Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ταραξάκο: ένα βότανο υπερτροφή! Αγαπήστε το με την καρδιά σας!!



το ταραξάκο, είναι το γνωστό ραδίκι του βουνού. Λέγεται αλλιώς αγριοράδικο η “πικραλίδα”. Η καταγωγή της λέξεης είναι ελληνική και σημαίνει, αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Ας δούμε όμως με κάθε λεπτομέρεια τι κάνει αυτό το ταπεινό «χορταράκι».
  • Το τελειότερο  διουρητικό! Κι αυτό γιατί, περιέχει το μέταλλο Κάλιο. Ως γνωστόν, τα άλλα διουρητικά, απoβάλλουν το Κάλιο από τον οργανισμό στερώντας  από το σώμα μας  το πολύτιμο αυτό μέταλλο. Το ταραξάκο όχι μόνο δε στερεί Κάλιο από τον οργανισμό, αλλά δίνει κι επιπλέον  καθώς το ταραξάκο, θεωρείτε μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές Καλίου, το οποίο μάλιστα και συντηρείτε σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  • μειώνει το ουρικό οξύ….
  • Καταπολεμά  τη κατακράτηση υγρών στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
  • Καταπολεμά την υπέρταση

Φύλλα Αλεξανδρείας και δυσκοιλιότητα



Ένα ακόμα σημαντικό θεραπευτικό μέσον κατά της δυσκοιλιότητας είναι το αφέψημα-τσάι από τα φύλλα Αιγύπτου ή αλλιώς τα φύλλα Αλεξανδρείας. Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Cassia angustifolia (Κασσία η στενόφυλλη) ή αλλιώς Cassia senna (Κασσία η Σέννα). Ανήκει στην οικογένεια των Χερδωπών και μπορούμε στο εμπόριο να το συναντήσουμε με την απλή ονομασία Σέννα, Κασσία, Συναμική, φύλλα Αλεξανδρείας ή αλλιώς φύλλα Αιγύπτου. 

Πολεμική Αεροπορία: "Δεν δώσαμε στο Ισραήλ τα μυστικά των S-300"





Κατηγορηματικά διαψεύδει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ( ΓΕΑ) τους ισχυρισμούς του πρακτορείου Reuters ότι η Αθήνα  κατά την περίοδο των κοινών αεροπορικών ασκήσεων Ελλάδας και Ισραήλ που έλαβαν χώρα την περίοδο  Απριλίου-Μαΐου του 2015 ενεργοποίησε το αντιαεροπορικό σύστημα ρωσικής κατασκευής S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη και φανέρωσε στους Ισραηλινούς τα μυστικά του χαρακτηριστικά.

Αρμόδια πηγή του ΓΕΑ είπε ότι το δημοσιευμα δεν ισχύει, ότι  ούτε κατά την κοινή εκπαίδευση-άσκηση την περίοδο που αναφέρεται στο δημοσιευμα ούτε ποτέ άλλοτε σε άσκηση με το Ισραήλ ή άλλη στρατιωτική δύναμη ενεργοποιήθηκε το σύστημα S-300.