Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πάρκινσον: Αν δεν μυρίζετε καλά τα λεμόνια, την κανέλα και την… βενζίνη, μπορεί να είστε στην αρχή της νόσου!

 Η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να είναι ακριβής προγνωστικός παράγοντας της νόσου του Πάρκινσον μέχρι και μια δεκαετία προτού εμφανιστούν άλλα συμπτώματα.
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κακή αίσθηση της όσφρησης σε ενήλικες συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για Πάρκινσον.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα δημοφιλές τεστ όσφρησης, που ονομάζεται Brief Smell Identification Test (BSIT).
Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με χαμηλές βαθμολογίες σε αυτή την εξέταση είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης της νόσου του Parkinson.
Κατά τη διάρκεια του BSIT, τα άτομα καλούνται να χρησιμοποιήσουν ένα σύνολο πολλαπλών επιλογών, για να προσδιορίσουν 12 κοινές οσμές, όπως λεμόνι, βενζίνη, κρεμμύδι και κανέλα.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες βάσει των βαθμολογιών τους, που αντιπροσώπευαν κακή, μέτρια και καλή αίσθηση όσφρησης.

Το μυστήριο με τις αρχαίες «πύλες» που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη!

Η πύλη της Νάξου (Πορτάρα) σύμφωνα με τους καθηγητές τις αρχαιολογίας R.Desborough και R. Popham πρέπει να ήταν αντίγραφο μιας αρχαιότερης κατασκευής ενώ η ηλικία της, δεν ξεπερνά το 500 π.Χ.

Εν συνεχεία, η κυρίως υπεύθυνη για τις ανασκαφές στο νησί, Χρυσούλα Καρδάρα διορθώνει τους δύο καθηγητές, ανακαλύπτοντας ναΐσκο του θεού Απόλλωνα, υποθέτοντας έτσι ότι η Πύλη αποτέλεσε αρχικό μέρος του ναού.
Η χρονολόγηση της δε, τοποθετεί το μνημείο στο 350 π.Χ.
Το 1977 όμως, δημοσιεύει μια νέα μελέτη με τίτλο «Απλώματα Νάξου» προκαλώντας σάλο (σε σημείο να χάσει την δουλειά της!) αφού ισχυρίστηκε ότι, τόσο η Πύλη όσο και τα ευρεθέντα αγγεία δεν διαθέτουν ομοιότητες με τους πολιτισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
Όσον αφορά στην τεχνοτροπία της Πύλης, υποστήριξε ότι δεν έχει στην πραγματικότητα στοιχεία κλασικής περιόδου αλλά είναι αντίγραφο αντίστοιχων πυλών της περιόδου πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θύρας, δηλαδή πολύ πριν το 1613 π.χ!!! (θυμίζει την αιγυπτιακή πύλη του Αμπού Σιμπέλ)

Oριστικό: Η Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου των S-400 με την Τουρκία - «Μαύρα» νέα για την Ελλάδα

Όλα τελείωσαν με τους S-400 και οριστικά παραδίδονται στην Τουρκία καθώς επισήμως πλέον η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση». 
Η δήλωση δεν έγινε από κάποιο τυχαίο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης αλλά από τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου αρμόδιου για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

«Ανήσυχος» ο Ήλιος! – Οι εκλάμψεις που αγχώνουν τους επιστήμονες

Επρόκειτο για άλλη μία έκλαμψη της κατηγορίας Χ, της ανώτερης στη σχετική κλίμακα, η οποία έφθασε σε ισχύ Χ8,2, πολύ κοντά στην ισχύ της έκλαμψης Χ9,3 της 6ης Σεπτεμβρίου, που ήταν η πιο έντονη εδώ και 12 χρόνια.
Συνολικά, μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 4 Σεπτεμβρίου, έχουν καταγραφεί στο μητρικό άστρο μας επτά ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory-SDO) της NASA.

Μυρμήγκι – τέρας με… μεταλλικό κέρατο!

Το απίστευτο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι το συγκεκριμένο μυρμήγκι διέθετε κέρατο, το οποίο ήταν από ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, στοιχεία τα οποία ήταν υπερενισχυμένα στο σημείο αυτό.
Προφανώς το μυρμήγκι άρπαζε το θύμα του με τις δαγκάνες και το κάρφωνε με το υπερενισχυμένο κέρατο.
Τα πράγματα, την εποχή των δεινοσαύρων, φαίνεται ότι ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι τα γνωρίζουμε σήμερα.