Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό μαχητικό εγκλωβίστηκε από ελληνικό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα στην Χίο

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφους κρούσης F-4E 2020 Terminator, εισήλθε στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και πέταξε επάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων στρατιωτών αρχικά από το φυλάκιο της νήσου Παναγιά και εν συνεχεία επάνω από τις Οινούσσες.
Το τουρκικό μαχητικό έγινε αντιληπτό από την αεράμυνα του νησιού και εγκλωβίστηκε από τα ραντάρ ελέγχου πυρός του αντιαεροπορικού συστήματος OSA AKM που επανδρώνουν τις τις αντιαεροπορικές πυραυλικές Μοίρες της Χίου.

Τροχιοδεικτικό βλήμα M856 . Πως λειτουργούν.

Το βλήμα M856 είναι το καθιερωμένο τροχιοδεικτικό βλήμα στο διαμέτρημα των 5.56x45mm NATO  και ξεχωρίζει από τη βαμμένη πορτοκαλί μύτη του. Στο παρόν άρθρο θα δούμε λίγα πράγματα για αυτό το πολύ γνωστό βλήμα.

Eιδοποίηση Alert για Α Μεσόγειο / FIR Λευκωσίας για πιθανή έναρξη αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η Ε Α S A εξέδωσε σύντομη ειδοποίηση alert για Ανατολική Μεσόγειο FIR Λευκωσίας ανακοινώνοντας ότι λόγω πιθανής έναρξης αεροπορικών επιδρομών στη Συρία με πυραύλους αέρος εδάφους και/ ή πυραύλους κρουζ εντός των επόμενων 72 ωρών

Σφοδρός ηλεκτρονικός πόλεμος στην Μεσόγειο: «Άγνωστα» ρωσικά όπλα «αυτοκτόνησαν» αμερικανικά UAV

Σφοδρός ηλεκτρονικός πόλεμος έχει ενσκήψει πάνω από το συριακό εναέριο χώρο όπου «άγνωστο» μέχρι τώρα ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών φέρεται σύμφωνα με την το ισραηλινό τύπο να έχει «μπλοκάρει» τις πτήσεις αμερικανικών UAV οδηγώντας κάποια από αυτά σε αλλοπρόσαλλες κινήσεις.
Ο ρωσικός στρατός «παρεμπόδισε» σοβαρά τις αμερικανικές εναέριες επιχειρήσεις, παρεμποδίζοντας αμερικανικά μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη να πετάξουν στη Συρία, ανέφερε και το δίκτυο NBC.