Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Νέα υπογραφή στα Ευρωχαρτονομίσματα




Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι όλα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ που εκτυπώνονται από τις 18 Μαρτίου του 2012 θα περιλαμβάνουν την υπογραφή του Mario Draghi.
Ο Draghi είναι ο τρίτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1 του Νοεμβρίου του 2011.

ΠΗΓΗ : www.ansa.it , www.thegreekcollectorSociety.gr

Η έκρηξη στην ΚΕΔ και το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Μάρτυρες συνδέουν την έκρηξη στην οδό Κονιάρη με απόπειρα κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Διαβάστε τι αναφέρεται στη δικογραφία


Σε σύνδεση της έκρηξης στην πόρτα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) το 2009 με σχέδιο απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού προχωρούν μάρτυρες που διηγούνται πως απέφυγε να περάσει από τον συγκεκριμένο δρόμο την τελευταία στιγμή.
Στοιχεία άγνωστα για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στην οδό Κονιάρη στους Αμπελοκήπους τον Μάρτιο του 2009 περιέχονται στη δικογραφία στην Εισαγγελία της Αθήνας, η οποία κατέληξε σε δίωξη κατ' αγνώστων για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της απόπειρας κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Ο επικεφαλής της ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει καταθέσει και ως μάρτυρας στη δικογραφία που χειρίστηκε ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, είχε πληροφορηθεί από την ΕΥΠ για έγγραφο που έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.
Η πηγή της ρωσικής πλευράς, όπως σημειώνει το "Βήμα της Κυριακής", αναφερόταν σε σχέδιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού και προειδοποιούσε για επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για απαγωγές επιχειρηματιών.