Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

13/8/1968 Η απόπειρα του Παναγούλη να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο με εκρηκτικά. Έσκασαν λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα και γλύτωσε. Γιατί τον θαύμασε ο Ιωαννίδης

Κατά τη διάρκεια της χούντας, ο έφεδρος αξιωματικός Αλέκος Παναγούλης φεύγει στην Κύπρο αρνούμενος να υπηρετήσει το χουντικό καθεστώς. Εκεί αποφασίζει να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Το σχέδιο ήταν ν’ ακολουθήσουν βομβιστικές επιθέσεις στην Αττική, ώστε να δημιουργηθεί χάος κι αναρχία και να κλονισθεί η χούντα. Ο Πολύκαρπος Γεωργατζής ήταν πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου. Στον διπλωματικό σάκο, που δεν περνά από έλεγχο, στέλνει στον Παναγούλη τα εκρηκτικά, τα οποία δεν ήταν κατάλληλα για μεγάλες εκρήξεις. Ο Παναγούλης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο και τηρεί απόλυτα τους συνωμοτικούς κανόνες.

14/08/2005 Πτώση της πτήσης 522 των Αερογραμμών Helios

Η Πτήση 522 (HCY 522) των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways ήταν ένα Boeing 737-31S που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στις 12:04 στο Γραμματικό Αττικής. Σκοτώθηκαν 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Ιστορικό της πτήσης

Το αεροπλάνο αναχώρησε από την Λάρνακα της Κύπρου με προορισμό την Πράγα (Τσεχία) με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Η αναχώρηση έγινε στις 09:07 από την Λάρνακα. Στις 10:37 εισήλθε στο FIR Αθηνών αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει επαφή με το αεροσκάφος ενεργοποιήθηκε η διαδικασία σύμφωνα με το σχέδιο για ανάλογες περιπτώσεις και διατάχτηκε από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α.

CIA: Δεν αποκλείουμε νέα δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Σκαραμούτσι: Συνωμότες στον Λευκό Οίκο θέλουν την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον.. είναι ότι ο πρόεδρος δεν είναι εκπρόσωπος του πολιτικού κατεστημένου, επομένως για οποιοδήποτε λόγο τα πρόσωπα αυτά αποφάσισαν ότι θέλουν να τον διώξουν… Πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία εντός της (διοίκησης) της Ουάσιγκτον, περιλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, που δεν προάγουν απαραίτητα τα συμφέροντα του Ντόναλντ Τραμπ ή την ατζέντα του» τόνισε ο Σκαραμούτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα όπλα στους πολέμους του μέλλοντος


Στον 21ο αιώνα η εικόνα και η φύση του πολέμου θα μετατραπεί ριζικά. Η ενσωμάτωση του φάσματος των σύγχρονων τεχνολογιών της πληροφορικής και επικοινωνίας στα υπάρχοντα οπλικά συστήματα έχει επιτευχθεί ήδη από το τέλος του 20ου αιώνα, ενώ στον αιώνα που διανύουμε η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτόνομων όπλων θα μεταβάλλει άρδην την τέχνη του πολέμου.
Ο επόμενος γύρος στην κούρσα των εξοπλισμών πλησιάζει και αυτός ο γύρος αφορά την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τα αυτόνομα οπλικά συστήματα. Ο πόλεμος τα επόμενα 30 χρόνια θα αυτοματοποιηθεί και το μονοπώλιο των ανθρώπων που μάχονταν τα τελευταία 5.000 χρόνια στο πεδίο της μάχης καταρρέει. Οι μελλοντικοί πόλεμοι θα προσδιορίζονται από μηχανές και για τους στρατιωτικούς το όραμα ενός πολέμου χωρίς φίλιες ανθρώπινες απώλειες είναι εξόχως δελεαστικό. Οι πόλεμοι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και των φθηνών αυτόνομων οπλικών συστημάτων θα απλοποιηθούν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας νέας μορφής επιθετικού πολέμου συνδυασμένου με την ανωνυμία στο πεδίο της μάχης. Ακολούθως θα αναφερθούμε με παραδείγματα σε οπλικά συστήματα τα οποία μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θα αλλάξουν την φύση του πολέμου στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Κασιδιάρης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το δόγμα Κίσινγκερ»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο κ. Κασιδιάρης σχολίασε τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις
νομοθετήσεις που οδηγούν σε εξαφάνιση τα ελληνικά ήθη και έθιμα.
Ακόμη μίλησε για τον μη προσβάσιμο φάκελο του Κυπριακού, τον Αλέξη Τσίπρα, όπως και το πότε θα γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης:
Για τις νομοθετήσεις που οδηγούν σε εξαφάνιση τα ελληνικά ήθη και έθιμα:

Τρεις πόλεις – κράτη ελέγχουν όλο τον πλανήτη

Τρεις πόλεις- κράτη συγκεντρώνουν όλη την εξουσία του πλανήτη. Ακόμα και αν ακούγεται υπερβολικό μια προσεκτική μελέτη των προνομίων που απολαμβάνουν, οι τρεις αυτές αστικές περιφέρειες μάλλον θα σας πείσει ότι δεν έχουμε καλή γνώση της πραγματικότητάς μας.
Πρόκειται για το City του Λονδίνου το οποίο είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του πλανήτη (λίγοι γνωρίζουν ότι είναι αυτοδιοίκητο) για το Βατικανό που συγκεντρώνει την θρησκευτική εξουσία μεταβάλλοντάς τη σε κοσμική, και το Columbia που βρίσκεται στην πόλη της Ουάσιγκτον (αυτοδιοίκητο και αυτό).

Στην «κόψη του ξυραφιού» : Η Τουρκία βρήκε πλατφόρμα εξόρυξης σε συνεργασία με τρίτη χώρα – Ερχεται αμερικανικό γεωτρύπανο στην Κύπρο με τον Α.Τσίπρα να παραχωρεί την ελληνική ΑΟΖ στην Exxon Mobil

Κλείνει η συμφωνία με την κυβέρνηση Α.Τσίπρα να τα ξεπουλάει όλα στους Αμερικανούς για να έρθει το Αμερικανικό γεωτρύπανο εκτός από την Κυπριακή ΑΟΖ και στην ελληνική για εξόρυξη υδρογονανθράκων,  νοτίως της Κρήτης καθώς και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κρήτης,υπό την προϋπόθεση πως η αμερικανική κυβέρνηση θα στηρίξει αποφασιστικά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της ανανέωσης του εξοπλισμού τους.
Όμως η σκακιέρα της Α.Μεσογείου περιλαμβάνει και ένα τρίτο παίκτη. Η Τουρκία επανέλαβε τις γνωστές δηλώσεις της για γεώτρηση στην Α.Μεσόγειο όμως αυτή τη φορά πήγε ένα βήμα παρακάτω και γι αυτό η Κύπρος θορυβημένη πλέον προχώρησε σε δηλώσεις

Εφιάλτης ο μεγάλος αντιήρωας της Αρχαίας Ελλάδας

Εδώ κι όχι λιγότερα από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ένα όνομα αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο πρόσωπο της προδοσίας όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για πολλούς ακόμα λαούς της Δύσης.

Ο μεγάλος αντιήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών του Λεωνίδα μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται, αποτελώντας το οικουμενικό πρόσωπο της προδοσίας αλλά και της υπέρτατης ύβρης έναντι της πατρίδας.

Η εικόνα του Εφιάλτη, του εκάστοτε Εφιάλτη, έρχεται και επανέρχεται στην παγκόσμια ιστορία και σίγουρα στα του τόπου μας. Ο γιος του Ευρυδήμου πρόδωσε τις ελληνικές θέσεις στους ξενόφερτους εισβολείς από την Περσία, κάποιος άλλος θα έκανε κάτι αντίστοιχο κατά την Επανάσταση του 1821, το Έπος του 1940 και πάει λέγοντας.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ! Ετοιμάζει μεγαλοπρεπή τελετή για την επέτειο του Ματζικέρτ

Ιδιαίτερα μεγαλόπρεπη και ξεχωριστή με πολλά «μηνύματα», θα είναι φέτος ο εορτασμός της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ, μετά από την οποία οι Τούρκοι εισήλθαν και έγιναν μόνιμοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας.
Όπως αναφέρεται, η επέτειος της μάχης του Ματζικέρτ, (1071 μ Χ), θα εορταστεί στις 26 Αυγούστου και φέτος θα έχει ξεχωριστό «χρώμα», καθώς ο Ερντογάν σκοπεύει να μας στείλει μήνυμα αλλά και σε όλους τους εχθρούς της Τουρκίας ότι δεν θα περάσουν οι συνωμοσίες τους για την ανατροπή του και ότι θα είναι έτοιμος να ξαναδώσει ένα ανάλογο μάθημα σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του.
Να σημειώσουμε ότι η μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ (σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία).

ΟΤΑΝ 10.225 Έλληνες πολέμησαν στην Κορέα

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη χερσόνησο της Κορέας, η Ελλάδα βρισκόταν στη πιο δύσκολη φάση της νεώτερης ιστορίας της. Μόλις είχε βγει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την οικονομία της διαλυμένη αλλά το χειρότερο ήταν ότι ο πόλεμος συνεχιζόταν μέσα στα σύνορα της. Ένας πόλεμος ύπουλος που εκτός από το αίμα το κύμα διώξεων και τρομοκρατίας, και τις υλικές καταστροφές διαλύει τον κοινωνικό ιστό μιας χώρας.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ! Αγοράζουν χρυσό και κονσέρβες υπό το φόβο της Βόρειας Κορέας

Οι Νοτιοκορεάτες αγοράζουν χρυσό και έτοιμα γεύματα, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει σε εθνικό επίπεδο την άσκηση ετοιμότητας που σχεδίαζε αυτόν τον μήνα, οπότε και ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ, μεταδίδει το Reuters.

Συνηθισμένοι να ζουν στο βεληνεκές του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, οι Νοτιοκορεάτες δεν έδιναν μέχρι πρότινος σημασία στην επιθετικότητά της και τις πυρηνικές δοκιμές της.
Αλλά αυτή την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ είχε μία έντονη διαμάχη με τις ΗΠΑ και υπάρχουν ανησυχίες για μία σύγκρουση στο βαριά στρατικωποιημένο συνοριακό μέτωπο της Βόρειας με τη Νότια Κορέα.