Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Οι Τοίχοι που βγάζουν Αίμα!

Η ιστορία μου δεν είναι και πολύ τρόμου, αλλά πιστεύω ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και των οικοδόμων…!!! Είμαστε από Αθήνα, μετακομίσαμε Κεφαλλονιά και μένουμε στο σπίτι αυτό εδώ και 4 χρόνια. Πριν δύο χρόνια παρατήρησα κάτι πολύ περίεργο. Πήγαινα προς το σαλόνι και πρόσεξα μία κηλίδα στον τοίχο. Πλησίασα για να δω και ήταν κόκκινο, πολύ σκούρο, σαν ξεραμένο αίμα. Μία σταγόνα έτοιμη να κυλήσει προς τα κάτω. Φώναξα αμέσως τον άντρα μου να τον ρωτήσω μήπως έριξε κάτι εκείνος, τίποτα όμως. Έψαξα και τον σκύλο μου μήπως είχε κάποια πληγή και τινάχτηκε, τίποτα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν και από κάποιο έντομο ίσως. Δεν ήξερα τι άλλο να σκεφτώ!

Hurriyet: Απίστευτη απαίτηση της Αθήνας η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Με τίτλο «Απίστευτη απαίτηση της Αθήνας», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στο αίτημα που πρόκειται να απευθύνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Προοίμιο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης – Σε «διάταξη μάχης» το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας

Έρχονται θύελλες στα ελληνοτουρκικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Έναν από τους πλέον έμπιστους του στρατιωτικούς, τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ επέλεξε ο Ερντογάν ως διάδοχο του ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ που από χθες είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
Ο Γκιουλέρ είχε κερδίσει από καιρό την εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου, αλλά οι σχέσεις τους έγιναν πιο στενές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα.
Τότε ο νυν ΑΓΕΕΘΑ ήταν αρχηγός των δυνάμεων της Χωροφυλακής. Τον συνέλαβαν οι πραξικοπηματίες και τον φυλάκισαν σε τουρκική βάση από όπου στη συνέχεια

ΑΠΕΛΑΣΗ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΜΟΣΧΑΣ

Η Αθήνα έχει δρομολογήσει ήδη την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, αλλά και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο. Ουσιαστικά η υπηρεσίες της χώρας μας καταγγέλλουν τη Μόσχα για προσπάθεια παρέμβασης σε εθνικά θέματα και αφήνουν να εννοηθεί ότι μόνο για διπλωματική συμπεριφορά δεν πρόκειται αλλά για δράση πρακτόρων.

Το επιβεβαιώνουν και ερευνητές: Τα «έξυπνα κινητά» μας παρακολουθούν

Μπορεί να μην καταγράφουν τις συνομιλίες μας ηχητικά, όμως μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι χιλιάδες εφαρμογές καταγράφουν φωτογραφίες και βίντεο μέσω των καμερών των συσκευών μας.
Μια νέα έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει την υποψία πολλών ότι το κινητό τους τηλέφωνο, τούς παρακολουθεί.
Ειδικοί ερευνητές του Northwestern University στη Βοστώνη των ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το συγκεκριμένο ερώτημα για περίπου έναν χρόνο.
Όπως αναφέρει το RT, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η αρκετά διαδεδομένη άποψη ότι τα smartphones καταγράφουν τις συνομιλίες που έχουμε στην καθημερινή μας ζωή και στέλνουν πληροφορίες σε διαφημιστικές εταιρείες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν καθημερινά ξερά σύκα; - Τι ήξεραν για την «υπερτροφή»;

Τα αποξηραμένα σύκα είχαν σπουδαία θέση στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, καθώς συχνά τα απολάμβαναν ως επιδόρπιο, τα λεγόμενα “τραγήματα”. Μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να τα λατρεύουμε, καθώς αποξηραμένα στον ήλιο, γεμισμένα με ξηρούς καρπούς, βρασμένα σε ελαφρύ σιρόπι με μέλι, αλλά και στο φαγητό ή τις σαλάτες, τα ξερά σύκα είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία.
Τι είναι: Τα αφυδατωμένα φρούτα της συκιάς, του φυλλοβόλου δέντρου που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της χώρα μας. Τα δημιούργησε η ανάγκη του ανθρώπου να τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Ισραήλ στέλνει μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στο φεγγάρι!

Μια ισραηλινή, μη κερδοσκοπική εταιρεία σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη τον επόμενο Φεβρουάριο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκτελεστικό διευθυντή της. Αυτή θα είναι η πρώτη προσσελήνωση τέτοιου είδους συσκευής από το 2013.
Το διαστημόπλοιο, που έχει σχήμα στρογγυλού τραπεζιού με τέσσερα πόδια από ανθρακονήματα, θα εκτοξευτεί τον Δεκέμβριο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας με τη βοήθεια ενός πυραύλου SpaceX Falcon, είπε ο Ίντο Αντέμπι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας SpaceIL.
Ο στόχος του είναι να μεταδόσει εικόνες και βίντεο στη Γη επί δύο ημέρες μετά την προσσελήνωσή του, στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει επίσης μετρήσεις των μαγνητικών πεδίων.

Βρέθηκε στην Ολυμπία το αρχαιότερο σωζόμενο απόσπασμα των Ομηρικών επών!

Κατά την διεξαγωγή της επιφανειακής – γεωαρχαιολογικής έρευνας, στο πλαίσιο του τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Ο πολυδιάστατος χώρος της Ολυμπίας», που πραγματοποιείται σε θέσεις γύρω από το ιερό υπό τη διεύθυνση της Δρ. Ερωφίλης-Ίριδας Κόλια, Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τους καθηγητές Franziska Lang, Birgitta Eder, Andreas Vött και Hans-Joachim Gehrke του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και των Πανεπιστημίων Darmstadt, Tübingen και Frankfurt am Mainz, εντοπίστηκε και συνελέγη ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εύρημα.
Συγκεκριμένα, σε θέση παρακείμενη του ιερού της Ολυμπίας με κατάλοιπα της ρωμαϊκής εποχής, βρέθηκε πήλινη πλάκα με εγχάρακτη επιγραφή.