Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Tο μυστήριο με τη σαύρα της Σκύρου και ο ρόλος της βραχονησίδας

Γιατί ένα ενδημικό είδος σαύρας να παρουσιάζει φαινόμενα γιγαντισμού και κανιβαλικής συμπεριφοράς μόνο σε μια συγκεκριμένη βραχονησίδα στην καρδιά του Αιγαίου;
Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί εδώ και μια δεκαετία να απαντήσει διεθνής ομάδα επιστημόνων, μελετώντας μια σπάνια διαφοροποίηση ενός ενδημικού είδους. Η ιστορία της «σαύρας της Σκύρου» μας υπενθυμίζει την οικολογική σπουδαιότητα των μικρών βραχονησίδων και τον συναρπαστικό κόσμο που εξακολουθεί να μας αποκαλύπτει η πλούσια ελληνική φύση.
Η βραχονησίδα Μέσα Διαβατές, έκτασης 19 στρεμμάτων, βρίσκεται 1,4 μίλια από τη Σκύρο. Κι αν η Σκύρος είναι γνωστή από μια τυπική περίπτωση νανισμού, το περίφημο αλογάκι της, στις Μέσα Διαβατές παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο: μια εντυπωσιακή περίπτωση γιγαντισμού.

Ελληνικές Λέξεις, που σήμερα μας φέρνουν σε… Αμηχανία.

Στην τελική….. Τι φταίνε οι λέξεις;
Σε οποιαδήποτε εποχή η… «συζήτηση» δύο μικρών παιδιών είναι
βέβαιο ότι θα κατέληγε στην… γνωστή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων:«έσθιε… σπατίλην» (να φας σκ…)….«αλλ’ εσύ, ούτος» (εσύ να τα φας, ρε).
Κατά συνέπεια το υπερκείμενο ερώτημα θα έπρεπε να είναι: Γιατί «βρίζουμε»; (τυπικά βέβαια η λέξη από το «ύβρις» που σήμαινε άλλα…) Γιατί «χυδαιολογούμε;….και..γιατί ρέπουμε προς το… πονηρό;
Τί θα πει…. «κακόηχο» ;…………Ποιος το προσδιορίζει έτσι ; …… Ποιες οι….βαθύτερες ανάγκες που και η… Βρισιά και η… Χυδαιολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι (και αποδεκτό) του λόγου όλων των λαών, σε κάθε εποχή και ιστορική του περίοδο. Επιπλέον δεν γνωρίζει ΤΑΞΕΙΣ και ΗΛΙΚΙΑ

Ποια είναι τα παιδιά Indigo και τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε γι’ αυτά;;;

Ο όρος indigo προέρχεται από την Νάνσι Αν Τέιπ γνωστή για τα βιβλία της πάνω σε αυτό τον τομέα. Μελετούσε σε όλη της την ζωή για… τους ανθρώπους indigo, δηλαδή ανθρώπους που γεννήθηκαν κάτω από την λουλακί ακτίνα. Σύμφωνα με την Τέιπ από παλιό της γραπτό: «Το φαινόμενο Indigo έχει αναγνωριστεί ως μια από τις εκπληκτικότερες αλλαγές της ανθρώπινης φύσης που έχουν καταγραφεί ποτέ στην κοινωνία. Το χαρακτηριστικό Indigo περιγράφει το ενεργειακό μοτίβο της ανθρώπινης συμπεριφοράς που υπάρχει σε πάνω από το 95% των παιδιών τα οποία γεννήθηκαν την τελευταία δεκαετία (από το 1980 και μετά). Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν παγκοσμίως και τελικά οι άνθρωποι Indigo θα αντικαταστήσουν όλα τα άλλα χρώματα. Όταν είναι μικρά παιδιά, οι Indigo αναγνωρίζονται εύκολα από τα ασυνήθιστα μεγάλα, διαυγή μάτια τους.

Η Τεράστια σημασία της ανακαλύψεως της «ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΟΣ», στην Θήβα !!

Η εποχή μας είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή που οι Μεσανατολικοκεντρικές θεωρίες μεσουρανούν και επιβάλλουν τις επιδράσεις και τις παραμέτρους τους σε πάρα πολλούς τομείς και της φανερής και της αφανούς καθημερινότητας.
Όμως στην άσημη σημερινή Θήβα, ακριβώς στο σημείο που η αρχαία Παράδοση αλλά και όλες οι γραπτές μαρτυρίες τον τοποθετούσαν, έγινε πριν τριάντα περίπου χρόνια από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη, που ωστόσο μένει άγνωστη και παραγκωνισμένη, αν και μπορεί να αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα ιστορικά -και όχι μόνο- δεδομένα: Βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων, Ζήθου και Αμφίονος, που σύμφωνα με όλες τις πηγές είχαν ταφεί μαζί!