Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σοβαρο προβλημα με τα νεα χαρτονομισματα των 5 ευρω!!!



Σημαντικά προβλήματα στην αγορά έχουν δημιουργηθεί με την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των πέντε ευρώ καθώς τα ΑΤΜs, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης αλλά και γενικότερα όλα τα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί για να μπορεί κάποιος να πληρώσει λογαριασμούς δεν δέχονται τα καινούργια χαρτονομίσματα.

Shicheng City: H Χαμένη Ατλαντίδα της Κίνας!!!



Λίγους μήνες πριν το περιοδικό «National Geographic» δημοσίευσε μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πόλη Shicheng (γνωστή και ως Lion City), προκαλώντας το ενδιαφέρον του κόσμου που δεν γνώριζε την ύπαρξή της αλλά και όσων ήξεραν καλά την ιστορία της.Η πόλη δημιουργήθηκε πριν από 1.339 χρόνια περίπου στην περιοχή Zhejiang, στην ανατολική επαρχία της Κίνας, και βυθίστηκε κάτω από τα νερά της λίμνης Qiandao μόλις το 1959, μετά από την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον ποταμό Xin’an.

Πλοίο-φάντασμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για δεύτερη φορά


Πλοίο-φάντασμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για δεύτερη φορά
Το διάσημο πλέον ρωσικό πλοίο-φάντασμα Lyubov Orlova είχε χαθεί στον Ατλαντικό τον Ιανουάριο του 2013 και ένα μήνα μετά εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο περίπου 1.300 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας.

Το Orlova χάθηκε αρχικά, όταν έσπασαν τα σκοινιά κατά τη ρυμούλκησή του στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης, αφού είχε παραμείνει για πάνω από δύο χρόνια δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη, στον Καναδά.
Χωρίς πλήρωμα και προειδοποιητικά φώτα, το πλοίο περιφερόταν επί όλο αυτό το διάστημα στον ωκεανό και οι ναυτιλιακές αρχές αδυνατούσαν να εντοπίσουν την ακριβή του θέση, καθώς το σύστημα GPS του δεν λειτουργούσε.

To παράξενο φως που εμφανίζεται μόνο λίγες μέρες το χρόνο!

To παράξενο φως που εμφανίζεται μόνο λίγες μέρες το χρόνο!

Ένα εκπληκτικό φως που εμφανίζεται στο Keyhole Arch, στην παραλία Pfeiffer της Καλιφόρνια μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς!

Κι όμως δεν πρόκειται για κάποιο εφέ, αφού αυτή η πορτοκαλί λάμψη που βλέπετε είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει μόνο για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο, όταν ο ήλιος δύει στη σωστή γωνία και η παλίρροια είναι στο ενδεδειγμένο ύψος. Το σχεδόν υπερφυσικό φως στο Keyhole Arch λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους φωτογράφους που επιθυμούν απεγνωσμένα να συλλάβουν την εκπληκτική λάμψη του.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ .. ( ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ)

Συνεχίστηκαν για 5η νύχτα τα επεισόδια στην Στοκχόλμη


Συνεχίστηκαν για 5η νύχτα τα επεισόδια στην Στοκχόλμη 
Τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά κατά την πέμπτη διαδοχική νύχτα επεισοδίων στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης όπου ζουν πολλοί ξένοι. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.

ΠΑΝΙΚΟΣ : Μεταδίδεται και μέσω του αέρα ο Η7Ν9 (θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών)




Ένα θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται μεταξύ ορισμένων ζώων αλλά και μέσω του αέρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα επιστήμονες.

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε πως το στέλεχος H7N9 του ιού μεταφέρεται αποτελεσματικά ανάμεσα στα κουνάβια με άμεση επαφή και λιγότερο αποτελεσματικά μέσω του αέρα. Οι χοίροι ωστόσο δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους χοίρους ή σε κουνάβια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Science. Να σημειωθεί ότι τα κουνάβια χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλα μεταξύ των θηλαστικών για ενδεχόμενη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Aπιστευτα μεγαλος Σεισμος 8,2 Ριχτερ χτυπησε την Σαχαλινη στην Ρωσσια



Ενας μέγεθους 8,2 σεισμός έπληξε τη Ρωσία στη Θάλασσα του Okhotsk κοντα στην χερσόνησο Kamchatka, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 244 χλμ. Δυτικα βορειοδυτικα του Petropavlovsk-Kamchatskiy σε βάθος 385 μίλια.

Οι ρωσικές αρχές αρχικά εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι για την περιοχή Sakhalin και διέταξαν την εκκένωση της περιοχής, λίγο αργότερα ωστόσο ανακάλεσαν την προειδοποίηση.



Πηγή:www.capital.gr
ΠΗΓΗ : (Reuters)