Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πεντάγωνο: Αμερικανική ταξιαρχία τεθωρακισμένων θα αναπτυχθεί μόνιμα στην αν. Ευρώπη


Oι ΗΠΑ θα αναπτύξουν σε μόνιμη βάση μία ταξιαρχία τεθωρακισμένων, εκ περιτροπής στην Ανατολική Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2017, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης, γνωστοποίησε σήμερα το Πεντάγωνο.
"Οι ανανεώσεις (των στρατευμάτων) θα είναι διαρκείς, επιτρέποντας μια αδιάκοπη παρουσία τεθωρακισμένων και μία βελτίωση της εκπαίδευσης και των ασκήσεων με τους συμμάχους" του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Λάουρα Σιλ, μία εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.

Συναγερμός για το νέο διατροφικό εφιάλτη! Φορμόλη στα κοτόπουλα, κρέας πιθήκου, ελιές με γαλαζόπετρα - Στη Γαλλία εντόπισαν μέχρι και κάμπιες

- H τεράστια επιχείρηση κατάσχεσης νοθευμένων προϊόντων έγινε σε 57 χώρες του κόσμου
- Στην επιχείρηση της Europol και της Interpol κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων
- Εντόπισαν 85 τόνους ελιάς “βαμμένες” με γαλαζόπετρα μόνο στην Ιταλία
- Στο Βέλγιο εντόπισαν οι αρχές πολλά κιλά κρέατος πιθήκου

Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.
Η επιχείρηση αυτή με την ονομασία Opson V κατέγραψε ένα ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση. Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.