Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΡΙΘΕΙΑ - ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 
 
Η Περίθεια είναι μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς. Συνδυάζει το φυσικό κάλλος με τον αρχιτεκτονικό πλούτο περασμένων εποχών. Η ερημιά της περιοχής, τα απομεινάρια των αρχοντικών και η εικόνα της εγκατάλειψης, γεμίζουν τον επισκέπτη της περιοχής ποικίλα συναισθήματα.
Το χωρίο Περίθεια βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα σε απόσταση 8 χλμ. από την Κασσιόπη και στο μέσο περίπου του όρους Παντοκράτορα. Κτίστηκε σε αντικατάσταση του παλιού χωριού, του επονομαζόμενου Παλιά Περίθεια, το οποίο αν και εγκαταλειμμένο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για όσους αρέσκονται σε φυσιολατρικούς περιπάτους αλλά και όσους θαυμάζουν τα οικοδομήματα που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου.

ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ




Με τον όρο Δροσουλίτες είναι γνωστό ένα οπτικό φαινόμενο που παρατηρείται γύρω από το Φραγκοκάστελλο, στην περιοχή των Σφακίων, στην νότια Κρήτη. Παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου κατά τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για κινούμενες σκιές που παρατηρούνται στον κάμπο του Φραγκοκάστελλου, από τις γύρω ορεινότερες περιοχές. Το όνομά τους έχει να κάνει με την εμφάνισή τους κατά τις πρωινές ώρες, μαζί με την πρωινή δροσιά.