Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Την βοήθεια της Ρωσίας θέλει η Αργεντινή για τον εντοπισμό του χαμένου υποβρυχίου

«Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι προτίθεται να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν το ενδεχόμενο της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Ρωσία όσον αφορά τον εντοπισμό του υποβρυχίου San Juan η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και μέρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Χόρχε Φόρι σε δηλώσεις που έκανε στο κανάλι Todo Noticias.

Οι Αμερικανοί λένε ότι εντόπισαν στον Ατλαντικό το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σήμα στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών το οποίο αφήνει βάσιμες ελπίδες ότι εντοπίστηκε το αργεντίνικο υποβρύχιο «ARA San Juan».
Λίγο αργότερα μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μετέδωσαν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο σήμα.
Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το σήμα εντοπίστηκε στα 185 μίλια από την ακτή και σε βάθος 70 μέτρων περίπου (230 ποδιών), όπως και ότι επρόκειτο για «εκπομπή θερμότητας» από μεταλλικό αντικείμενο. Καταγράφηκε από αεροπλάνο του Nαυτικού, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας.

Bloomberg: «Υποτροπική η καταιγίδα που προκάλεσε 21 θανάτους στην Ελλάδα»

Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και περιλάμβανε ένα τείχος νεφών, όπως οι τυφώνες, αναφέρει η αμερικανική Υπηρεσία για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

Λ.Κονιόρδου: Σε τρία χρόνια επισκέψιμη η Αμφίπολη

Αισιόδοξη πως σε περίπου τρία χρόνια θα είναι επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη παρουσιάστηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.
Σύμφωνα με δηλώσεις της στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Αδριανός και Αθήνα. «Σε τρία περίπου χρόνια θα γίνει. Προχωράμε ακάθεκτοι και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg», δήλωσε η Λυδία Κονιόρδου

Δ.Νανόπουλος: «Η τηλεμεταφορά είναι εφικτή - Θα μπαίνουμε σε σωλήνα και θα βγαίνουμε στη Ν.Υόρκη»!

Τελικά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και από τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ο διακεκριμένος διεθνώς Ελληνας φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος περιγράφει σκηνές από το μέλλον.
Οπως υποστήριξε, η τηλεμεταφορά θα είναι σε λίγο καιρό γεγονός.
«Θα γίνει. Θα μπαίνουμε σε ένα σωλήνα, φαντάζομαι, δεν ξέρω πώς θα το κάνουν, και μετά θα βγαίνουμε στη Νέα Υόρκη κατευθείαν και θα μας ξαναφτιάχνουν. Θα γίνει, είμαι σίγουρος, ήδη το κάνουν», αποκάλυψε μιλώντας στον Βήμα FM.

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη! Βρήκαν την… χαμένη Ατλαντίδα;

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε βάθος εκατοντάδων μέτρων ένα κάστρο 3.000 ετών στη λίμνη Βαν της Τουρκίας! - Τα τείχη του είναι σχεδόν σε.... άριστη κατάσταση και φτάνουν σε ύψος τα τέσσερα μέτρα! - Δέκα χρόνια "μετρούν" ήδη οι έρευνες με τους αρχαιολόγους να είναι ενθουσιασμένοι με την ανακαλυψή τους - Ο επικεφαλής των δυτών ξεκίνησε να... βολιδοσκοπεί το σημείο επειδή υπήρχε μια φήμη πως στη λίμνη ζούσε ένα μυθικό πλάσμα σαν το τέρας του Λοχ Νες - Η πλούσια ιστορία της περιοχής που κάνει πολλούς να μιλούν για την... χαμένη Ατλαντίδα! - Δείτε βίντεο και συγκλονιστικές φωτογραφίες από το αρχαίο κάστρο
Η χαμένη Ατλαντίδα και ο μύθος που την συνοδεύει, θεωρείται μια παραβολή που «γέννησε» ο Πλάτωνας για να εδραιώνει τα πολιτικά του επιχειρήματα. Ή μήπως… όχι;
Αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη σε μια λίμνη της Τουρκίας. Συγκεκριμένα βρήκαν στο βυθό τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών!

Με την έγκριση των αστρονόμων: Αυτό είναι το πρώτο εξωγήινο αντικείμενο! Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν.

Αυτός ο αστεροειδής είναι το πρώτο εξωγήινο αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα από τον διαστρικό χώρο. Οι αστρονόμοι τον παρακολούθησαν με το «Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο» (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή. Έκαναν την πρώτη ανακάλυψη. Το σχήμα του είναι πολύ μακρύ και πεπλατυσμένο και μοιάζει με μακρύ διαστημόπλοιο.
Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα πιο επιμήκη αντικείμενα που έχουν ποτέ παρατηρηθεί στο διάστημα, με το μήκος του να εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο του πλάτους του. Δεν έχει υπάρξει έως τώρα ανάλογος αστεροειδής με τέτοιες διαστάσεις.

Η Ελληνίδα «Μάτα Χάρι»: Αποστολή της να κατασκοπεύει τους Γερμανούς – Στρατολογήθηκε μόλις 14 ετών

Τη Μαρία Μίκελσον, o Αγγελος Πλέσσας την είχε πρωτοδεί στη γειτονιά της στο Παλαιό Φάληρο πριν από λίγα χρόνια.
Πλησίαζε τα 90, λιγομίλητη αλλά εντυπωσιακή με κάτι καταπληκτικά ρούχα της δεκαετίας του ’50, πάντα παρέα με τα σκυλιά της. Ξεχώριζε και ήταν για τους περισσότερους γείτονές της ένα μυστήριο: «Κανένας δεν ήξερε ακριβώς την ιστορία της και όλοι είχαν από μια θεωρία για εκείνη», θυμάται ο κ. Πλέσσας. Ενα καλοκαιρινό μεσημέρι τη βοήθησε να κουβαλήσει ένα καρπούζι και εκείνη τον προσκάλεσε σπίτι της.
Μπαίνοντας στο διαμέρισμά της, τα έχασε: «Ενιωσα σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος σε μιαν άλλη εποχή», θυμάται. Παντού υπήρχαν φωτογραφίες και ενθύμια από μια πραγματικά κοσμοπολίτικη ζωή: από την Αμερική και τη Γερμανία όπου έζησε μετά τον πόλεμο, με τον σύζυγό της, Αμερικανό στρατιωτικό, από ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Τι ήταν η τεράστια σβάστικα που ξέθαψαν οικοδόμοι στο Αμβούργο;

Μια τεράστια σβάστικα ανακάλυψαν θαμμένη κοντά σε ένα γήπεδο οικοδόμοι στο Αμβούργο, ενώ έσκαβαν για να χτίσουν αποδυτήρια κοντά στις εγκαταστάσεις.
Ο εκσκαφέας «έπεσε» πάνω στο ναζιστικό κειμήλιο διαστάσεων 4Χ4 μέτρων όταν είχε φτάσει σε βάθος περίπου μισού μέτρου, δήλωσε ο επικεφαλής του αθλητικού ομίλου Billstedt-Horn, Joachim Schirmer στην εφημερίδα Local.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου η τεράστια σβάστικα ήταν η βάση ενός μνημείου, το οποίο κατεδαφίστηκε πριν από πολλές δεκαετίες μετά την πτώση του Γ’ Ράιχ.