Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αν συναντάς διαρκώς τους ίδιους αριθμούς δεν είναι τυχαίο! – Μάθε τι σημαίνουν

Σύμφωνα με την αριθμολογία των προβλέψεων, το γεγονός ότι σου παρουσιάζονται διαρκώς οι ίδιοι αριθμοί δεν είναι τυχαίο. Πιθανόν να αποτελεί έναν οιωνό, που να σου δίνει ένα μήνυμα για να καλυτερεύσεις τη ζωή σου.
Μπορείς παρακάτω να δεις τι σημαίνουν οι αριθμοί από το 1 μέχρι το 9. Οι ερμηνείες για τον καθένα τους είναι αρκετές και ποικίλες, θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσεις και τη διαίσθησή σου για να διακρίνεις ποια σε αφορά.
Αν ο αριθμός που σου εμφανίζεται συχνά είναι διψήφιος ή τριψήφιος, συνδύασε την ερμηνεία που σου δίνουν ξεχωριστά όλα τα ψηφία. Για παράδειγμα το 64 μπορεί να σημαίνει ότι ένας έρωτας είναι καθ΄ οδόν (6), αν δημιουργήσεις σταθερότητα στη ζωή σου (4).
Οι ερμηνείες των αριθμών

Εμφάνιση γιγαντιαίων ελεφάντων, το 1939

Τη δεκαετία του 1930, υπήρχαν ακόμη γιγαντιαίοι ελέφαντες στη Νότια Αφρική, όπως διαβεβαίωνε ένας Άγγλος εξερευνητής, για τους οποίους πιστευόταν ότι είχαν προ πολλού εκλείψει.
Ο εξερευνητής είχε δει αυτό το είδος ελεφάντων στην περιφέρεια Αντό, κοντά στον κόλπο της Αλγκόα. Τα κολοσσιαία πλάσματα είχαν μήκος επτά μέτρων και ύψος τεσσάρων, ήταν εξαιρετικά άγρια σε τέτοιον βαθμό, ώστε οι καλύτεροι κυνηγοί δεν κατόρθωναν να τα δουν μία ή δύο φορές το πολύ σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.

Κι όμως η Ιστορία είναι διαφορετική: Το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλέους που δεν διδάσκεται στα σχολεία

Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο. 
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική.
Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος.

Ποια είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας;

Πέρασε καιρός και η γη άρχισε να κατοικείται από ανθρώπους, αφού οι μεγαλύτερες και οι μικρότερες θεότητες, οι δυνάμεις και οι μορφές του σύμπαντος, οι αρχέγονες παρουσίες της ζωής ένιωθαν αδιάκοπα το κίνητρο του έρωτα και της αναπαραγωγής.
Αλλά η επιλογή κάποιου μεταξύ των αθανάτων είχε γίνει αυστηρά επιλεκτική. Σύμφωνα με τον Παυσανία (2, 15,5), οι τοπικοί μύθοι ανέφεραν ότι ο πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε την Αργολίδα ήταν ο Φορωνέας, γιος του θεού-ποταμού Ίναχου και της νύμφης Μελίας.
Ο Ίναχος είχε επιλεγεί ως κριτής στη διαμάχη μεταξύ της Ήρας και του Ποσειδώνα για την κατοχή της περιοχής και προφανώς, εκτιμώντας τους συναισθηματικούς δεσμούς της θεάς με τη γη που είχε φιλοξενήσει το πρώτο αγκάλιασμα με τον άντρα της, αποφάσισε υπέρ της.

Τα δάνεια της Επανάστασης του 1821 – Πώς χρωστάγαμε πριν ακόμα γίνουμε κράτος! – Η πονεμένη ιστορία του χρέους

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι αδελφοί Ρικάρντο στην ‘Αγγλία καί  οι Ρότσιλντ στην Γαλλία θησαυρίσανε εκμεταλλευόμενοι τίς ανάγκες τον επαναστατημένου ‘Ελληνικού Έθνους, γιά όπλα καί τρόφιμα.
Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.

Η καταδίκη της Μνήμης: Η σκληρότερη τιμωρία των Ρωμαίων

Η πρακτική της «καταδίκης της μνήμης» (damnatio memoriae) ήταν μια τιμωρία που οι Ρωμαίοι προόριζαν για εκείνους που ήθελαν για κάποιο λόγο να ατιμάσουν.Στο πλαίσιο αυτής, γινόταν οποιαδήποτε προσπάθεια χρειαζόταν προκειμένου να εξαφανιστούν όλα τα στοιχεία, που αποδείκνυαν την ύπαρξη του κάθε τιμωρημένου.
Η Damnatio memoriae είναι λατινική φράση, που σημαίνει στην κυριολεξία «καταδίκη της μνήμης» και αναφέρεται στην επίσημη κύρωση μια πολιτείας που αποσκοπεί στο να ακυρώσει κάθε ίχνος του ατόμου από τη ζωή του, σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ, προκειμένου να διατηρηθεί η τιμή της.
Σε μια πόλη, όπως π.χ. η Ρώμη που πρόβαλε την κοινωνική εμφάνιση, τη δικαιοσύνη την ευπρέπεια και την υπερηφάνεια ήταν μια πραγματική και θεμελιώδης απαίτηση του πολίτη, ίσως η πιο αυστηρή τιμωρία. Ο Δομιτιανός κατεχόμενος συνεχώς από το φόβο της ανατροπής του κατέφυγε άκριτα σε καταδότες, εκτελέσεις και εξορίες.

Ο συλληφθείς αλεξιπτωτιστής αρνείται τους πολυβολισμούς: «Δεν πυροβόλησα εγώ»

«Δεν ήμουν εγώ που πυροβόλησα» είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο στρατιώτης που το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, άνοιξε πυρ μέσα στην 1η ΜΑΛ.
Ο νεαρός οπλίτης που δεν έχει συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη».

ΕΚΤΑΚΤΟ – Αλεξιπτωτιστής της 1ης ΜΑΛ άνοιξε πυρ με Μ4 κατά προσωπικού- Σοβαρό περιστατικό

«Πυρ» άνοιξε οπλίτης που υπηρετεί στη 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) στα Χανιά της Κρήτης εναντίον προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη μονάδα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.
Μετά το επεισόδιο ο οπλίτης επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο ωστόσο άνδρες της ασφάλειας του στρατοπέδου και άλλα στελέχη τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.