Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΒΑΣΤΙΚΑ(;) στην ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ της ΣΕΛΗΝΗΣ

Στα νότια της σκοτεινής πλευράς της Σελήνης, υπάρχει ένας κρατήρας που λέγεται Schrödinger. Εκεί, ο δορυφόρος «Κασσιόπη» τράβηξε επτά φωτογραφίες (σκοπός τους ήταν η χαρτογράφηση όλης της σκοτεινής πλευράς) που πραγματικά δίχασαν τους πάντες, όταν διέρρευσαν στις 20/3/2010.
Το αντικείμενο των φωτογραφιών δεν ήταν τίποτα άλλο από τον σχηματισμό μίας τεράστιας Σβάστικας (γαμμάδιον κατά του αρχαίους Έλληνες) που άγγιζε περίπου το 1,5 χλμ (όσο και η διάμετρος του κρατήρα). Στο κέντρο της υπάρχει κάτι που άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θόλος ή ένας τεράστιος ιπτάμενος δίσκος.
Αμέσως ο νους πηγαίνει στην τεχνολογία που λέγεται πως είχαν οι Ναζί εκείνη την εποχή και που βασίζεται σε ντοκουμέντα και σχέδια ιπτάμενων δίσκων γερμανικής κατασκευής, όπως για παράδειγμα ο δίσκος που λέγεται πως έπεσε κάπου κοντά στην Ρωσία κατά τη διάρκεια των ετών 1940-1945. Μάλιστα, εικάζεται πως αν οι Ναζί είχαν προλάβει νε βελτιώσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία ο πόλεμος θα είχε κερδιθεί υπέρ τους. Όμως, λίγο αργότερα, ίσως, να τα κατάφεραν, οπότε πήγαν στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και έφτιαξαν εκεί μία βάση. Την βάση «Μαύρος Ήλιος»...
Είναι, άραγε, έτσι τα πράγματα;
Ενδεχομένως δεν είναι έτσι.
Ψάχνοντας στο Google να βρω τις άλλες 6 φωτογραφίες που τράβηξε ο δορυφόρος, διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τεχνητό δορυφόρο Cassiopea probe ή  satellite. Δεν ξέρω πολλά από δορυφόρους –μπορεί να έκανα λάθος. Έψαξα, λοιπόν, για τον ίδιο τον κρατήρα. Έμαθα ότι πήρε το όνομά του από τον αυστριακό φυσικό και θεωρητικό βιολόγο Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger (1887-1961). Ωστόσο ο κρατήρας Schrödinger, ναι μεν βρίσκεται εκεί που περιγράφεται, αλλά έχει διάμετρο 312 χλμ. και όχι 1,5.
Ψάχνοντας και συγκρίνοντας φωτογραφίες του κρατήρα από διάφορες οπτικές γωνίες, σχημάτισα την εντύπωση ότι όχι μόνο δεν φαίνεται πουθενά η Σβάστικα, αλλά δεν υπάρχει και καμία ομοιότητα του κρατήρα Schrödinger με την παραπάνω φωτογραφία που υποτίθεται ότι την περιλαμβάνει.
Κατά συνέπεια, το όλον, έχει να κάνει με μία πολύ έξυπνη επινόηση που σχετίζεται άμεσα με το επιστημονικής φαντασίας φινλανδό-γερμανο-αυστραλιανής παραγωγής φιλμάκι IronSky (παραγωγών του Star Wreck), είτε ως έμμεση διαφήμιση είτε απλά ως εμπνευσμένο από αυτό.
Σύμφωνα με την υπόθεση, κατά τα τέλη του Β΄ΠΠ, Ναζί επιστήμονες ασχολούνται με την αντιβαρύτητα και από μία μυστική βάση στην ανταρκτική φεύγουν για το Φεγγάρι στην στρατιωτική βάση «Μαύρος Ήλιος», όπου μέσω αυτής θα επιστρέψουν για να ανακαταλάβουν την Γη όταν έρθει η κατάλληλη ώρα: το 2018.

Πηγή:  http://diadrastiko.blogspot.com

Nicolas Cage: Δεν είμαι βαμπίρ!Ο ηθοποιός θέλησε να δώσει απαντήσεις στην τελευταία του συνέντευξη για τα... σενάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Ο λόγος για την επίμαχη φωτογραφία από το παρελθόν, στην οποία φαίνεται ένας άνδρας που του μοιάζει εκπληκτικά.
Πολλοί μίλησαν για... βαμπίρ.
Ο ίδιος ο ηθοποιός λοιπόν, που πήγε καλεσμένος στην εκπομπή του CBS "Late Show" με τον David Letterman
 είπε ότι ο άνδρας της φωτογραφίας θα μπορούσε να είναι μία... υποτονική βερσιόν του εαυτού του και συνέχισε:
"Δεν πίνω αίμα και την τελευταία φορά που κοίταξα στον καθρέφτη είχα είδωλο"...
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Οι Ναζί γύριζαν 3D ταινίες από τη δεκαετία του ’30!
Τρισδιάστατες προπολεµικές προπαγανδιστικές ταινίες των Ναζί ήρθαν στο φως προσφάτως και αποτελούν τη βάση για ένα µεγάλου µήκους ντοκιµαντέρ. Οι Ναζί είχαν αναπτύξει µια πρωτοποριακή για την εποχή τεχνολογία µε την οποία γυρνούσαν 3D ταινίες πολύ πριν τη λανσάρει το Χόλιγουντ. Τα επίµαχα ταινιάκια, δύο ασπρόµαυρα φιλµ διάρκειας 30 λεπτών το καθένα, ανακαλύφθηκαν στα οµοσπονδιακά αρχεία του Βερολίνου.

Πρόκειται για προπαγανδιστικό οπτικοακουστικό υλικό του 1936, το οποίο επεξεργάζεται ο αυστραλός σκηνοθέτης Φίλιπ Μόρα.

Μέσα από το µεγάλου µήκους ντοκιµαντέρ που ετοιµάζει ο κινητογραφιστής αποτυπώνεται ο τρόπος µε τον οποίο οι Ναζί χειραγωγούσαν την πραγµατικότητα.

Για τον Μόρα, που «χτύπησε νέα φλέβα χρυσού», δεν είναι κάτι καινούργιο. Το πρώτο φιλµτου «Σβάστικα», τοοποίο προβλήθηκε το 1973,αποτελείτο από άγνωστο έως τότε οπτικοακουστικό υλικό από προσωπικές ταινίες του Χίτλερ, γυρισµένες µε κάµερα 16 mm, και έδειχναν τον ίδιο και τη συµβία του Εύα Μπράουν στο ορεινό κρησφύγετό του στο βουνό Μπέργκοφ των βαυαρικών Αλπεων.

Η ταινία είχε προκαλέσει πάταγο στην επίσηµη προβολή τηςστις Κάννες και µάλιστα στηΓερµανία πυροδότησε σφοδρέςαντιδράσεις σε σηµείο να απαγορευτεί. Τελικώς βρήκε διανοµή σε Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ. «Για πρώτη φορά στα χρονικά του Φεστιβάλ των Καννών ο κόσµος ήρθε στα χέρια για µια ταινία», έλεγε ο Μόρα.

Με τα νέα ευρήµατά του αποκαλύπτεται ότι οι Ναζί ήταν οι πρώτοι που είχαν αναπτύξει την τρισδιάστατη τεχνολογία, την οποία έκανε ευρύτερα γνωστή το Χόλιγουντ τη δεκαετία του‘50 και µε το περσινό «Avatar»πέρασε στη φάση της αναγέννησής της.

Οι δύο ταινίεςγυρίστηκαν από ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής για λογαριασµό του υπουργείου Προπαγάνδας του Γκέµπελς. Στις θήκες τους κάποιος είχε γράψει «άγραφο φιλµ» και γι’αυτό κανείς µέχρι τώρα δεν τα είχεκοιτάξει. «Η ποιότητά τους είναι άριστη. Οι Ναζί είχαν την εµµονή να κινηµατογραφούν τα πάντα και να ελέγχουν κάθε σκηνή», ανέφερε ο Μόρα, εξηγώντας πως µε αυτόντον τρόπο «ήλεγχαν τη χώρα και τους ανθρώπους της». «Και τα δύο φιλµ έχουν γυριστεί µε κάµερα 35 mm και προφανώς χρησιµοποιή θηκεπρίσµα µπροστά από τους δύο φακούς», έλεγε ο αυστραλός σκηνοθέτης από το Βερολίνο όπου βρίσκεται για την Μπερλινάλε.
ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Ανακάλυψαν τη μυστική βάση του Χίτλερ στην Ανταρκτική!Απίστευτη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η επιστημονική έρευνα των Ρώσων βιολόγων στην Ανταρκτική. Μετά την επιτυχία της γεώτρησης στη λίμνη Βοστόκ και τον ενθουσιασμό των επιστημόνων φαίνεται ότι κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε μυστικό οχυρό των...Ναζί!
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας στην περιοχή είναι πιθανό να υπάρχει μυστικό καταφύγιο των Ναζί όπου βρίσκονται μυστικά αρχεία του ίδιου του Χίτλερ.
«Θεωρείται ότι προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί «μετακόμισαν» στο Νότιο Πόλο όπου και ξεκίνησαν την κατασκευή μιας βάσης στη λίμνη Βοστόκ,» αναφέρει το RIA Novosti, το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο επικαλείται τις αναφορές του Γερμανού ναυάρχου Καρλ Ντόντιζ (Karl Dontiz) το 1943 ο οποίος έγραφε ότι «ο υποβρύχιος στόλο της Γερμανίας είναι υπερήφανος που δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου», στην Ανταρκτική.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ναυτικά αρχεία, μήνες αφότου οι Ναζί παραδόθηκαν στους Συμμάχους, τον Απρίλιο του 1945, ένα υποβρύχιο τύπου U-530 έφτασε στο Νότιο Πόλο από το λιμάνι του Κιέλου.
Το πλήρωμα φημολογείται ότι κατασκεύασε μια «σπηλιά πάγου» όπου τοποθετήθηκαν πολλά κειμήλια του Τρίτου Ράιχ συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ.

Πάνω σε αυτή την υπόθεση έγιναν και μεταγενέστεροι ισχυρισμοί ότι ένα υποβρύχιο τύπου U-977 μετέφερε από το Βερολίνο τα απομεινάρια του Αδόλφου Χίτλερ και της  Εύα Μπράουν στην Ανταρκτική με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να... κλωνοποιηθούν από το DNA τους. Στη συνέχεια το πλήρωμα του υποβρυχίου μετέβη στην Αργεντινή όπου και παραδόθηκε, αναφέρεται.

Ωστόσο οι βιολόγοι δεν φαίνονται να ασχολούνται με τις θεωρίες συνομωσίας και είναι ενθουσιασμένοι με τη γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ καθώς ελπίζουν να ανακαλύψουν νέες μορφές ζωής. Υπενθυμίζεται πως το νερό της λίμνης είναι σε υγρή κατάσταση, καλυμμένο από στρώμματα πάγου, τα οποία απέτρεψαν την επαφή της λίμνης με την ατμόσφαιρα για εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η λίμνη - η οποία ενδέχεται να έχει άγνωστες μορφές ζωής- θα μπορούσε να μολυνθεί από κηροζίνη, Φρέον ή άλλα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της γεώτρησης.
Το εγχείρημα θεωρείται τιτάνιο καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν εδώ και 20 χρόνια να πετύχουν το στόχο τους αντιμετωπίζονται εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων και τις αμφιβολίες που κατά καιρούς εκφράζονται ως προς την ασφάλεια των επιχειρήσεων.
«Εάν πράγματι τα κατάφεραν, οι προσπάθειές τους θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιούμε επιστημονικές έρευνες στην Ανταρκτική και θα μας δώσουν μια εντελώς νέα εικόνα για το τι υπάρχει κάτω από το τεράστιο στρώμα πάγου», ισχυρίζεται ο ειδικός για θέματα Ανταρκτικής Τζον Πρίσκου από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα που επικοινωνεί τακτικά με τους Ρώσους συναδέλφους του, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανησύχησαν την επιστημονική κοινότητα καθώς δεν είχαν δώσει σημεία ζωής για έξι ημέρες.
Η λίμνη ενδιαφέρει τους επιστήμονες καθώς ανάλογες λίμνες έχουν παρατηρηθεί στην επιφάνεια της Ευρώπης, δορυφόρου του πλανήτη Δία, και του Εγκέλαδου, δορυφόρου του Κρόνου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους ειδικούς να κάνουν έρευνα για εξωγήινες μορφές ζωής χωρίς να εγκαταλείψουν τη Γη.
Δυστυχώς οι έρευνες φαίνεται όμως ότι φτάνουν στο τέλος καθώς από σήμερα αρχίζει ο βαρύς χειμώνας στην Ανταρκτική οι θερμοκρασίες του οποίου δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη άλλων αποστολών τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο...
ΠΗΓΗ :  http://www.iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Κοντά στην «εξωγήινη» λίμνη Βοστόκ οι επιστήμονες 
                                  Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν "κάτι πολύ σοβαρό" και χάθηκαν

Αίγυπτος Ετυμολογικά...

km t
niwt
Αίγυπτος στα ιερογλυφικά


Στα Αρχαία Αιγυπτιακά το όνομα της χώρας ήταν Kemet (km.t), που σημαίνει «Μαύρη γη», αναφερόμενο στα εύφορα μαύρα ιζήματα του Νείλου στα ετήσια πλημυριζόμενα από το Νείλο χωράφια, διαφοροποιούμρνο έτσι από την «Κόκκινη γη» (dsr.t) της ερήμου. Το όνομα άλλαξε από «kīmi» σε «kīmə» στην Κοπτική Περίδο της Αιγυπτιακής Γλώσσας και εμφανίστηκε στα (πολύ) Αρχαία Ελληνικά αε «Χημία» («Khēmía»). Ένα άλλο όνομα ήταν το «t3-mry», που σημαίνει «χώρα της όχθης του ποταμού». Τα ονόματα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου ήταν «Ta-Sheme'aw» («t3-šmˁw»), δηλαδή «χώρα σπαρτών», και «Ta-Mehew» («t3 mḥw»), δηλαδή «βόρεια χώρα», αντίστοιχα.
Η ελληνική ονομασία «Αίγυπτος» προέρχεται από την αρχαιότερη Γραμμική Β΄ «a-ku-pi-ti-yo», που μεταφέρθηκε στα Αρχαία Ελληνικά με τη σύγχρονη μορφή του. Το επίθετο «αιγύπτιος» μετατράπηκε στα Κοπτικά ως «γύπτιος», «κύπτιος» και από εκεί ατα Αραβικά ως «qubṭī» και μετά σε «qubṭ» στα Αγγλικά Κοπτικά. Η ελληνική ονομασία φέρεται ότι προέρχονταν από τη νεώτερη αρχαίας Αιγυπτιακή φράση (Αμάρνα) «Hikuptah», που προερχόταν από την παραφθορά της αρχαιότερης «Hwt-ka-Ptah» («ḥwt-k3-ptḥ»), που «σήμαινε οίκος της ψυχής (ka) του Πτα», ονομασία ενός ναού του θεού Πτα στη Μέμφιδα. Πάντως, ο Στράβων είχε δώσει την «παραδοσιακή» ετυμολογία, σύμφωνα με την οποία το Αίγυπτος προέρχονταν από το συνδιασμό των λέξεων «Αιγίαο» και «υπτίως», δηλαδή «κάτω (νότια) από το Αιγαίο (Πέλαγος)».