Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ο Πλανήτης Δίας όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί – Νέα στοιχεία από την NASA

Νέα, έως τώρα άγνωστα, στοιχεία σχετικά με το βαρυτικό πεδίο του Δία την χαοτική ατμόσφαιρά του, τη σύνθεση του εσωτερικού του και τους πολικούς κυκλώνες του έφερε το σκάφος Juno (Ήρα) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Οι νέες αποκαλύψεις επιτρέπουν στους επιστήμονες να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.
Έως σήμερα, οι αστρονόμοι δεν ήξεραν και πολλά πράγματα για το τι συμβαίνει κάτω από την εντυπωσιακή επιφάνεια του πλανήτη, παρά έκαναν κυρίως εικασίες. Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, το εσωτερικό του Δία είναι εξίσου εντυπωσιακό αλλά και ταραχώδες με το εξωτερικό του, καθώς διαθέτει μια περιστρεφόμενη «καρδιά» ρευστού υδρογόνου και ηλίου, τεράστιους αεροχείμαρρους που φθάνουν σε βάθος 3.000 χιλιομέτρων και εξωτικές ασυμμετρικές βαρυτικές ιδιότητες.

14 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ. ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ




ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΜΕΤΕΡΩΝ


14 μέρες μετά το συμβάν και ενώ πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα για το συμβάν / ενέδρα/ αιχμαλωσία η όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε μια μικρή λεπτομέρεια έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο και κανένας από τους αναλυτές πλην του κ. Δρουγου  και ταπεινά εμου δεν στέκεται σε αυτήν

Το ερώτημα είναι ένα : Τι ώρα έγινε το συμβάν;

Πέθανε ο Στίβεν Χόκινγκ

Ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της οικογένειάς του.
«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισαν τα παιδιά του, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της οικογένειας Χόκινγκ την οποία μετέδωσε πριν από λίγο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.
«Μια φορά είχε πει “δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς”. Θα μας λείπει για πάντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση των παιδιών του.
O Στίβεν Χόκινγκ (Stephen Hawking) ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, κοσμολόγος και συγγραφέας.