Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Οι δίδυμοι της Κορίνθου ανεβαίνουν στο βάθρο τους


Μεγάλη ημέρα είναι η αυριανή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου. Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς απαιτήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας για να ανακαινιστούν οι δύο αίθουσες του μουσείου, στις οποίες παρουσιάζεται η ζωή και η ιστορία της πόλης από τον 10ο αιώνα έως το 146 π.Χ., μέσα από 430 αντικείμενα, πολλά από τα οποία θα δει το κοινό για πρώτη φορά.

Βρέθηκε νεκροταφείο των Φιλισταίων


Ενα νεκροταφείο, το οποίο όπως όλα δείχνουν ανήκε στους Φιλισταίους, εντόπισαν αρχαιολόγοι στα περίχωρα της πόλης Ασκελόν του Ισραήλ. Η ομάδα ανακάλυψε σκελετούς και πλήθος άλλων ευρημάτων. Χάρη σε αυτόν τον θησαυρό οι ειδικοί ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να σκιαγραφήσουν μια λεπτομερή εικόνα για τον τρόπο ζωής των Φιλισταίων. Κυρίως όμως, θα καταφέρουν να δώσουν απαντήσεις σε μυστήρια όπως π.χ. ποια είναι η προέλευση των Φιλισταίων.

Ο Τόλκιν στο βουνό των Κενταύρων


Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony” οργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων στην Τσαγκαράδα, εμπευσμένο από το έργο του Καθηγητή
  Η απαράμιλλη ομορφιά του Πηλίου σε κάνει να ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά. Τα καταπράσινα δάση του με τα έλατα, τα πεύκα, τις καστανιές και τις βελανιδιές σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα στο Αιγαίο δημιουργούν έναν πίνακα όπου χωρούν όλα τα πλάσματα της φαντασίας μας, από τους Κενταύρους μέχρι τους... Εντ. Ελάχιστα μέρη είναι καταλληλότερα για μία σειρά εκδηλώσεων με fantasy περιεχόμενο. Αυτό σκοπεύει να επιβεβαιώσει και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony”, ο οποίος σε συνεργασία με την ομάδα αφήγησης «Βάρδισσες» και τη χορωδία “Fantasy Choir”, διοργανώνει, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Τσαγκαράδα ένα διήμερο γνωριμίας με το έργο του καθηγητή Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Φωτογραφίες από την μεγάλη σύναξη των δωδεκαθεϊστών στο Λιτόχωρο

Σανδάλια, χλαμύδες και κατάνυξη για τη μεγάλη γιορτή των δωδεκαθεϊστών

Χιλιάδες δωδεκαθεϊστές, από όλον τον κόσμο, μαζεύτηκαν κάτω από τον Όλυμπο την περασμένη εβδομάδα, για να γιορτάσουν, όπως κάθε χρόνο, τα Προμήθεια. Πρόκειται για την ετήσια γιορτή όλων όσοι λατρεύουν τους θεούς των αρχαίων Ελλήνων. Τα Προμήθεια λαμβάνουν χώρα στο Λιτόχωρο, καθώς και στο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να «ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών», όπως το αποκαλούν. Σκοπός της ιδιαίτερης αυτής γιορτής είναι, όπως ισχυρίζονται, να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι το ελληνικό πνεύμα και ήθος, να τιμήσουν τους αρχαίους φιλοσόφους και τις φιλοσοφικές σχολές με δημόσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις.