερά είν’ από ρίζα, ανάκατα, αναποδογυρισμένα από θεμέλια. […] Και νεκρών σωροί και στην τριτόσπορη γενιά άφωνα θα φανερώσουν στα μάτια των ανθρώπων πως δεν πρέπει, θνητός σαν είναι, νά’ναι περήφανος πέρα απ’ το μέτρο· γιατί η υπεροψία, σαν ανθίση, θα καρπίση της καταστροφής το στάχυ, απ’ όπου γεμάτο κλάμα θέρισμα θερίζει».
Αισχύλου «Πέρσαι», στ. 807-822, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 77

Πυθαγόρας ο συμβολισμός των Αριθμών

Κανένα ολοκληρωμένο έργο που να αφορά την εσωτερική σημασία των αριθμών δεν έχει διασωθεί, Πέραν από ένα σύγγραμμα που αποδίδεται στον Ιάμβλιχο, το Περί θεολογουμένης Αριθμητικής, στο οποίο αναπτύσσονται οι ιδιότητες των 10 πρώτων αριθμών από μαθηματικής και αρμονικής πλευράς και παρέχονται πολυάριθμα προσηγορικά ονόματα για τον κάθε ένα.

Το σύγγραμμα αυτό περιέχει μέρη από την ομώνυμη χαμένη πραγματεία του Νικομάχου του Γερασηνού, από το χαμένο σύγγραμμα του Ανατόλιου (Περί της Δεκάδος και των Αριθμών), του δασκάλου του Ιάμβλιχου και από κάποια χωρία που έχουν γραφεί από κάποιον άγνωστο μελετητή, ο οποίος πιθανόν να είναι ο Ιάμβλιχος, καθώς ο ίδιος αναφέρει τόσο τον Νικόμαχο όσο και τον Ανατόλιο.

Ελληνο-αλβανική Θύελλα: «Ελληνες τρομοκράτες» έκαψαν την σημαία του UCK έξω από την αλβανική πρεσβεία και ανατίναξαν την οικία του ηγέτη μας»

Μεγάλη έκταση δίνει ο αλβανικός τύπος σε περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα πριν μερικές ημέρες κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές «για την ανοχή τους σε εκδηλώσεις μίσους και βίας από ομάδες ακραίων εθνικιστών».
Την ίδια στιγμή ανατινάχθηκε η οικία του ηγέτη των τσάμηδων Φ.Λατώ στην Χάγη, πράξη την οποία αποδίδουν οι Αλβανοί σε «Έλληνες τρομοκράτες».
Δεκάδες Έλληνες με την αλβανική  σημαία  στα χέρια τους συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Αλβανική Πρεσβεία για να κάψουν τη σημαία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει το άρθρο.

Σχέδιο μείωσης πληθυσμού μέσω τροφών και ασθενειών; Εισαγωγή μολυσμένων αυγών στην Ελλάδα!

Απανωτά διατροφικά σκάνδαλα χτυπούν την ΕΕ και κυρίως τον απλό κόσμο που δεν ξέρει τι να αγοράσει και ποιον να εμπιστευθεί. Πριν λίγο εμφανίστηκε νέο διατροφικό σκάνδαλο με αυγά στην χώρα μας που αποτελεί στόχο πλέον της ΝΤΠ .
Φαίνεται ότι στην διεφθαρμένη ΕΕ τα σκοτεινά κυκλώματα που θέλουν μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού έχουν εφαρμόσει τα σχέδια τους.
Από το καλοκαίρι ήταν σε ένταση οι Έλληνες αβγοπαραγωγοί, λόγω της εμφάνισης μολυσμένων αυγών σε ευρωπαϊκές χώρες με τελευταίο κρούσμα την Ισπανία!

Ψάχνουν τώρα και για το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης

Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμος Αμφίπολης ενώνουν δυνάμεις με στόχο τον εντοπισμό του θεάτρου της αρχαίας πόλης, αξιοποιώντας ευρήματα δοκιμαστικών τομών του 1965.
Στην τελευταία του συνεδρίαση του, το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε ομόφωνα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, δήμου Αμφίπολης και Περιφέρειας, ύψους 20.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν αρχαιολογικές έρευνες για τον εντοπισμό του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης σε συγκεκριμένη αμφιθεατρική θέση, με θέα προς τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και τα βουνά που τον πλαισιώνουν.
Οι τομές του 1965 έγιναν από τον αρχαιολόγο, Δημήτρη Λαζαρίδη, και αποκάλυψαν δυο παράλληλους τοίχους, οι οποίοι ανάμεσά τους είχαν έναν πήλινο αγωγό. Αποκάλυψαν επίσης μια μαρμάρινη διακοσμημένη βάση στήλης, σε αγροτεμάχιο, κοντά στο αρχαίο Γυμνάσιο. Από εκεί περισυλλέχτηκαν λίγα όστρακα αγγείων ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων ενώ ένας μεγάλος κτιστός αποχετευτικός αγωγός που αποκαλύφθηκε με την ανασκαφή του Γυμνασίου, ξεκινά από το χώρο που πιθανότατα χωροθετείται το αρχαίο θέατρο και διασχίζει το Γυμνάσιο.

Αργεντινή: Αγνοείται υποβρύχιο με 44μελές πλήρωμα

Αγνοείται η τύχη ενός στρατιωτικού υποβρυχίου της Αργεντινής με 44μελές πλήρωμα και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους, που μπορεί να έχει πρόβλημα με τα τηλεπικοινωνιακά μέσα του, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.
Το υποβρύχιο βρισκόταν στη νότια Θάλασσα της Αργεντινής όταν έδωσε το τελευταίο στίγμα του πριν από δύο ημέρες.

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει υποβρύχιο που θα εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η Πιονγιάνγκ για την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου της που θα είναι ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες από ένα βορειοκορεατικό ναυπηγείο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, 38 North, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κομμουνιστικό καθεστώς, στις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 5 Νοεμβρίου διακρίνονται τμήματα του σκελετού του νέου υποβρυχίου, πιθανώς του SINPO-C.

«ΝTOY» Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ: «Ξήλωσε» όλη την φρουρά της πύλης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ!

Οι πρώτοι «αποκεφαλισμοί» για το σημερινή εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι γεγονός.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που άμεσα διέταξε ΕΔΕ, ήταν αμειλίκτος για τις θλιβερές εικόνες που εκτυλίχθηκαν εντός του στρατοπέδου Παπάγου. Το πρώτο όμως κεφάλι που πρέπει να κόψει κανονικά είναι το δικό του.Ήδη «ξηλώθηκαν» όσοι ήταν επιφορτισμένοι σήμερα με την φύλαξη της πύλης ενώ αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας ο πέλεκυς να πέσει βαρύς και στις υψηλότερες βαθμιθες.
Νωρίτερα ο Πανος Καμμένος ζήτησε «Να πέσουν κεφάλια» για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.