Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Το ρήγμα της Αταλάντης και οι μεγάλοι σεισμοί που έδωσε


426 π.χ. Αταλάντη. Μέγεθος 7 ρίχτερ.


Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι οι Λακεδαιμόνιοι με αρχηγό τον βασιλιά Αγι του Αρχίδαμου μαζί με τους συμμάχους τους έφθασαν μέχρι τον Ισθμό αλλά δεν πραγματοποίησαν την εισβολή γιατί γίνονταν πολλοί σεισμοί. Στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας, εισέβαλε θαλάσσιο κύμα (τσουνάμι) το οποίο κατόπιν υποχώρησε, ενώ ένα τμήμα της πόλης καλύφτηκε οριστικά από την θάλασσα. Το κύμα σκότωσε πολλούς ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να φύγουν στα ψηλότερα μέρη.

Οι 20 χώρες που είναι πιθανό να χρεοκοπήσουν



Οι 20 χώρες που είναι πιθανό να χρεοκοπήσουν
 Με την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα οι επενδυτές αναζητούν τρόπους ώστε να προστατευτούν από πιστωτικά γεγονότα σε ολόκληρο τον κόσμο. Πλέον σημαντική ρευστότητα διοχετεύεται στα CDS ανεβάζοντας παράλληλα το κόστος δανεισμού για τις χώρες και διευρύνοντας τα επιτοκιακά spreads.
Σύμφωνα με στοιχεία των της International Settlements Bank οι επενδυτές αγοράζουν «προστασία» δηλαδή CDS για 59 χώρες.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ.....

Βουλγαρία: Δύο σκελετοί «βαμπίρ» βρήκαν οι αρχαιολόγοι



Δύο σκελετούς του μεσαίωνα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τους βρήκαν με σιδερένια καρφιά στο στήθος προκειμένου να σταματήσει η μετατροπή τους σε βαμπίρ.

Οι δύο τελευταίοι σκελετοί, που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, εντοπίστηκαν στην πόλη Sozopol στην Μαύρη Θάλασσα.

Όπως τονίζουν οι ιστορικοί, τα ευρήματα αποκαλύπτουν μία παγανιστική νοοτροπία που επικρατούσε σε ορισμένα χωριά τους προηγούμενους αιώνες σύμφωνα με την οποία «οι κακοί» θα γινόταν βρικόλακες μετά τον θάνατό τους.

Φαίνεται ότι ο μύθος των βρικολάκων είναι ευρέως διαδεδομένος στη Βουλγαρία καθώς κατά καιρούς έχουν βρεθεί 100 σκελετοί με τεράστια καρφιά στο ίδιο ακριβώς σημείου του σώματος.