Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Παράξενες διηγήσεις μιας Ευρωπαίας που μπήκε στην Απαγορευμένη Πόλη του Θιβέτ το 1924

Η Alexandra David-Neel ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με πνεύμα ανήσυχο, που την κράτησε πολύ μακριά από τα στενά όρια του συντηρητισμού και του καθωσπρεπισμού της εποχής της.
Η Γαλλοβελγίδα αυτή συγγραφέας, που είχε γεννηθεί το μακρινό 1868, είχε ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του καιρού της και είχε κατορθώσει να πραγματοποιήσει τα τολμηρά όνειρά της, τότε που οι υπόλοιπες γυναίκες της γενιά της δε μπορούσαν να ξεμακρύνουν ούτε από την αυλή του σπιτιού τους, χωρίς την άδεια ή την εποπτεία ενός άντρα.

Σ.Καλεντερίδης: Εκείνοι που έβαλαν τον Ιωαννίδη να κάνει το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, είναι οι ίδιοι που έβαλαν στον Τσίπρα να υπογράψει την προδοσία στις Πρέσπες και να απελάσει τους Ρώσους

Ελλάδα, κάτι σαν μπανανία…
Είναι δομικό χαρακτηριστικό αυτής της χώρας. Μετά την αποικιοποίησή της μέσω του χρέους που προέκυψε από το πρώτο δάνειο που συνάψαμε με τους Άγγλους το 1823, δύο μόλις χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, και τη δολοφονία του Καποδίστρια από τα ίδια κέντρα που εξέδωσαν το δάνειο, οι Έλληνες πολίτες δεν διεκδικήσαμε ποτέ και με αξιοπρεπή τρόπο την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Χύθηκαν ποταμοί αίματος στους εθνικούς αγώνες, όμως πάντα η Ελλάδα ήταν μια απολύτως εξαρτημένη χώρα – κυρίως από την Αγγλία, και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ΗΠΑ-Αγγλία.

Απόκρυφες επιστήμες στην Αρχαία Ελλάδα

Για τους αρχαίους Έλληνες η ανίχνευση του αγνώστου, γίνεται μέσω των Θεών, ή των σημείων που εκείνοι δίνουν στους ανθρώπους, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε κατά τρόπο σαφή, είτε κατά τρόπο αλληγορικό και συμβολικό, οπότε σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται ειδική αποκρυπτογράφηση. Και σ' αυτή την ειδική αποκρυπτογράφηση, χρειάζονται ειδικά χαρισματικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι της ειδικής τεχνικής.

Τα πρόσωπα αυτά είναι οι μάντεις και είτε έχουν έμφυτη την ικανότητα να συλλαμβάνουν και να ερμηνεύουν τα μηνύματα (τα σημεία) των Θεών, είτε μαθαίνουν αυτή την τεχνική.

Νίγια: Μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!

Ο αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.
Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

Πυραμίδα: Μια ελληνική λέξη με μυστηριώδη σημασία

Η λέξη "πυραμίς" προκύπτει από τις λέξεις "πῦρ" (=φωτιά) + "ἀμίς" (=δοχείο). (Για την ακρίβεια, ήταν το ουροδοχείο, αλλά κατέληξε να σημαίνει γενικά το δοχείο). Με την λέξη "πῦρ" ωστόσο, δεν υποδηλώνεται μόνο η φωτιά αλλά και η "ενέργεια".

Άλλωστε και ο Ηράκλειτος, αναφερόμενος στο "πῦρ" ως κοσμογονική αρχή , ένα είδος ενέργειας εννοούσε και όχι την φωτιά όπως την ξέρουμε...

Η ετυμολογία λοιπόν της λέξεως μας δείχνει πως η πυραμίδα είναι "αυτό που δέχεται την ενέργεια". Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας "πυκνωτής" της Γης; Ίσως...

16 Ιουλίου 1969: Ο άνθρωπος "εκτοξεύθηκε" για πρώτη φορά στη Σελήνη

Στις 16 Ιουλίου 1969 η αποστολή Απόλλων 11 εκτοξεύθηκε στο διάστημα και πέντε μέρες μετά, ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Κάθε κίνηση των μελών της αποστολής έμεινε στην ιστορία. Από την περίφημη ατάκα του Νιλ Άρμστρονγκ: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα», μέχρι τις φωτογραφίες με την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει στην επιφάνεια του φεγγαριού. 
Όμως υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν ότι έγινε αυτή η αποστολή και πιστεύουν ότι αυτά τα αξέχαστα στιγμιότυπα δεν ήταν πραγματικά. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με την προσελήνωση του 1969.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ!

Οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την Συγκυβέρνηση τον Σύριζα ΑΝΕΛ, στην αιφνίδια διπλωματική ένταση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, που οδήγησε την Ελλάδα να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες….
….και τονίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων, και ξεχνώντας προφανώς το δικό τους ρόλο στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και μετέπειτα τον Βομβαρδισμό της Σερβίας προς χάριν Κοσόβου-Αλβανών!