Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ "Θα έχετε πρόσβαση στο νερό αν το επιτρέπουν οι στόχοι"!


 "Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον,
υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". (από το 3ο Μνημόνιο)

Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής;

Αλλάζουν τα χαρτονομίσματα του ευρώ

 

Τα σημερινά χαρτονομίσματα του ευρώ αναμένεται να αντικατασταθούν από το 2013 από νέα, καθώς στόχος της ΕΚΤ είναι να καταστήσει τα νέα ευρώ ασφαλέστερα απέναντι σε επίδοξους παραχαράκτες.

Σε περίπου 6,5 εκ. ευρώ υπολόγισε η γερμανική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος την αξία των πλαστών χαρτονομισμάτων που βρίσκονταν σε κυκλοφορία στη χώρα το 2011. Συγκρινόμενα πάντως με τη συνολική ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί είναι εξαιρετικά μικρό ποσό και, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Χέλμουτ Σέφερ, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος στο κρατίδιο της Βαυαρίας, «η ζημιά που προκαλείται στη δημόσια οικονομία είναι σε κάθε περίπτωση αμελητέα».