Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου! Τελικά τι συνέβη στις βουνοκορφές της Νάζκα;


Οι γιγάντιες και επίπεδες βουνοκορφές της Nazca έχουν παραμείνει ένα μεγάλο μυστήριο για δεκαετίες. Ακόμα και σήμερα, οι αρχαιολόγοι δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς και γιατί οι «αρχαίοι άνθρωποι» δημιούργησαν τεράστιους, επίπεδους διάδρομους πριν από χιλιάδες χρόνια.

Όλοι είμαστε γοητευμένοι από τις γραμμές Nazca και Palpa. Αυτά τα απίστευτα κομμάτια της αρχαίας «τέχνης» βρίσκονται στην άγονη παράκτια πεδιάδα του Περού περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της σύγχρονης Λίμα. Τα συγκλονιστικά geoglyphs (γεωγλυφικά) καλύπτουν περίπου 450 χιλιόμετρα και δημιουργήθηκαν κάποια στιγμή μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.Χ.

Τα τερατόμορφα πλάσματα της Ελληνικής μυθολογίας!!!

Τα "τέρατα" της Ελληνικής μυθολογίας είναι πλάσματα δημιουργημένα απολύτως από την αχαλίνωτη ανθρώπινη φαντασία. Συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία διαφόρων υπαρκτών πλασμάτων. Ο Πήγασος ας πούμε είναι ένα άλογο με φτερά, ο γρύπας είναι ένα πλάσμα με σώμα λιονταριού που διαθέτει κεφάλι και φτερά αετού. 

Τα πλάσματα αυτά κινούνται στη σφαίρα του "Ασυνείδητου "και του εξωπραγματικού που όμως συναντιέται κάποτε με τον πραγματικό ή πιο σωστά με τον αληθοφανή κόσμο, στην οριακή περιοχή όπου δρουν οι μεγάλοι ήρωες και ζουν οι θεοί της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Εκεί, σ’αυτή τη φανταστική χώρα του ελληνικού μύθου, τα τέρατα ζουν τη δική τους ζωή. Γεννιούνται και πεθαίνουν με τρόπους ιδιαίτερους και με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο περνάνε τη ζωή τους.

Η Σημασία των ονομάτων των Ημίθεων!

Τα ονόματα στην ελληνική μυθολογία μόνο τυχαία δεν δίνοντας στους ήρωες, οι οποίοι συχνότατα χαρακτηρίζονταν και "ημίθεοι".

Ηρακλής:

Το όνομα τού Ημίθεου Ηρακλή, γιού τού Δία και τής Αλκμήνης, προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα τής Ήρας». Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα ονόματα Ηρακλείδης (ο γιός, ο απόγονος τού Ηρακλή), Ηράκλειος (εκείνος που ανήκει στον Ηρακλή, που είναι τού Ηρακλή) και Ηράκλειτος (ο φημισμένος, ο ένδοξος όσο και η Ήρα).

Τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας (φώτο)

Από τη Σαμαριά ως τον Βίκο, περπατάμε στα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας και βουτάμε στα νερά κρυστάλλινων ποταμών.
της Ηρώς Κουνάδη
Κρυστάλλινα ποτάμια το νερό των οποίων μπορείς ακόμα και να πιείς. Θεόρατα βράχια που λες κι αγγίζουν τον ουρανό. Φαντασμαγορικά τοπία απλωμένα ως εκεί που φτάνει το μάτι. Θορυβώδεις καταρράκτες να σκορπίζουν τη δροσιά τους. Δέστε τα κορδόνια σας και πάμε να διασχίσουμε μερικά από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας.

Πώς πέθανε ο ποιητής Όμηρος που αψήφησε το χρησμό του μαντείου

Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε ένα χρησμό της Πυθίας. Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο Όμηρος επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει την Πυθία ποιοι ήταν οι γονείς του και η καταγωγή του. Η Πυθία απάντησε με τον εξής χρησμό: «Πατρίδα της μητέρας σου είναι η νήσος Ίος, η οποία θα σε δεχθεί όταν πεθάνεις, αλλά φυλάξου από το αίνιγμα των νεαρών παιδιών».

Τα διαφανή ζώα που δε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν

Μπορεί τα χρώματα της φύσης να βρίσκονται άφθονα στα περισσότερα ζώα, στα παρακάτω μαγευτικά πλάσματα ωστόσο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τα έχει κάνει διάφανα.