Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΟΜΑΔΑ ΟΡΦΕΑΣ: ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΒΕΡΩΦ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΕΤ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΒΕΡΩΦ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.

Ανησυχία ΠΟΥ: Κίνδυνοι εξάπλωσης του ζίκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Ενώ οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού Ζίκα αυξάνονται, με τους γιατρούς να μιλούν πλέον για πιθανότητα μετάδοσής του ακόμα και με το... φιλί, η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέθεσε σε μία επιτροπή ειδικών να αξιολογήσουν εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο πρέπει να διεξαχθούν (όπως είναι προγραμματισμένο) το καλοκαίρι ή να δοθεί σύσταση για τη ματαίωσή τους.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, ο ΠΟΥ έχει στείλει τέσσερις φορές ομάδες επιστημόνων στη Βραζιλία προκειμένου να συλλέξουν δεδομένα για την τρέχουσα κατάσταση εξάπλωσης του ιού και να αξιολογήσουν το επίπεδο του κινδύνου για τον μεγάλο αριθμό αθλητών και θεατών που αναμένεται να φτάσουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο το καλοκαίρι.

Το πιο θανάσιμο μέρος σε ολόκληρο τον πλανήτη


Κάπου στο κέντρο της αχανούς Ρωσίας, στα νότια Ουράλια Όρη, κρύβεται μια μικρή λίμνη, η Καράτσεϊ. Η πανέμορφη υδάτινη έκταση, ξεπροβάλει μέσα από το ορεινό τοπίο, για να σαγηνεύει καθώς το γαλάζιο χρώμα των νερών ενώνεται με το πράσινο δάσος. Όμως, η ομορφιά αυτή κρύβει ένα θανατηφόρο μυστικό. Σαν μια... Σειρήνα της φύσης, προσελκύει με το κάλος της τον κάθε Οδυσσέα, που αν κάνει το λάθος και υποκύψει στη γοητεία της, κινδυνεύει με βέβαιο θάνατο!

Οι κάτοικοι της Νάπολης στην Ιταλία, βρωντοφωνάζουν ακόμη και στο γήπεδο ότι είναι Έλληνες - βίντεο




Λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τον Μάιο του 2012, οι οπαδοί της Νάπολι, αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, φωνάζοντας ταυτόχρονα το με υπερηφάνεια το σύνθημα "NOI SIAMO PARTENOPEI" που σημαίνει "ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ", δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ.