Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ερρίκος Δεριγνύ -Ο Γάλλος επικεφαλής στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου

Γάλλος ναύαρχος και πολιτικός. Συμμετείχε ως αρχηγός της γαλλικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827), που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο ρόλος του ψευδάργυρου στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Από την πρώτη ανακάλυψη σε ιρανικό αρσενικό το 1961, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου στον άνθρωπο είναι πλέον γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα υποσιτισμού παγκοσμίως. Είναι πιο διαδεδομένη σε περιοχές με υψηλή κατανάλωση δημητριακών και χαμηλή κατανάλωση ζωοτροφών.

Η διατροφή μπορεί να μην είναι αναγκαστικά χαμηλή σε ψευδάργυρο, αλλά η βιοδιαθεσιμότητα της παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφησή. Το φυτικό οξύ είναι ο κύριος γνωστός αναστολέας ψευδαργύρου.

Μετέωρα: Από που πήραν το όνομά τους – Πώς δημιουργήθηκαν

Μια ομάδα ασκητών, γύρω στο 1100 μ.Χ., σκαρφαλώνει στους πέτρινους βράχους που σήμερα υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, στα σημερινά Μετέωρα.

Το μοναδικό επιβλητικό γεωλογικό φαινόμενο, που φτάνει σε ύψος τα 400 μέτρα, θα αποτελέσει στο πέρασμα των αιώνων τα Μετέωρα ή αλλιώς το κατάλληλο «σπίτι» για τους ασκητές που αναζητούν μέσω της προσευχής και της νηστεία την ψυχική πληρότητα και τη λύτρωση.

Κάστρο Περιθεωρίου- Μια σημαντική βυζαντινή καστροπολιτεία

Το Περιθεώριον ήταν χτισμένο στον κάμπο νοτιοανατολικά από το σύγχρονο χωριό Αμαξάδες, στη βόρεια πλευρά της Βιστωνίδας λίμνης και στη νότια απόληξη της στενότερου ανοίγματος ανάμεσα στην οροσειρά της Ροδόπης και τη θάλασσα.

Από τα ρωμαϊκά χρόνια αποτελούσε σταθμό της Εγνατίας οδού με το όνομα Stabulo Diomedis (=Στάβλοι Διομήδους), καθότι, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ ήταν το βοσκοτόπι όπου έβοσκαν τα ανθρωποφάγα άλογα του Διομήδη, τα οποία κατόρθωσε να αιχμαλωτίσει ο Ηρακλής στον όγδοο από τους 12 άθλους του.

Koίνος – Από τους πιο ικανούς και πιστούς στρατηγούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Koίνος ο στρατηγός ή Κοίνος ο Πολεμοκράτους (367 ή 370 π.Χ.-326 π.Χ.), γιος του Πολεμοκράτη και γαμπρός του Παρμενίωνα, ήταν ένας από τους πιο ικανούς και πιστούς στρατηγούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την εκστρατεία κατά των Περσών.

Το φθινόπωρο του 334 π.Χ., όταν ο Αλέξανδρος κατέβαλε την Καρία, έστειλε τους νιόπαντρους στρατιώτες του σε άδεια πίσω στην Μακεδονία για να περάσουν το χειμώνα που πλησίαζε με τις συζύγους τους, ο Κοίνος ήταν ένας από τους διοικητές που τους οδήγησαν πίσω στην Ευρώπη.

H Αθήνα ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018

Πρωτεύουσα καινοτομίας 2018 ανακηρύχθηκε η Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα σε ειδική εκδήλωση στη Λισαβόνα.
Η Αθήνα διεκδίκησε στην τελική φάση τη σημαντική αυτή διάκριση, από την Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), την πόλη Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία), και το Άαρχους (Δανία).
Το έπαθλο είναι ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ οι άλλες τέσσερις πόλεις θα λάβουν από 100.000 ευρώ.

Έλυσαν τον γρίφο της κατασκευής των Πυραμίδων στην Αίγυπτο

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου που αποκαλύπτει το πώς χτίστηκαν ακριβώς οι Πυραμίδες είναι μια ομάδα αρχαιολόγων η οποία έκανε μια τυχαία ανακάλυψη σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό λατομείο.

Κάνοντας έρευνα για αρχαίες επιγραφές οι επιστήμονες βρήκαν μια ράμπα με σκαλοπάτια και μια σειρά από τρύπες για πασσάλους, γεγονός που κατά τη γνώμη τους υποδηλώνει ότι η ανάσυρση των ογκόλιθων που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των πυραμίδων μπορεί να ολοκληρωνόταν ταχύτερα απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα.

Κατέβασαν την ελληνική σημαία από χωριό της Κρήτης

Τους δύο αγνώστους που κατέβασαν σήμερα την ελληνική σημαία από τον ιστό της έξω από χωριό της Κρήτης αναζητά η αστυνομία, σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο νησί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – και έχουν καταγραφεί σε βίντεο- οι δύο άνδρες

Ελληνο Τουρκικός Πόλεμος Πρώτες 24ωρες ΣΕΝΑΡΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)





Ελληνο Τουρκικός Πόλεμος   Πρώτες 24ωρες  ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO

Παρμενίων 2018 Στρατιωτική άσκηση στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)



 
Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση "Παρμενίων 2018" ολοκληρώθηκε στο ΠΒ "Αετός", στην #Αλεξανδρούπολη και ήταν σίγουρα η πιο δυναμική από ποτέ!