Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΩΔΙΚΟΣ "ΝΙΚΗ": ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ Α΄ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

*Μνημείο πεσόντων της Α'  ΜΚ στο τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Κύπρο 
                            
  

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ιστορία, που αν και όλα φαίνονται χαμένα, μια ομάδα πολεμιστών κινούμενοι από το χρέος προς την πατρίδα και την τιμή, προτιμούν το θάνατο από την ταπείνωση, γράφοντας με αυτό τον τρόπο ένδοξες σελίδες ιστορίας.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στην Επιχείρηση "ΝΙΚΗ" καθώς  και στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό  της Α΄ Μοίρας Καταδρομών.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΝΙΚΗ"
 
  Το Καλοκαίρι του 1974 η Κύπρος βρισκόταν στις φλόγες. Τις πρωινές ώρες της 20ης  Ιουλίου, μια μεγάλη Τουρκική αποβατική δύναμη εισέβαλε στο βόρειο τμήμα του νησιού, με αφορμή το πραξικόπημα από μερίδα Ελλήνων αξιωματικών  της ΕΛΔΥΚ κατά του προέδρου Μακαρίου. Οι πραγματικοί λόγοι της εισβολής βέβαια, ήταν οι βλέψεις που ανέκαθεν είχε η Τουρκία για τη Κύπρο, και η προστασία των τουρκοκυπρίων ήταν το πρόσχημα που προέβαλλε για να νομιμοποιήσει τις εκάστοτε επεμβάσεις της.

Και σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!


H Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο απέσυρε από τα ράφια των σουπερ μάρκετ γεύματα ζυμαρικών με βοδινό, αφού περιείχαν DNA αλόγου!

Η εταιρεία με βάση της την Ελβετία, σύμφωνα με το BBC σταμάτησε να προμηθεύεται κρέας και παράγωγα κρέατος από έναν γερμανό προμηθευτή.

Η Nestle είναι ακόμα μια εταιρεία που ανακαλύπτει ίχνη αλόγου σε γεύματα βοδινού κρέατος.
Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τα επίπεδα DNA αλόγου που βρέθηκαν ήταν πολύ χαμηλά αλλά πάνω από 1%.