Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Δίκη Νυρεμβέργης: 70 χρόνια από την δίκη των Ναζί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

 

Η δίκη της Νυρεμβέργης διεξήχθη στις 20 Νοεμβρίου του 1945 και ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1946 - 24 πρωτοκλασάτα στελέχη των Ναζί και συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ βρέθηκαν ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου των Συμμάχων - Γιατί επελέγη η Νυρεμβέργη για την διεξαγωγή της δίκης;

Εβδομήντα χρόνια κλείνουν σήμερα από την διεξαγωγή της πολύκροτης δίκης της Νυρεμβέργης, που άρχισε στις 20 Νοεμβρίου του 1945 και ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1946. Κατηγορούμενοι, 24 πρωτοκλασάτα στελέχη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς και οκτώ ναζιστικές οργανώσεις.

Εκλεισαν τα σύνορα οι Σκοπιανοί - 5.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

 

Η απόφαση να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί άνοιξε τον ασκό του Αιόλου - Συρματοπλέγματα «δεσμά» κρατούν πίσω χιλιάδες μετανάστες - Ένταση μετά τον αποκλεισμό προσφύγων στην περιοχή

«Ασφυξία» έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη, μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από χθες, περίπου 200 Ιρανοί βρίσκονται μπροστά στο σημείο εισόδου, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή ροή διέλευσης προσφύγων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΠ. 3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ


Η τρίτη τηλεοπτική εκπομπή της ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ. Ο δημοσιογράφος Ιωάννης Παπαζήσης φιλοξενεί τον ερευνητή Χρήστο Κασταμονίτη και μας παρουσιάζουν όλη την αλήθεια για την οικονομία στην νέα τάξη πραγμάτων. 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Ε.Α ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟ ( VIDEO)Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε μετά θάνατον την Διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» στον Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό. Στην τελετή απονομής Διαμνημόνευσης παρέστη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η οικογένεια του Αντιναυάρχου ε.α. Ελευθέριου Χανδρινού. Την διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» παρέλαβε η σύζυγος του Ελευθέριου Χανδρινού, Αμαλία Χανδρινού.

Η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με εισήγηση στο ΣΑΓΕ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και ομόφωνης απόφασης αυτού, απονέμεται στον αποβιώσαντα, Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό, η Διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» για τις όλως διακεκριμένες υπηρεσίες που προσέφερε προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα.

Συγκεκριμένα ως Κυβερνήτης του Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ» την 20η Ιουλίου 1974, ημέρα έναρξης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατάφερε να αποβιβάσει προσωπικό της ΕΛΔΥΚ (450 οπλίτες) στην Πάφο, που είχε προηγουμένως παραλάβει από την Αμμόχωστο για επαναπατρισμό, μετά από σφοδρό βομβαρδισμό του παρακείμενου τουρκικού θύλακα, προκαλώντας σύγχυση στις τούρκικες δυνάμεις.

Το Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ» συνέχισε τον πλου του και επέστρεψε στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη δύσκολη αποστολή του».