Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ο Παράξενος Αρχαιότερος Χάρτης του Κόσμου σε Επτάκτινο Αστέρι

Η ανακάλυψη του χάρτη της Βαβυλωνίας δίνει άλλη διάσταση στα ιστορικά δεδομένα. Πρόκειται για έναν πίνακα από πηλό που ανακαλύφθηκε γύρω στα 1810 στην πόλη Sippar του Ιράκ και λέγεται πως είναι ο αρχαιότερος χάρτης του κόσμου.
Ανακαλύφθηκε στις όχθες του Ευφράτη ποταμού και δημοσιεύτηκε το 1899, ενώ τώρα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Χρονολογείται το 600 π.Χ και απεικονίζει τον κόσμο όπως τον έβλεπαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.

Βρέθηκε Τάφος Σωματοφύλακα του Μέγα Αλεξάνδρου με την Ασπίδα του Αχιλλέα που Κατασκεύασε ο Θεός Ήφαιστος;

Του Γιώργου Λεκάκη
Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα; Και τμήματα από το σπαθί και την ασπίδα του, που ήταν η ιερή και μυστηριώδης ασπίδα του Αχιλλέα; Ας σταθούν όλοι στο ύψος τους… Το θέμα είναι και εθνικό…
Ο μακεδονικός τάφος της Κρίσεως είναι ο τάφος του Πευκέστα; Μη γνωρίζοντας, έως τώρα, σε ποιον ανήκει, ένας από τους πολλούς αρχαίους μακεδονικούς τάφους που υπάρχουν γύρω από την αρχαία Μίεζα (*) της Ημαθίας, ελέγετο «Ο τάφος της Κρίσεως», διότι σε αυτόν εικονιζόταν ο νεκρός πολεμιστής να οδηγείται από τον ψυχοπομπό Ερμή στους Kριτές του Κάτω Κόσμου, Αιακό και Ραδάμανθυ… Και έτσι ελέγετο έως τώρα…Μόνο, που, κατά πληροφορίες, ευρέθη το όνομα του νεκρού…

Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τους Ανθρωποφάγους

Ένα ζευγάρι F-4 και άλλο ένα ζεύγος αεροσκαφών F-16 μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο και πραγματοποίησαν διαδοχικά υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι, το μεν πρώτο στις 15:04 στα 10.000 πόδια και το δεύτερο ένα λεπτό αργότερα στα 24.000 πόδια
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέες παραβάσεις του FIR Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πού ζήτησαν μετάθεση Κούκλατζης-Μητρετώδης και πού θα παρουσιαστούν

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους βρίσκονται οι δύο στρατιωτικοί μετά την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους και την επιστροφή, ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.
Τις επόμενες ημέρες όμως, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.
Στην δικαιοδοσία των Μονάδων της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου που βρίσκονται στον Λαγό, ανήκει και η επάνδρωση του φυλακίου της Γέφυρας του Πυθίου, αλλά είναι προφανές ότι οι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα εκεί. Αυτονόητο, μετά την περιπέτειά τους.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό κατασκευής της Αγίας Σοφίας

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 – 1261 κατά την οποία ήταν ρωμαιοκαθολικός ναός, ενώ μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος, μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο.
Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360.

Πού βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδας; – Αγνοούνται δεκάδες τόνοι του πολύτιμου εθνικού αποθέματος

Η νεότερη ιστορία του ελληνικού χρυσού είναι πικρή και συνοδεύεται από ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Είναι όμως και μια ιστορία με αναπάντητα ερωτήματα, κρυφές και άγνωστες πτυχές.
Αποτέλεσαν τα αποθέματα του ελληνικού χρυσού στόχο υπεξαίρεσης από άλλα κράτη; Τι έγιναν τα αποθέματα που έφυγαν από την Ελλάδα το 1941 και κατέληξαν στην Βρετανία; Επεστράφησαν ποτέ;Πόσος ελληνικός χρυσός χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ; Τέλος, πόσο χρυσό έχει η Ελλάδα και που βρίσκεται αυτός;

H MIT έκαψε το Μάτι για να απαγάγει τους 8 Τούρκους;

Μια αποκάλυψη βόμβα του Πέτρου Κασιμάτη αποκλειστικά για το Κουρδιστό Πορτοκάλι εμπλέκει την Τουρκική ΜΙΤ στον εμπρησμο στο Μάτι που στοίχισε 100 ζωές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του εξαίρετου ρεπόρτερ η Τουρκική ΜΙΤ είχε εντοπίσει το κρησφύγετο στον Αγιο Ανδρέα που οι Ελληνικές Αρχές έκρυβαν τους 8 Τούρκους Στρατιωτικούς.
Οι 7 Τούρκοι (Γκιουλενιστές;) που διέφυγαν την τελευταία στιγμή με ένα σχέδιο αντιπερισπασμού κυριολεκτικά μέσα απ τις φλόγες!!!