Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συγκίνηση στην Ορθοδοξία: Βρέθηκε η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης


Οχτακόσια χρόνια μετά εντοπίστηκε στο Βόσπορο η Μονή που είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.
Σαν μεγάλο θαύμα παρουσίασαν οι Τούρκοι την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης ιεράς μονής της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο.
AdTech Ad
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, υπήρχαν φήμες ότι η ιστορική αυτή ελληνορθόδοξη βυζαντινή μονή βρίσκονταν κοντά στο πανεπιστήμιο, Koç Üniversitesi, (της γνωστής οικογένειας των Koç)...και πολλοί περαστικοί στην περιοχή αυτή είχαν μαρτυρήσει στο παρελθόν για διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του κυρίως χώρου του πανεπιστημίου.

Σημαντικά ευρήματα επιπέδου Αμφίπολης φέρνει στο φως έρευνα γεωλόγων στη σπηλιά Κόκαλα στο Πλωμάρι Μυτιληνης


Μια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2015 από γεωλόγους του Ι.Γ.Ν.Ε. στη σπηλιά “Κόκκαλα”, που ξεκινά κοντά από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου και επεκτείνεται μέσα στο βουνό, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Η συγκεκριμένη σπηλιά εξερευνήθηκε στο παρελθόν μόνο από απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε βάθος λόγω έλλειψης γνώσεων και κατάλληλου εξοπλισμού. Τον Νοέμβριο του 2015, ήταν η πρώτη φορά που την εξερεύνηση ανέλαβαν γεωλόγοι του Ι.Γ.Μ.Ε., έχοντας εξασφαλίσει την άδεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Καταστροφή για όσους επένδυσαν στο χρυσό για να σώσουν τις οικονομίες τους από την κρίση


Έτρεξαν προς το χρυσό για να σωθούν και γνώρισαν την καταστροφή στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

H κρίση έσπρωξε αρκετούς εύπορους συμπολίτες μας στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδας με σκοπό την προμήθεια χρυσών λιρών που θα τους προστάτευε από τα επερχόμενα οικονομικά δεινά και τη φτώχεια.

Το Σεπτέμβριο του 2011 της εκτυφλωτικής λάμψης του χρυσού το ημερήσιο δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος κατέγραφε την αξία μιας λίρας στα 310,65 ευρώ στο στάδιο της αγοράς και κατά τη πώληση η τιμή της ήταν τα 374,60 ευρώ που να σημειωθεί ήταν επίπεδα ρεκόρ.

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ!!!


 Η έννοια του μηχανικού εργάτη, γνωστού σήμερα ως ρομπότ, υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα, ασχέτως εάν υλοποιήθηκε ή όχι, ήδη από τους ηρωικούς χρόνους. Ο Όμηρος εμφανίζει τον Ήφαιστο να υπηρετείτε από μηχανικές υπηρέτριες. Το πρώτο όμως πολεμικό ρομπότ είναι αναμφισβήτητα ο Τάλως, το χάλκινο ρομπότ που κατασκεύασε, σύμφωνα με τον θρύλο ο Δαίδαλος και το οποίο φρουρούσε την Κρήτη, το βασίλειο Μίνωα, «περιτροχάζων την νήσο» τρείς φορές την ημέρα. ΄

Ο θρύλος αναφέρει ότι ο Τάλως εξουδετερώθηκε από την Μήδεια, όταν η τελευταία αφαίρεσε ένα πύρο που συγκρατούσε το υγρό που έδινε ζωή σε αυτό το ον, τον Ιχώρα. Όταν το θεϊκό υγρό έφυγε από τον Τάλω, το χάλκινο ον «πέθανε». Ο θρύλος περί του χάλκινου ρομπότ Τάλω, θα μπορούσε να κινείτε στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να εκφράζει και κάποια άλλη τεχνολογική ανακάλυψη των Ελλήνων, όπως το πολεμικό άρμα, εξ’ ου και ο ρηματικός τύπος «περιτροχάζων», που χρησιμοποιήθηκε από όλους του αρχαίους συγγραφείς για να δηλώσει την κίνηση του Τάλω.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ! Νέα ανακάλυψη για τους ελληνικούς παπύρους και τον τρόπο που έγραφαν σε αυτούς!



Μια νέα επιστημονική ανάλυση των παπύρων του Ηρακλείου (Ερκολάνο ή Ερκουλάνουμ) της Καμπανίας αποκαλύπτει ότι οι γραφείς εκείνης της εποχής -τέλος πρώτου αιώνα π.Χ. ή αρχές πρώτου αιώνα μ.Χ.- χρησιμοποιούσαν επίτηδες μελάνη που περιείχε μέταλλο και συγκεκριμένα μόλυβδο.Η ανακάλυψη ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα, καθώς δείχνει ότι η χρήση της μεταλλικής μελάνης ήταν συνηθισμένη στον ελληνο-ρωμαϊκό κόσμο πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα. Οι μελετητές των αρχαίων κειμένων θεωρούσαν ότι τα αρχαία ελληνικά και λατινικά κείμενα έως τον τέταρτο ή πέμπτο αιώνα μ.Χ. γράφονταν σε παπύρους κυρίως με οργανική μελάνη (με βάση τον άνθρακα).

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΧΘΟΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ



Στην Λαμία, αν επισκεφτούμε το κάστρο Λαμίας θα διαπιστώσουμε ή θα μάθουμε πως έχει χτιστεί πάνω από το ναό Δήμητρας Χθονίας.

Με το όνομα χθόνιοι θεοί ή χθόνιες θεότητες ή υποχθόνιες θεότητες χαρακτήριζαν οι αρχαίοι Έλληνες τις διάφορες θεότητες της ελληνικής μυθολογίας που είχαν σχέση με τον κάτω κόσμο ή τη Χθόνα, δηλαδή τη Γη, εξ ου και υποχθόνιοι.

Στους χθόνιους θεούς, οι αρχαίοι Έλληνες, προσέφεραν σπονδές και γίνονταν διάφορες επικλήσεις και προσευχές προκειμένου να φανούν ευμενείς στους νεκρούς, ιδιαίτερα σ΄ εκείνους που είχαν πεθάνει νέοι ή και άδικα, αλλά και για τους "εν ζωή".

Τι είναι αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο που εξήλθε μέσα από μια Μαύρη Τρύπα;

 
Πρόσφατα ένα μυστηριώδες αντικείμενο επαναπροσδιόρισε όλα όσα νομίζαμε ότι γνωρίζαμε για τις μαύρες τρύπες. Πρώτα απ 'όλα οι μαύρες τρύπες υποτίθεται ότι απορροφούν τα πάντα σε αυτές, ακόμη και το φως. Δεύτερον, η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή που πιστεύετε ότι τίποτα στο γνωστό σύμπαν θα μπορούσε να προέλθει από μια μαύρη τρύπα.
Όλα αυτά άλλαξαν όταν η NASA ανακοίνωσε ότι κάτι πολύ μεγάλο βγήκε από μια μαύρη τρύπα.
Τι ακριβώς συνέβη; Καθώς δύο από τα διαστημικά τηλεσκόπια της NASA, το ένα εκ των οποίων ήταν το NuSTAR, παρατηρούσαν την συγκεκριμένη μαύρη τρύπα, πολύ ξαφνικά, ένα μεγάλο αντικείμενο  "εκτοξεύτηκε" από τη μέση ή "στέμμα" της μαύρης τρύπας . Αμέσως μετά από αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός ένας τεράστιος παλμός ενέργειας ακτίνων Χ εξήλθε από το στέμμα. Αυτό το γεγονός φαίνεται να προκάλεσε αμηχανία στους επιστήμονες της γης.

Ο Ιπτάμενος Δίσκος του Νίκολα Τέσλα που δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Κρατήστε το «ποτέ!»

Ο Νίκολα Τέσλα θεωρείται μία από τις πιο καινοτόμες και μυστηριώδη μορφές που έζησαν ποτέ, ενώ έχει πιστωθεί τη δημιουργία ενός μεγάλου μέρους της τεχνολογίας την οποία εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένη. Χωρίς τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα δεν θα είχαμε το εναλλασσόμενο ρεύμα, την αξιοποίηση και διανομή του φωτός, τις ακτίνες Χ, το ραδιόφωνο, το πηνίο Tesla, το τηλεχειριστήριο, τη ρομποτική, το λέιζερ, τις ασύρματες επικοινωνίες, την απεριόριστα ελεύθερη ενέργεια κ.α. Για το λόγο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Tesla ερεύνησε επίσης το κόσμο της πτήσης και ενδεχομένως, της αντιβαρύτητας.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΧΑΜΕΝΗ"ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ"ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ!!!




ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΙΑΓΟΥΑΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ!

Η έρευνα ξεκίνησε από αέρος πριν από δύο χρόνια πάνω από την πυκνή ζούγκλα της Ονδούρας για να επιβεβαιώσει τους ντόπιους θρύλους που έλεγαν ότι υπήρχε μια χαμένη αρχαία πόλη που συνόρευε με την αυτοκρατορία των Μάγια. Σύμφωνα με τους μύθους, η πόλη είχε ως άρχοντα έναν θεό με τη μορφή πιθήκου, που είχε απαγάγει μαζί με τους συντρόφους του τις πιο όμορφες κοπέλες της περιοχής για να τεκνοποιήσει. 

Από την ένωση των θεών πιθήκων με τις κοινές θνητές προέκυψε μια φυλή ανθρωπόμορφων πιθήκων. Αρχικά οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την La Giudad Blanca, δηλαδή τη Λευκή Πόλη, πιο γνωστή ως η «χαμένη πόλη του θεού των πιθήκων».