Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ζώδια και Κρύσταλλοι ( ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ)

ΚΡΙΟΣ:
Αβεντουρίνη, Αιματόπετρα, Αιματίτης, Ακουαμαρίνα, Αμέθυστος, Αχάτης κόκκινος, Γρανάτης, Διαμάντι, Ιαδεΐτης, ΄Ιασπις Λατυποπαγής, Καρνεόλη, Κιτρίνης, Κοράλι, Κουνζίτης, Μαγνητίτης, Μάτι Τίγρης, Ροδονίτης, Ροδοχρωσίτης, Ρουμπίνι, Σαρδόνυχας, Σπινέλιος, Τοπάζι, Τουρμαλίνη κόκκινη, Χαλαζίας
 
ΤΑΥΡΟΣ:
Αβεντουρίνη, Αζουρίτης, Ακουαμαρίνα, Αχάτης, Βαρισίτης, Διαμάντι, Ζαφείρι, Ίασπις κόκκινος, Κεχριμπάρι, Κυανίτης, Κουνζίτης, Λάπις Λάζουλι, Μαλαχίτης, Μάτι Ταύρου, Μάτι Τίγρης, Νεφρίτης, Περίδοτο, Ροδονίτης, Ροζ Χαλαζίας, Σελενίτης, Σμαράγδι, Τοπάζι, Τουρμαλίνη πράσινη, Χαλαζίας, Χαλκηδόνιος, Χρυσόκολλα, Χρυσοπράσιος
 

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1945: Το ναρκαλιευτικό «Πηνειός» βυθίζεται στο Λιμάνι της Πρέβεζας


Το ναρκοπέδιο της Πρέβεζας κάλυπτε μία θαλάσσια περιοχή 60 τετραγωνικών μιλίων και εκτείνονταν από τις βόρειες ακτές της Νήσου Λευκάδος έως την παράλλαξη της άκρας Καστροσυκιά στην Πρέβεζα.Οι νάρκες ήταν γερμανικής κατασκευής (τύπου GX, ενεργοποιούμενες δια επαφής με 330 λίβρες εκρηκτική γόμωση)[1], αγκυροβολημένες και απείχαν 3 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας.Αλιεύτηκαν συνολικά 64 νάρκες. Η αποστολή εκκαθάρισης του ναρκοπεδίου αυτού υλοποιήθηκε από στολίσκο ναρκαλιευτικών του Βασιλικού Ναυτικού ,

Το Δέντρο της Ζωής: Ένα μυστηριώδες φυσικό φαινόμενο


Στέκοντας μόνο του στην καρδιά της ερήμου, μίλια μακρυά από οποιαδήποτε πηγή νερού και άλλης βλάστησης, το Δένδρο της Ζωής, στο Μπαχρέιν, αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα φαινόμενα παγκοσμίως.
Το Δένδρο της Ζωής (Tree of Life) βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακρυά από Jebel Dukhan, επάνω σε έναν υψηλό αμμώδη λόφο 25 μέτρων, ατενίζοντας μια χρυσή θάλασσα από άμμο. Το μυστήριο της επιβίωσής του σε τέτοιες σκληρές συνθήκες το έχει καταστήσει μύθο μεταξύ των ντόπιων του Μπαχρέιν, και έχει προσελκύσει ανθρώπους απ όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν την περιέργεια να το δουν από πρώτο χέρι.

Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας

Ιστορίες μυστηρίου, τρομακτικά κάστρα και στοιχειωμένα μέρη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιοχή της Τρανσυλβανίας. Ένα από τα σημεία που είναι φημισμένα στην περιοχή είναι το δάσος Hoia Baciu το οποίο χαρακτηρίζουν ως στοιχειωμένο.
Βρίσκεται δυτικά της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης της Ρουμανίας, Κλουζ-Ναπόκα ενώ πολύ συχνά αναφέρεται ως το «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας.
Ανεξήγητες φωνές, μυστηριώδη φώτα, εξωπραγματικές εμφανίσεις και παιδιά που εξαφανίζονται, μαγνητικές ανωμαλίες και δυσλειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών είναι μερικά μόνο που λέγονται ότι συμβαίνουν σε αυτό το δάσος.

Γόρδιος δεσμός

Με τον όρο γόρδιος δεσμός εννοείται σύμφωνα με τις φιλολογικές μαρτυρίες περίπλοκος δεσμός (κόμπος) από φλοιό κρανιάς που έδενε το άρμα του Γόρδιου, πατέρα του Μίδα και αρχαίου βασιλέα της Φρυγίας. Κατά την παράδοση τον γόρδιο δεσμό έκοψε ο Αλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών.

Εκτός της Πυροσβεστικής Ακαδημίας όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 205/2016 γνωμοδότησή του, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Λιάκουρα, έκρινε μη νόμιμη διάταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που επέτρεπε σε πολίτες που έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση να εισάγονται στη Σχολή Ανθυπασπιστών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.
Αναλυτικότερα, κατατέθηκε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και την διαδικασία εισαγωγής στη Σχολή ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις.