Το σουσάμι (ή σησάμι) και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, γνωστά στην...
ανθρωπότητα εδώ και 6.000 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το
σουσάμι έχει συσχετιστεί τόσο με την πρόληψη όσο και με την αντιμετώπιση
χρονίων νοσημάτων με υψηλή συχνότητα στους κατοίκους της Δύσης.
Ιστορικά βρίσκουμε αναφορές στον πάπυρο Ebers, ένα αρχαίο κείμενο που βρέθηκε στην Αίγυπτο και χρονολογείται στο 1.550 π.Χ, όπου το σουσάμι περιγράφεται ως πηγή ενέργειας. Τη μεγάλη θρεπτική του αξία μνημονέυει και ο Ιπποκράτης, ενώ σε ένα κινέζικο βιβλίου του 300 π.Χ, το σουσάμι περιγράφεται ως ένα τρόφιμο με πολλά θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως η παροχή ενέργειας, η ήρεμη ψυχολογία και οι αντιγηραντικές ιδιότητες όταν καταναλωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ιστορικά βρίσκουμε αναφορές στον πάπυρο Ebers, ένα αρχαίο κείμενο που βρέθηκε στην Αίγυπτο και χρονολογείται στο 1.550 π.Χ, όπου το σουσάμι περιγράφεται ως πηγή ενέργειας. Τη μεγάλη θρεπτική του αξία μνημονέυει και ο Ιπποκράτης, ενώ σε ένα κινέζικο βιβλίου του 300 π.Χ, το σουσάμι περιγράφεται ως ένα τρόφιμο με πολλά θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως η παροχή ενέργειας, η ήρεμη ψυχολογία και οι αντιγηραντικές ιδιότητες όταν καταναλωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.