Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Tεράστιος τάφος 2400 ετών ανακαλύφτηκε στην Μικρά Ασία

Στην Αττάλεια, όταν χωματουργικό μηχάνημα έκανε μια ανασκαφική εργασία κοντά σε ένα βράχο, παρουσιάσθηκε ένας τεράστιος τάφος. Ο εργολάβος ειδοποίησε αμέσως την χωροφυλακή που έσπευσε στον τόπο της ανασκαφής.

Ο τεράστιος τάφος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ηλικίας 2.400 ετών και ανήκει στην περίοδο του Κοινού των Λυκίων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  στο χωριό  Ντεμρέ της Αττάλειας και συγκεκριμένα στην συνοικία  Κοσκερλέρ (Köşkerler Mahallesi), 1,5 χιλιόμετρα από το χωριό, σε μια εργασία ενός εκσκαφέα για τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου, ο ‘κουβάς’ του σκάλωσε σε λίθινο τοίχο  αποκαλύπτοντας  την αρχαία δομή.

Οι Γερμανοί αρχαιολόγοι κατά την κατοχή

Τον ρόλο γερμανών αρχαιολόγων τον καιρό της Κατοχής στην Ελλάδα εξετάζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο πολιτιστικό της ένθετο, με τίτλο «Σφαγές και μερικά όμορφα σουβενίρ».

Όπως γράφει η εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να διεξάγονται σχετικές επιστημονικές έρευνες μετά από προσπάθειες ωραιοποίησης του παρελθόντος. «Παρά το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για τα αρχαιολογικά ευρήματα, γερμανοί στρατιώτες λεηλάτησαν μουσεία, πραγματοποιήθηκαν παράνομες ανασκαφές και ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Γερμανία. Οι επιπτώσεις της γερμανικής κατοχής στην ελληνική αρχαιολογική επιστήμη είναι ορατές μέχρι σήμερα» τονίζει η εφημερίδα.

Θρασύλλειο της Ακρόπολης, το άγνωστο μνημείο

Στη νότια πλευρά της Ακρόπολης πάνω από το θέατρο του Διονύσου βρίσκεται ένα σημαντικό μνημείο που δεν είναι ευρέως γνωστό, καθώς δεν είναι ακόμα προσβάσιμο στο κοινό.  Λέγεται Θρασύλλειο και οι επισκέπτες του θεάτρου, αν σηκώσουν το βλέμμα τους, μπορούν να δουν την εντυπωσιακή μαρμάρινη είσοδό του. Αυτό που δεν φαίνεται είναι το σπήλαιο που βρίσκεται πίσω από το μνημείο. Η χρήση του κατά την αρχαιότητα δεν έχει διευκρινιστεί από τους αρχαιολόγους. Τα ευρήματα όμως μαρτυρούν ότι κατά τα χριστιανικά χρόνια, μετατράπηκε σε εκκλησία προς τιμήν της Παναγιάς Σπηλιώτισσας.

ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ HOTSPOTS ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Για κάτι που έπρεπε να πράξουν όλοι οι στρατιωτικοί της χώρας, ώστε να…
μην μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μια ισλαμική χώρα, το προδοτικό κράτος τον τιμωρεί / εκδικείται παραδειγματικά…

Ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης καταγγέλει επίσης πράγματα τα οποία απλώς υποψιαζόμασταν πως διεξάγονται έτσι…

« Αρνήθηκα να εκτελέσω υπηρεσία στα hotspot «Alexyl Derveni», Δερβενίου Θεσσαλονίκης. Έφεραν στρατονομία να με συλλάβει στις 4 Ιουλίου 2017…

Βρήκε βλήματα από τον πόλεμο του ’40 και τα έκανε… πασσάλους για να περιφράξει το κτήμα του

Επιχείρηση του στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Κουστοποδίου Αργολίδας, προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια βλήματα από τον πόλεμο του ’40, που βρέθηκαν σε κτήμα.

Το περίεργο της υπόθεσης ωστόσο, είναι ότι τα βλήματα αυτά, τα είχε χρησιμοποιήσει ηλικιωμένος άνδρας, ως… πασσάλους, για να περιφράξει το κτήμα του!

«Στα άκρα» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Αφοπλίστηκε ρωσικό άγημα πεζοναυτών στην Πύλο!

Περαιτέρω επιδείνωση σημειώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις με την Μόσχα να θεωρεί ότι η Αθήνα έχει υπερβεί τα εσκαμμένα με μία κίνηση που χαρακτηρίζουν πρόκληση: Στους πρόσφατους εορτασμούς για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου στις 19-20 Οκτωβρίου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια απαγορεύθηκε στο ρωσικό άγημα που παρέλασε στην Πύλο να... φέρουν όπλα!
Αντίθετα με όλες τις πρόσφατες παρελάσεις ρωσικών αγημάτων με την ευκαιρία εθνικών επετείων ή θρησκευτικών τελετών, όπου πάντα οι Ρώσοι πεζοναύτες ή τα ρωσικά αγήματα έφεραν όπλα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά απαγορεύθηκε και στο ρωσικό αποβατικό πλοίο "Αζόφ" να εκτελέσει κανονιοβολισμούς προς τιμήν των νεκρών Ελλήνων και συμμάχων της Ρωσίας στη ναυμαχία του Ναυαρίνου που σηματοδότησε την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η πλατεία είναι μία: Αυτή της Νέας Σμύρνης

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία όχι μόνο της πόλης, αλλά όλης της Αθήνας. Αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, με την έκταση της να 'χει φτάσει τα 20 στρέμματα. Εκεί θα βρείτε το εμπορικό και το διοικητικό κέντρο της περιοχής. Εκεί γίνονται οι καλλιτεχνικές, οι πολιτιστικές και οι πολιτικές συγκεντρώσεις. Αυτά όμως, είναι πράγματα που γνωρίζετε. Δεν αντιπροσωπεύουν όμως, στο 100% την πλούσια ιστορία της πόλης και την ακόμα πιο πλούσια ιστορία του κεντρικού της σημείου. Με τη βοήθεια ενός vero Νεοσμυρνιώτη, του Αλέξη Κολοτούρου αναζητήσαμε εκείνες τις λεπτομέρειες που κάνουν τελικά, τη διαφορά.

Ακονίζουν τα όπλα τους: Eισβολή σε στρατιωτική ζώνη στον Εβρο – Περίεργα περιστατικά δείχνουν «σχέδιο ανωμαλίας» σε εξέλιξη

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από «περίεργες» υποθέσεις που «έσκασαν» σχεδόν ταυτόχρονα με συλλήψεις, αντίσταση κατά της αρχής, σπάσιμο καμερών και άλλα. Μία περίεργη εισβολή που διαδραματίστηκε επί ελληνικού εδάφους, έφερε στο φως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που μετέδωσε ότι ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος ακολουθούσε ομάδα προσφύγων για ρεπορτάζ, τέθηκε υπό κράτηση.
Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο Ολλανδός δημοσιογράφος πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Sakir Khader, ο οποίος, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, ακολουθούσε μια ομάδα περίπου 50 Σύρων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον Αδόλφο Χίτλερ

Η κρυφή βάση των Ναζί στη Σελήνη και άλλες 9 ιστορίες...

Ένας από τους μύθους που συνοδεύει το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου «Grey Wolf: The Escape Of Adolf Hitler», Simon Dunstan και Gerrard Williams, είναι ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε στο Βερολίνο το 1945, αλλά συνέχισε τη ζωή του στην Αργεντινή, όπου πέθανε το 1962.
Η ζωή, ή το τέλος του Χίτλερ εξακολουθεί να δίνει τροφή σε κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες πολλές φορές γίνονται βιβλία τα οποία εξαργυρώνονται σε… μεγάλες πωλήσεις.
Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές, όπως δημοσιεύτηκαν στους International Business Times: