Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία «διέκοψε» τις διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ - Απέλασε όλους τους Αμερικανούς διπλωμάτες!

H Ρωσία με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν, διέκοψε ουσιαστικά τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ απελαύνοντας 755 Αμερικανούς διπλωμάτες, το σύνολο της αμερικανικής διπλωματικής δύναμης στη Ρωσία, πρεσβεία δηλαδή και προξενικές αρχές!
Με αποκλειστικές δηλώσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο  Rossiya 1, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης.
Ο Β. Πούτιν δήλωσε μάλιστα ότι «Η αμερικανική πλευρά έκανε μια κίνηση η οποία, είναι σημαντικό να σημειωθεί, δεν είχε κανένα έρεισμα, ώστε να επιδεινώσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή περιλαμβάνει παράνομους περιορισμούς, απόπειρες να επηρεάσει άλλα κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων μας , οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία».

Αεροπορική βάση στη Κρήτη ζητούσε η Ρωσία για να πληρώσει το κόστος των μνημονίων - Ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε

Αεροπορική βάση στην Κρήτη είχε ζητήσει η Ρωσία προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση που αποφάσιζε έξοδο από το ευρώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας όταν τον συνάντησε στη Μόσχα, την περίοδο που ο Έλληνας πρωθυπουργός, τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ζητούσε στήριξη από χώρες εκτός της Ε.Ε.
Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Σύμφωνα με αυτό κυβερνητικός παράγοντας της Βενεζουέλας αναφέρει:

Έπαθαν σοκ οι Τούρκοι από πουλιά «κατασκόπους» με κάμερες και τσιπάκια!

Κυριολεκτικά σοκ έπαθαν οι Τούρκοι όταν διαπίστωσαν ότι ένα από τα «περίεργα» πουλιά που επί μέρες έκανε πτήσεις πάνω από τις θέσεις τους και κατέπεσε, έχει επάνω του μια ειδική κάμερα και ένα εδικό τσιπ που κατέγραφε όλες τις κινήσεις τους και τις μετέδιδε σε ένα άγνωστο κέντρο, που το κατεύθυνε στις πτήσεις του.
Όπως αναφέρεται, στην περιοχή του Hatay και στα σύνορα με την Συρία όπου βρίσκονται δυνάμεις του λεγόμενου Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού, της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζεται από τους Τούρκους, πετούσαν καθημερινά κάποια πουλιά που έκαναν γύρω από τις θέσεις περίεργες πτήσεις.

Θεσσαλονίκη: Χαμός πάνω στο Λευκό Πύργο με Τούρκους τουρίστες - Η κίνηση που άναψε φωτιές

Οι κινήσεις των Τούρκων τουριστών τράβηξαν τα βλέμματα στον Λευκό Πύργο. Μια γυναίκα δεν τους άφησε να προχωρήσουν...
Μια παρέα Τούρκων σήμερα το πρωί, προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη μαζί με μια φίλη της που βρίσκονταν στο σημείο. Κάλεσαν την ασφάλεια του μνημείου και εμπόδισαν την συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα, στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου, εκεί που κυματίζει η ελληνική σημαία και να απλώσουν την τούρκικη ώστε να φωτογραφηθούν.

Τα λάθη δεν συγχωρούνται – Αρχηγός ΓΕΝ προς Τουρκία: «Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε»

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας έστειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με τις τουρκικές προκλήσεις να κορυφώνονται σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ. » Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε – Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του»…
Πιο αναλυτικά, το Νεώριο Μόρο στα Χανιά επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ. Αφορμή της επίσκεψης του ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, 1821-1945» καθώς και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου. Ο Αρχηγός ΓΕΝ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ανέφερε:

Βόας της άμμου εμφανίστηκε στο Ναύπλιο

Έναν ελληνικό βόα της άμμου εντόπισε ο αγρότης Άρης Τσιρίκος από τα Λευκάκια σε τοποθεσία στην περιοχή του Δρεπάνου του Δήμου Ναυπλιέων.

Το φίδι ήταν τραυματισμένο στο κάτω μέρος του σώματός του. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο αγρότης το άφησε ελεύθερο και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον. Οι ελληνικοί βόες είναι μικρότεροι συγκριτικά με τους ποικιλόχρωμους των τροπικών ειδών και ονομάζονται «βόες της άμμου».