Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τι έκρυβε το ναυάγιο των Αντικυθήρων


Εναν και πλέον αιώνα μετά την ανέλκυση του αρχαίου φορτίου στα Αντικύθηρα, τα ευρήματα του ρωμαϊκού πλοίου της Ελληνιστικής Εποχής παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μάιος του 1900 και οι σφουγγαράδες από τη Σύμη (φωτογραφία δίπλα), αφού έχουν γυρίσει όλη τη Μεσόγειο, κάνουν μια στάση στα Αντικύθηρα, υποχρεωτική, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής - πράγμα όχι ασυνήθιστο για την περιοχή. Οταν η θάλασσα ηρεμεί, Μεγάλη Τρίτη ανήμερα, ένας από αυτούς, ο Ηλίας Λυκοπάντης, θα βουτήξει στα νερά, όπου όμως αντί για σφουγγάρια θα αντικρίσει σε βάθος περίπου 50 μ. το ναυάγιο ενός πλοίου με σπαρμένα γύρω του αγάλματα, χάλκινα και μαρμάρινα. Ετσι, όταν θα ξανανεβεί στην επιφάνεια, θα κρατά έναν χάλκινο βραχίονα ως απόδειξη.

Ανακαλύφθηκε γαρίδα - γίγαντας

Ανακαλύφθηκε γαρίδα - γίγαντας (pics)

Η γαρίδα - γίγαντας ανακαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε βάθος 7000 μέτρων στα νερά της Νέας Ζηλανδίας και προχθές παρουσιάστηκε από τους επιστήμονες.
Η τεράστια γαρίδα έχει μήκος 28 εκατοστά και προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές που την ανακάλυψαν. Ο Δρ. Alan Jamieson που ηγείτο του ταξιδιού στο οποίο ανακαλύφθηκε αναφέρει στη Daily Mail ότι όλοι είναι ενθουσιασμένοι εκτός πιθανόν από τα μικρά παιδιά τα οποία αηδιάζουν στη θέα του.
Στην παρουσίαση οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη γαρίδα έχει το δεκαπλάσιο μέγεθος από μια φυσιολογική.
ΠΗΓΗ : www.newsbomb.gr

Υπόγειο ηφαίστειο απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων Ιταλών



Βίντεο: Υπόγειο ηφαίστειο απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων Ιταλών
Οι επιστήμονες, με γεωτρήσεις, προσπαθούν να εντοπίσουν μια υπόγεια στοά γεμάτη με λάβα, περίπου 3,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια.
Ο συγκεκριμένος τύπος ηφαιστείου μπορεί να δώσει τις ισχυρότερες πιθανές εκρήξεις, ικανές να προκαλέσουν μια καταστροφή αντίστοιχη με αυτή που θα προκαλούσε ένας μετεωρίτης κατά τη σύγκρουση με τη Γη.