Ο κουρκουμάς, ένα δημοφιλές υλικό, κυρίως, της ινδικής κουζίνας, το
οποίο προσδίδει πικάντικη γεύση στα φαγητά, έχει μία ακόμα ιδιότητα:
Κάποια από τα συστατικά του αποδείχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα επωφελή σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, βοηθώντας τα να ανανήψουν γρηγορότερα και περιορίζοντας τις κινητικές βλάβες. Η χρήση του για ιατρικούς λόγους είναι γνωστή εδώ και αιώνες στην Ινδία.
Κάποια από τα συστατικά του αποδείχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα επωφελή σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, βοηθώντας τα να ανανήψουν γρηγορότερα και περιορίζοντας τις κινητικές βλάβες. Η χρήση του για ιατρικούς λόγους είναι γνωστή εδώ και αιώνες στην Ινδία.
Ο κουρκουμάς (turmeric), το γνωστό μπαχαρικό, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χολής, τα οποία συχνά οδηγούν σε κίρρωση του ήπατος.