Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

10 ελληνικές λέξεις που κάνουν μεγάλη «καριέρα» στο εξωτερικό και δεν το γνωρίζαμε.





Σαν ήμουν μαθητής , προκειμένου η φιλόλογος να μας πείσει για την σπουδαιότητα της ομηρικής γλώσσας, μάς ανέφερε τρία απλά παραδείγματα αγγλικών λέξεων που είχαν ελληνική ρίζα. Τρείς πασίγνωστες λέξεις, που το απαίδευτο ακόμη μυαλό μας, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει. Οι λέξεις ειπώθηκαν, το μάθημα συνεχίστηκε, το κουδούνι ακούστηκε, πανζουρλισμός για το διάλειμμα και την μπαγιάτικη ξαναζεσταμένη τυρόπιτα του κυλικείου και το πεντάλεπτο που είχε χρειαστεί για να μας κάνει να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω τον Όμηρο, πέρασε στην σχολική λήθη, επιβεβλημένη απo τα μαθήματα που ακολουθούσαν στο βασανιστικό επτάωρο σχολικό πρόγραμμα. Ίσως όχι εντελώς.

Απίστευτο! Ανακάλυψαν σπαθί 3000 ετών! ΦΩΤΟ

Ένα ξίφος της Εποχής του Χαλκού, μήκους 82 εκατοστών, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ερασιτέχνες αρχαιολόγους κοντά στην πόλη Svebølle της Δανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου Vestsjælland. Ειδικοί υπολογίζουν ότι  κατασκευάστηκε πρίν 3000 χρόνια.


NASA: Αποκαλύψεις για ανακάλυψη στο φεγγάρι Ευρώπη


Η ανακοίνωση της NASA για περίεργη ανακάλυψη στον δορυφόρο Ευρώπη, καθώς ο 6ος δορυφόρος του πλανήτη Δία είναι το πιο ενδιαφέρον όταν πρόκειται για το κυνήγι εξωγήινης ζωής. Το φεγγάρι, που βρίσκεται 500 εκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο, έχει έναν ωκεανό που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, κάτι που καθιστά την Ευρώπη μια από τις πιο πιθανές θέσεις ευδοκίμησης της ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.