Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Μουσουλμάνοι στοχοποίησαν το Πολεμικό Μουσείο – 2 περιστατικά σε 4 ημέρες

Δύο περιστατικά με αλλοδαπούς που είχαν στόχο το Πολεμικό Μουσείο,έγιναν μέσα σε λίγα 24ωρα και προκάλεσαν αναστάτωση και αίτημα για αυξημένα μέτρα φύλαξης του χώρου.
Το πρώτο περιστατικό έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αλλοδαπών μουσουλμάνων ,80 απ΄ αυτούς πήγαν στον προαύλιο χώρο του Πολεμικού Μουσείου και ζήτησαν να ασκήσουν εκεί τα θρησκευτικά τους δικαιώματα!!! Η ομάδα των 80 απομακρύνθηκε από την μικρή φρουρά που διαθέτει το Πολεμικό Μουσείο.

Ρουθήνιο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το χημικό στοιχείο ρουθήνιο (ruthenium) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 44 και σχετική ατομική μάζα 101,07. Το χημικό του σύμβολο είναι «Ru» και ανήκει στην ομάδα 8 του περιοδικού πίνακα, στην περίοδο 5 και στο d-block, της 2ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης. Έχει θερμοκρασία τήξης 2334 °C και θερμοκρασία βρασμού 4150 °C.
Από άποψη χημικής συμπεριφοράς, ανήκει στην «ομάδα του λευκόχρυσου», PGM, Platinum Group Metals.
Θεωρείται ευγενές μέταλλο μαζί με το ιρίδιο, το ρόδιο, το παλλάδιο, τον άργυρο, το όσμιο, το λευκόχρυσο και το χρυσό.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο μέταλλο και βρίσκεται σε κοιτάσματα μαζί με τα άλλα PGM με τα οποία και εξάγεται ως δευτερεύον προϊόν.
Είναι το μέταλλο των PGM που ανακαλύφθηκε τελευταίο, το 1844 από το Ρώσο επιστήμονα Καρλ Κλάους (Karl Claus) και πήρε το όνομά του προς τιμή της γενέτειράς του, τη Ρουθηνία (Ruthenia), τη μεσαιωνική λατινική λέξη για τη Ρωσία. Κατ΄ άλλους ο Κλάους επιβεβαίωσε την ύπαρξη του στοιχείου υιοθετώντας το όνομα που είχε δώσει ο συμπατριώτης του Γκότφρηντ Όζαν που είχε προτείνει από το 1828 πλην όμως η ύπαρξή του δεν είχε τότε αποδειχθεί
Το ρουθήνιο χρησιμοποιείται περισσότερο στην ηλεκτρονική και ηλεκτρολογία για κατασκευή, ανθεκτικών στη φθορά, ηλεκτρικών επαφών και ηλεκτρικών αντιστάσεων. Μικρή ποσότητά του χρησιμοποιείται και σε ορισμένα κράματα πλατίνας.
Το ρουθήνιο έχει επτά σταθερά ισότοπα : 96Ru, 98Ru, 99Ru, 100Ru, 101Ru, 102Ru και 104Ru.

Μεγάλη ανησυχία: Ραδιενέργεια άγνωστης προέλευσης ανιχνεύθηκε στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας!

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη.
Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσής τους.

Αποχωρεί ο Αμερικανός Πρέσβης από την Αγκυρα! Οι ΗΠΑ δίνουν επέκταση 12 Ν.Μ στην Ελλάδα; Ολες οι πολυεθνικές εισήλθαν στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων

Εφυγε όπως όπως ο Αμερικανός πρεσβευτής, John Bass από την Άγκυρα με μετάθεση στην Καμπούλ προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον κήρυξε νωρίτερα ανεπιθύμητο λέγοντας πως δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ. Iσως να φοβήθηκαν και κάτι άλλο οι ΗΠΑ καθώς ο Ερντογάν νωρίτερα κατηγόρησε την πρεσβεία ως άντρο κατασκοπείας…
Ομως οι πληγές στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι βαθύτατες. Ηδη ακούγονται φωνές – αμερικανικές και ελληνικές- για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Αν αυτό γίνει τότε δεν υφίσταται κανένα ελληνοτουρκικό πρόβλημα.
Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μόνο θέμα τιμωρίας της Τουρκίας αλλά στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες έχουν εισέλθει όλες οι μεγάλες πολυεθνικές που δεν θέλουν τουρκικές απειλές.

Πουτζντεμόν: Ζήτησε την αναβολή της κήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Ο αυτονομιστής ηγέτης στην ομιλία του στο κοινοβούλιο, τόνισε ότι η Καταλονία βίωσε εξευτελισμό και ότι οι Καταλανοί δεν έχουν καμία εχθρική διάθεση απέναντι στου Ισπανούς.

Μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου, η Καταλονία κέρδισε το δικαίωμα να μπει στη διαδικασία της αυτονόμησής της, μέσα πάντα από διάλογο και συναινετικές διαδικασίες.

Εντοπισμός δύο αστέρων πάλσαρ από το ραδιοτηλεσκόπιο FAST

Μετά από δοκιμές ενός έτους το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο μονού κατόπτρου FAST που βρίσκεται στην Κίνα εντόπισε δύο αστέρες πάλσαρ (πυκνούς αστέρες νετρονίου) σύμφωνα με την Υπηρεσία Αστρονομίας της Κίνας (NAOC).
Οι αστέρες πάλσαρ ονομάστηκαν J1859-01 και J1931-01 και βρίσκονται σε απόσταση 16.000 ετών φωτός και 4.100 ετών φωτός από την γη, ενώ οι περίοδοι περιστροφής τους είναι 1,83 δευτερόλεπτα και 0,59 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Aπόρρητο έγγραφο: Ατομική βόμβα στη Σελήνη σκόπευε να πυροδοτήσει η ΕΣΣΔ

Ατομική βόμβα στη Σελήνη σκόπευε να πυροδοτήσει η ΕΣΣΔ στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όπως επιβεβαιώνει ένα άκρως απόρρητο έγγραφο, που ανέσυρε από τα ρωσικά κρατικά αρχεία ένας Γερμανός ιστορικός.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό στις 6 Σεπτεμβρίου του 1958 η ηγεσία του Κρεμλίνου είχε δώσει μυστική εντολή να γίνουν οι αναγκαίες ετοιμασίες για να πυροδοτηθεί το καλοκαίρι του ερχόμενου έτους (1959) μια ατομική βόμβα στο δορυφόρο της Γης.
Ο Δρ Ματίας Ουλ του Γερμανικού Ιστορικού Ινστιτούτου Μόσχας (DIH) επιβεβαίωσε το εύρημα του στο γερμανικό δίκτυο MDR: «Μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι έγινε μια συνεδρίαση του πολιτμπιρό, στην οποία αποφασίστηκε να σταλεί πυρηνική εκρηκτική συσκευή στη Σελήνη και να εκραγεί εκεί».

Αυτά τα τούνελ δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπους! Αν δείτε από ποιους θα μείνετε άφωνοι (εικόνες)

Σε όλη τη βόρεια πλευρά της Νότιας Αμερικής υπάρχουν εκατοντάδες τεράστιες σήραγγες αρκετά μεγάλες για να τις περπατήσουν άνθρωποι αλλά όχι φτιαγμένες από ανθρώπους.
Ούτε βέβαια σχηματίστηκαν από κάποια γνωστή γεωλογική διεργασία, αφού οι δημιουργοί τους έχουν αφήσει αποδεικτικά στοιχεία γύρω από τους τοίχους – τα τεράστια αποτυπώματα των νυχιών τους!
Οι γεωλόγοι ονομάζουν αυτά τα τούνελ «paleoburrow,» και πιστεύεται ότι έχουν σκαφτεί από ένα εξαφανισμένο είδος ζώου, τους τεράστιους βραδύποδες της ξηράς. Ο όρος επινοήθηκε από τον Heinrich Frank, καθηγητή στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Rio Grande do Sul, στη Βραζιλία, ο οποίος ανακάλυψε ένα από αυτά τα τούνελ στην πόλη Novo Hamburgo, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Τα Ηνωμένα Έθνη απέσυραν προσωπικό τους από το Μαλάουι λόγω φημών για… βρικόλακες!

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών έχουν μετεγκατασταθεί από τις περιοχές αυτές
Για έναν μάλλον πρωτότυπο λόγο τα Ηνωμένα Έθνη απέσυραν μέλη του προσωπικού τους από δύο περιοχές του νότιου Μαλάουι.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο λόγος ήταν ο φόβος για την ύπαρξη βαμπίρ, ο οποίος έχει προκαλέσει κύμα μαζικής βίας στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.
Η πίστη στην μαγεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές της χώρας, μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπου πολλές οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και μη κυβερνητικές οργανώσεις εργάζονται. Ένα κύμα βίας που συνδεόταν με φήμες για βαμπίρ είχε ξεσπάσει στην χώρα το 2002.