Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

7 τοξίνες που καταστρέφουν τον θυρεοειδή σας και μία μοναδική συνταγή ροφήματος για να τον σώσετε



Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί ως το κύριο κέντρο ελέγχου του σώματος, για αυτό το λόγο χρησιμοποιεί ενέργεια, ρυθμίζει τον τρόπο που ο οργανισμός δημιουργεί την πρωτεΐνη και ελέγχει την ευαισθησία του σώματος σε άλλες ορμόνες.
Η πρόσθια υπόφυση παράγει την ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδή αδένα (TSH), η οποία είναι υπεύθυνη για την ορμονική παραγωγή. Σε εξετάσεις σχετικές με τον θυρεοειδή ως επί το πλείστον ελέγχεται αυτή η ορμόνη (TSH). Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές αποκαλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος των λειτουργιών των ορμονών.

Απαγόρευση χρήσης για 4 θεραπευτικά βότανα- Βαλσαμόχορτο, Κίστος, Ινούλα, Φύλλα ελιάς


«Δόθηκε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Γεωργίας ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα ως εδώδιμα (και σε αυτή την έννοια περιλαμβάνεται η κάθε είδους εσωτερική λήψη, για θεραπευτικούς λόγους ή ως τρόφιμα) τα εξής βότανα:


– Κίστος (Cistus Ladanifera)
– Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)
– Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa)
– Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)

Με εντολή Φωτίου στον ΟΓΑ δεν καταβάλλονται τα χρήματα της Γ δόσης Οικογενειακων Επιδοματων



Ερωτήματα γεννά η εντολή της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου προς την διοίκηση ΟΓΑ να μην καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα (γ’ δόση) στις δικαιούχες οικογένειες παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων οικογενειών που περιμένουν τα χρήματα των επιδομάτων ώστε να καλύψουν οι περισσότεροι άμεσες βιοποριστικές ανάγκες τους.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΕ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Σήμερα η δεύτερη ημέρα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ.
Σε συνεργασία με το Capsis Hotel Μοναστηρίου 18 (Θεσσαλονίκη) σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, χωρίς εγγραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο μαθήματα! 
19:00 με 20:00 Ένα ταξίδι στο Διάστημα με τον Απόστολο Σταμουλά (Βιογραφικό εδώ http://eoellas.org/apostolos-stamoulas) και στις
20:15 με 21:15 Κοινό σχολείο για Ελληνικά Μαθήματα με την Ευγενία Κούκουρα (Βιογραφικό εδώ http://www.eoellas.org/eugenia-koukoura/
Σας περιμένουμε όλους!

Υπήρχαν μικροσκόπια στην Αρχαία Ελλάδα; - Η ιστορία που δεν μάθαμε


 
Η ιστορία του μικροσκοπίου (η ιστορία που δεν μάθαμε…ακόμα)
 
Το μικροσκόπιο σαν συσκευή έχει ανακαλυφθεί και είναι δεδομένο και ευρύτατα γνωστό… αυτό που όμως δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί ή έστω δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστό, είναι η ιστορία του…Μικροσκοπίου: Αν ανοίξουμε μια Ελληνική ή ξένη εγκυκλοπαίδεια, ίσως δούμε να αναφέρει την δημιουργία και χρήση μικροσκοπίου από τον 17ο αιώνα μ.Χ, το παρόν άρθρο τεκμηριώνει την άποψη ότι η δημιουργία του μικροσκοπίου χρονολογείται 20 τουλάχιστον αιώνες πριν.!!! Δηλαδή τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ. Αυτό από μόνο του μας κινεί το ενδιαφέρον για την άγνωστη πληθώρα των ανακαλύψεων στην αρχαιότητα.