Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Η Ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε αποθήκη πυρομαχικών στο Σουδάν» λέει το Χαρτούμ

Το Σουδάν κατηγόρησε το Ισραήλ για επιδρομή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών εχθές το βράδυ όταν εργοστάσιο πυρομαχικών στο Χαρτούμ το οποίο τινάχθηκε κυριολεκτικά στον αέρα.
«Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της ΙΑF επιτέθηκαν εναντίον του εργοστασίου Γιαρμούκ», ανακοίνωσε ο Αχμέντ Μπελάλ Οσμάν, υπουργός πληροφοριών του Σουδάν, προσθέτοντας ότι φαίνεται πως πλησίασαν το εργοστάσιο από τα ανατολικά.
Ο Σουδανός υπουργός κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση λέγοντας πως το γεγονός πρόκειται να διερευνηθεί περαιτέρω από τις αρχές της χώρας δείχνοντας όμως την ισραηλινή Αεροπορία ως τον βασικό υπαίτιο για την έκρηξη.

Άλλαξαν την ιστορία της γεωγραφίας της Κύπρου στα σχολικά βιβλία


Άλλαξαν την ιστορία της γεωγραφίας της Κύπρου στα σχολικά βιβλία
Σύμφωνα με τα νέα βιβλία της β’ γυμνασίου, οι Κύπριοι εξελληνίστηκαν και… παρέμειναν Έλληνες κατά την ελληνιστική εποχή και οι Αρμένιοι αναζήτησαν καταφύγιο εδώ, επειδή τους δίωκαν οι Άραβες.
Περίεργες παρεμβάσεις έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο βιβλίο Γεωγραφίας της Κύπρου της β’ γυμνασίου, το οποίο θ' αρχίσει να διδάσκεται στους μαθητές το β’ τετράμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του SigmaTV. Το μέρος που αφορά στην ιστορία της Κύπρου είναι άκρως… επιμορφωτικό, καθώς καταρρίπτει διάφορους «μύθους», όπως π.χ., ότι είμαστε Έλληνες από τα βάθη των αιώνων…