Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Δείτε πως βοηθάει η μαστίχα Χίου στην οστεοπόρωση

Σημαντικά προστατευτική δράση στην οστική πυκνότητα και κατά συνέπεια στην πρόληψη της οστεοπόρωσης σε πειραματόζωα είχε η χορήγηση μαστίχας Χίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, η οποία παρουσιάστηκε στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.
Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που έγινε στη χώρα μας σχετικά με την επίδραση της μαστίχας Χίου στον μεταβολισμό των οστών. Η μαστίχα Χίου είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως φυσικό φάρμακο από την Επιτροπή για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ένα νέο είδος αράχνης ανακαλύφθηκε στα κατεχόμενα της Κύπρου

Ομάδα Τούρκων επιστημόνων ανακάλυψε στα κατεχόμενα της Κύπρου ένα νέο είδος αράχνης.
Η ανακάλυψη έγινε στον Λάτμο, ένα βουνό στα κατεχόμενα και σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το νέο είδος ονομάστηκε “Harpactea günselorum” προς τιμήν του πρύτανη του Πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής, ο οποίος υποστήριξε το πρότζεκτ της καταγραφής όλων των ειδών αραχνοειδών στη Νότια Κύπρο.

Οι αλβανικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Κατσίφα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία

Η πρωτοβουλία των αλβανικών αρχών να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του νεκρού ομογενούς προκαλεί την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας Κατσίφα Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου.
Ο Κ.Γιοβανόπουλος επισημαίνει οτι συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά, η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρωτοφανές: Δεν παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα στην οικογένειά του – Φοβούνται κύμα λαϊκής οργής στην κηδεία

Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι αλβανικές αρχές καθώς αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να παραδώσουν τη σορό του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή του.
Η πρώτη αίτηση από την οικογένεια του θύματος μέσω  της πρεσβείας  στα Τίρανα απορρίφθηκε, με τις αλβανικές αρχές αυτή τη φορά να ζητούν από τον ίδιο τον πατέρα του θύματος να ταξιδέψει μέχρι  τα Τίρανα προκειμένου να υποβάλλει νέα αίτηση, αλλά και κατάθεση στον εισαγγελέα.
Αλλά και η νέα αυτή αίτηση έπεσε πάλι στην αλβανική άρνηση και τώρα ο εισαγγελέας Τιράνων ζητά να προσέλθει για κατάθεση τις επόμενες ήμερες και η πρώην σύζυγος του Κατσίφα!

Φθιώτιδα: Στο φως Κούροι της αρχαϊκής περιόδου και μέρος αρχαίου νεκροταφείου

Μπροστά σε μια ακόμη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, βρίσκεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας. Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της Λοκρίδας έχουν βρεθεί πολλά αρχαία στο παρελθόν.
Όμως κοντά στο συγκεκριμένο σημείο δεν είχε βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε τέτοια ανακάλυψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αγρότης στην περιοχή της Λοκρίδας κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτήμα του – συγκεκριμένα φύτευε ρίζες ελιές – χτύπησε αντικείμενο που από την πρόχειρη εκσκαφή που έκανε επρόκειτο για άγαλμα.

Τι έγινε τελικά και εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;

Μία ακόμη επιστημονική έρευνα ενισχύει το σενάριο του διπλού πλήγματος, που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια.
Πριν την πτώση του μεγάλου αστεροειδούς στο Τσικξουλούμπ του σημερινού Μεξικό, είχαν προηγηθεί ισχυρές εκρήξεις ηφαιστείων, που εκτόξευσαν τεράστιες ποσότητες σκόνης και αερίων (διοξειδίου του άνθρακα κ.α.), με συνέπεια να προκληθεί παρατεταμένη κλιματική αλλαγή, η οποία έκανε δύσκολη τη ζωή των δεινοσαύρων – ώσπου ήλθε και ο διαστημικός βράχος για να τους αποτελειώσει.

Β.Δημητρίου: Ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής και ιδρυτής της θρυλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Boca Juniors

Ο πρώτος πρόεδρος της Ενωμένης Αργεντινής Δημοκρατίας, ήταν ένας Έλληνας, ο Βλαδίμηρος (Βαρθολομαίος) Δημητρίου (Μήτρε στην βορειοηπειρωτική > Μίτρε στην ισπανική, 1821-1906), Βορειοηπειρώτης εκ Χιμάρας. Αυτός, μετανάστης 4ης γενεάς, όταν τελείωσε ο 7ετής εμφύλιος με την Μάχη της Σεπέντα (1859), και το Μπ. Άυρες υποτάχθηκε στην Ομοσπονδία, ανήλθε στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας (1862).

Τουλάχιστον για 50 χρόνια θα παραμείνει το Dawn της NASA στο διάστημα -«Ξέμεινε» από καύσιμα (φωτο)

Το παντοτινό σκοτάδι έπεσε στην αποστολή του σκάφους Dawn (Αυγή) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στη ζώνη των αστεροειδών. Το σκάφος σιώπησε, καθώς ξέμεινε από καύσιμα, ολοκληρώνοντας έτσι την αποστολή του.
Το Dawn απέτυχε να επικοινωνήσει μέσω του Δικτύου Βαθέος Διαστήματος με τη NASA τόσο στις 31 Οκτωβρίου όσο και την 1η Νοεμβρίου.

Και όμως οι Έλληνες είχαν ανακαλύψει το Περού πριν από το 1600 π.Χ.!

Αυτή η περιγραφή του Ησιόδου φαίνεται να ταιριάζει με τα μυστηριώδη ερείπια του λαβυρίνθου στο Chavin de Huantar στις Περουβιανές Άνδεις, σύμφωνα με τον Δρ Enrico Mattievich, έναν συνταξιούχο καθηγητή φυσικής από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο (UFRJ) στη Βραζιλία.
Ο Δρ Mattievich έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ταξίδι στη Μυθολογική Κόλαση», το 2011, στο οποίο περιγράφει το επικό ταξίδι του Οδυσσέως στον Κάτω Κόσμο που κατά τον καθηγητή βρίσκεται στη Νότια Αμερική.