Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΕΘΑΨΑΝ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕΝΕΛΑΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 200 ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΥΡΑ

Είναι σκεπασμένος με 200 τόνους χαλίκι!
Γιατί;
Γιατί δεν άρεσε σε μερικούς. Τέ­λος πάντων οι Άγγλοι θεώρησαν ότι η Λακωνία τους ανήκει.
Από πού;
Ρωτήστε τους. Μιλάμε για την Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή που είχε δεσμεύσει τη Λακωνία για να κάνει τις έρευνες της.
Την είχαν δεσμεύσει από πού;
Από το ελληνικό κράτος.
Δεν είχε αρχαιολόγους το ελ­ληνικό κράτος και παρέδωσε την περιοχή στους Άγγλους;

Η μυστηριώδης ιστορία του ανθρώπου από το Taured

Ο άνθρωπος από Taured (μερικές φορές αναφέρεται ως το Μυστήριο Taured ή άνθρωπος χωρίς Χώρα ) είναι μια ιστορία για έναν άνθρωπο ο οποίος φτάνει σε ένα ιαπωνικό αεροδρόμιο από μια χώρα που δεν υπάρχει και ονομάζεται Taured.

Μια ζεστή και υγρή μέρα του Ιουλίου, στο διεθνές αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, επικρατούσε το αδιαχώρητο. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι, περιφέρονταν στο εσωτερικό του, ο καθένας βυθισμένος στις δικές του σκοτούρες.

Δορυφόρος που έχει χαθεί εδώ και 50 χρόνια άρχισε να εκπέμπει περίεργα σήματα

Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο αριθμός των διαστημόπλοιων, πυραύλων και δορυφόρων που έχουμε στείλει στο διάστημα, και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται με την ολοένα αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη.
Οι δορυφόροι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μετάδοση σημαντικών σημάτων σε όλη τη Γη σε διάφορους τομείς, όπως: Τηλεόραση, επικοινωνίες, πλοήγηση, καιρός, επιχειρήσεις, κ.λπ.
Αλλά μία από τις πιο ενδιαφέρον λειτουργίες ορισμένων δορυφόρων είναι η διαστημική επιστήμη, η οποία έχει βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν περισσότερα για το σύμπαν και όλα τα μυστηριώδη κοσμικά φαινόμενα.

Βούτηξαν και βρήκαν θησαυρό των Ναζί αξίας 100... εκατομμυρίων

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί κυνηγοί θησαυρών. Συγκεκριμένα, βρήκαν σε ναυάγιο πλοίου της Ναζιστικής Γερμανίας, ένα σεντούκι το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να περιέχει θησαυρό αξίας... 100 εκατομμυρίων λιρών (111 εκατ. Ευρώ περίπου). 
Το πλοίο είχε βυθιστεί το 1939 120 μίλια νότια της Ισλανδίας, όπου και βρέθηκε, και είχε την ονομασία ''SS Minden''. Το τεράστιο σεντούκι περιέχει τόνους από χρυσό, πιθανότατα από τράπεζες της Λατινικής Αμερικής. Εικάζεται ότι εκτελούσε δρομολόγιο πίσω προς την Γερμανία,

Ο Τραμπ "τα βάζει" με τον Ερντογάν για την Ελλάδα! Σπεύδουν αμερικανικά πλοία στο Αιγαίο

Πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού πλέουν προς το Αιγαίο
- Οι ΗΠΑ θέλουν να γίνουν "ασπίδα" για την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
- Ο Τραμπ είναι ενοχλημένος από την συμπεριφορά του Ερντογάν
- Οι Αμερικανοί θα παίξουν τον ρόλο του πυροσβέστη ή του σερίφη

Αμερικανική ναυτική παρουσία στο Αιγαίο ανάλογη με αυτή που η Ουάσιγκτον έχει στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου θέλει να εξασφαλίσει η Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της. Τ ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν οι Αμερικανοί θα εμφανιστούν στην περιοχή ως “πυροσβέστες” ή ως “σερίφηδες”.

Mataroa το πλοίο της μεγάλης φυγής

Το Mataroa ήταν νεοζηλανδέζικο πλοίο, το οποίο έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, για δύο ταξίδια που πραγματοποίησε το 1945, το ένα μεταφέροντας Εβραίους προς την Παλαιστίνη, το άλλο Έλληνες καλλιτέχνες και επιστήμονες με προορισμό τη Γαλλία.
Το πλοίο καθελκύστηκε στις 2 Μαρτίου 1922 στα ναυπηγεία Harland and Wolff στο Μπέλφαστ υπό την ονομασία Diogenes για λογαριασμό της Aberdeen Line. Μπορούσε, τότε, να χωρέσει 130 επιβάτες Α΄ θέσης και 422 Γ΄ θέσης. Μεταπωλήθηκε τον Ιούνιο του 1926 στην Shaw, Savill & Albion Line και έλαβε την ονομασία Mataroa, τον ίδιο καιρό με το αδελφό πλοίο του, το Sophocles που μετονομάστηκε σε Tamaroa. Τα καύσιμά του άλλαξαν τότε, περνώντας από το κάρβουνο στο πετρέλαιο, κάτι που του επέτρεπε να φτάνει ταχύτητα 15 κόμβων

Πάτρα: «Tσιπάρουν» εργαζόμενους όπως τα σκυλιά

Πάτρα: «Tσιπάρουν» εργαζόμενους όπως τα σκυλιά
Μεσαίωνας στην Πάτρα για να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους
Στην Πάτρα την τρίτη πόλη της χώρας ο εργασιακός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει. Ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας σε επίπεδο εργασίας το γεγονός, ότι εταιρεία η οποία έχει έδρα την Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται και σε όμορους νομούς, ειδικευόμενη στην διανομή διαφημιστικών εντύπων, κυριολεκτικά παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους εργαζόμενους σε αυτή, φορώντας τους GPS.

Τα «καουμποϊλίκια» Ερντογάν κοστίζουν ακριβά στην Τουρκία – Στον αέρα η παραλαβή του F-35 και η ολοκλήρωση του προγράμματος των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214

Τα «καουμποϊλίκια» του Ρ.Τ. Ερντογάν με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία φαίνεται πώς αρχίζουν να του κοστίζουν σε βασικά εξοπλιστικά προγράμματα. Το μαχητικό «5ης» γενιάς F-35 είναι αμφίβολο αν τελικά θα το παραλάβει η Άγκυρα εντός του 2018 και πιο συγκεκριμένα την άνοιξη του έτους που είχε προβλεφθεί, ενώ σύννεφα έχουν αρχίσει και μαζεύονται και πάνω από το πρόγραμμα των υποβρυχίων τύπου 214 από τους Γερμανούς.
Η κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας τους τελευταίους μήνες και το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να δώσει εντολή να ξυλοκοπηθούν Κούρδοι διαδηλωτές στην αμερικανική πρωτεύουσα που ήταν φιλοξενούμενος, αρχίζει πλέον και δημιουργεί από την πλευρά των ΗΠΑ «αντίποινα».

23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 Η Μάχη του αεροδρομίου Λευκωσίας …Όταν μίλησαν τα Ελληνικά όπλα

Στη συνέντευξη του ο Παπαμελετίου είπε: «Βηματίζοντας νευρικά στο προαύλιο του Μετοχίου της Μονής Κύκκου, σκεπτόμουν συνέχεια την απώλεια του πληρώματος και των καταδρομέων μου. Στις 07:15 περίπου, μου τηλεφωνεί ο Ταγματάρχης Γεώργιος Λιάπης από το ΓΕΕΦ. και μου λέει: «Γιώργη, υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στο αεροδρόμιο Να στείλεις αμέσως ένα Λόχο». Διέταξα αμέσων τον Υπολοχαγό Πλάτωνα Κολοκοτρώνη να πάρει το Λόχο του, να επιβιβασθεί στα λεωφορεία, και να πάει στο αεροδρόμιο.
Πληροφορίες του είπα θα πάρεις από τον Παπαδόπουλο και δεν ξέρω από ποιόν άλλον, διότι δεν μου είπαν περισσότερες λεπτομέρειες. Υπέθεσα, ότι το ΓΕΕΦ φοβόταν μήπως οι Τούρκοι τους αιφνιδιάσουν με ρίψεις αλεξιπτωτιστών, καταλάβουν το αεροδρόμιο και υψώσουν τούρκικη σημαία. Αγνοούσα τελείως το γεγονός, όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, ότι τουρκικές δυνάμεις είχαν πλησιάσει το αεροδρόμιο.

Nasa: Σε 10-15 χρόνια θα βρούμε την ρέπλικα της Γης

Νέα θεωρία για τον εντοπισμό ενός δίδυμου πλανήτη με τον δικό μας αλλά και το ταξίδι μέχρι εκεί
Μια ενδιαφέρουσα άποψη κατέθεσε ο αστροφυσικός της NASA Τζον Μάδερ που είναι εκ των επικεφαλής της κατασκευής του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση.
Το νέο τηλεσκόπιο όχι μόνο θα μπορεί να εντοπίζει άλλους πλανήτες αλλά θα έχει τη δυνατότητα να κάνει και λεπτομερή παρατήρηση τους.

Δεν συμφώνησαν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο

Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) στις χθεσινοβραδινές διαβουλεύσεις τους. Έτσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, αφού πρώτα λάβουν οδηγίες από τις κυβερνήσεις τους. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP μετατίθεται για την Πέμπτη, 27 Ιουλίου.